pátek 18. prosince 2015

Druhy kavovych napoju

Spousta lidí zná pouze pár druhů kávových nápojů jako je např. Latté, ale existuje řada dalších způsobů přípravy. Nepřehlednost do druhů kávových specialit vnáší také fakt, že jsou často stejné nápoje označovány různě. Jsou pro vás názvy kávových nápojů v kavárnách stále matoucí a nechcete zdržovat obsluhu zdlouhavým vysvětlováním?


Pak pokračujte ve čtení. Espresso Základem pro veškeré druhy kávových nápojů je klasické espresso.

V tomto článku se naučíte rozlišovat nejpopulárnější italské druhy kávových nápojů. Srdečně nad šálkem kávy zdravím všechny milovníky tohoto zázračného nápoje. Rozhodla jsem se, že pro Vás připravím malý přehled toho, co vlastně znamenají a jsou jednotlivé typy přípravy kávy, aby jste měli představu o tom, co si můžete objednat. Káva Corto Latte Mochaccino Ristretto Caffè corretto Flat White Shakerato Espresso Cappuccino Cappuccino Estivo Vanilla-Latte Káva Lungo Latte Macchiatto Káva Schiumato Viennese Zajímavá témata o zrnkové kávě, rady a tipy pro obsluhu kávovarů Delonghi Terminologie kávy espresso a jiné. Pred nedávnom sa môj kolega a priateľ Rami venoval rozdielom medzi Arabikou a Robustou, čo je nesmierne vďačná a diskutovaná téma.


Dnes si zoberiem na mušku kávové názvoslovie a kde by bolo lepšie začať, ak nie v histórii? Naše babičky pili Meltu (ktorá je údajne zdraviu veľmi prospešná). ZÁKLADNÍ DRUHY KÁVY Espresso, Macchiato, Cappuccino, Caffè Latte, Flat White, Americano a Long Black.

Vše o kávových nápojích čtěte v článku. Pokud jde o kávu, kterou máte v šálku, stačí umět rozlišit pouze dva druhy kávových zrn: Arabica a Robusta. Káva Arabica Zrna kávy Arabica, nazývané také šampaňské mezi kávami, mají úžasně bohaté aroma a dávají chuť, která je současně jemná i hluboká. No, me zase fascinuje jak se “vzdelani” Cesi ohrazuji, ze piccolo neexistuje.


Existuje, a nejen v Australii. Při zakoupení většího balení můžete výrazně ušetři na každé kapsli. Nevýhodou je, že musíte pít stejný druh kávy a nemůžete tak experimentovat. Proto našim zákazníkům přinášíme exkluzivní službu, která vám ve velkém balení namixuje různé druhy. Nápoj (hovorově též pití) je tekutina s vysokým obsahem vody, primárně určená k požívání.


Na rozdíl od polévek, které se jí (obvykle lžící), se nápoj pije a obvykle neobsahuje významnější podíl pevné složky. Podávají se v tumblerech o obsahu cl, které se plní nejprve drceným ledem. Přidají se čerstvé citrusové šťávy a sodová voda, promíchá se a ozdobí ovocem, někdy mátou peprnou. Podává se před jídlem má povzbudit chuť k jídlu, nikdy ne zasytit. Alkoholické nápoje jsou nápoje, obsahující přes objemových procent ethanolu.


Legislativně je alkoholický nápoj definován jako „nápoj obsahující více než objemových ethanolu“. Dělení nápojů Míšené nápoje můžeme rozdělit do skupin podle několika hledisek. Podle obsahu alkoholu:.

Alternativa typického „českého pressa“ je jedinou správnou metodou přípravy „většího šálku kávy“. Vyznáte se v názvosloví kávových nápojů? Víte, co je caffè macchiato a co vám číšník přinese, když si objednáte latte? A jaký je rozdíl mezi ristrettem a espressem? Pěna má být zarovnaná po okraj šálku a její konzistence musí být jemná a hladká, bez velkých bublinek.


Coctails (koktejl) Dnes se tento název používá jako všeobecný. Typický koktejl byl podávan do skla typu V-shape (tvar V) bez ledu. Obsah sklenic bol okolo 1dcl. Long drinky bez sody, toniku nebo jiných perlivých nápojů. Připravují se přímo do.


Máme již vybavený bar, víme, jak si jednotlivé nápoje namíchat, hlavně v čem a do čeho je nalít, takže dnes si povíme o základních druzích míchaných nápojů, ale jelikož jich je opravdu hodně, rozdělím vám je do dvou částí. Druhy míchaných nápojů 1. Prezentace seznamuje žáky s prací barmana a barovým provozem, zároveň je seznamuje s druhy míšených nápojů, jejich výrobou a správným servisem v praxi. Materiál je určen pro žáky 2. Slouží k výkladu a procvičení.


Uprava pokrmů na talíři - příloha vlevo nebo nahoře, maso vpravo nebo dole, obloha nebo ozdoba vlevo nebo nahoře (nesmí zakrývat znak na talíři). V moderní gastronomii se ruzné druhy pokrmů rovnají na talíř bez ohledu na toto pravidlo. Debaras neboli sklizení použitého inventáře provádíme z pravé strany.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky