čtvrtek 3. prosince 2015

Pasterizace šťávy

Návod jak se pasterizují ovocné šťávy , mošty. Naše šťávy Rabenhorst se pasterizují pomocí speciálně vyvinutého procesu, který Louis Pasteur používá. Jablečnou šťávu lze ošetřit tak, aby dlouho zůstala zdrojem vitamínů, přírodního cukru, pektinů, kyselin i vlákniny a měla výbornou chuť. Ke spolehlivým postupům patří pasterizace , tedy zahřátí na určitou teplotu.


Lisujeme s Láskou, pro Vás vždy Čerstvé šťávy. Jsou plné vitamínů, protože jsou bez pasterizace , bez paskalizace a bez jakýchkoliv úprav, šetrně připravené ze 1 zdravého ovoce a zeleniny. AKTUÁLNĚ zde MŮŽETE OBJEDNAT NA ROZVOZ Ve Středu 8. Prodat hrozny za symbolickou cenu není zrova nejlepší řešení při pomyšlení na péči, čas, úsilí a energii, kterou jste vinohradu po celý rok věnovali. Proces pasterizace je založen na tepelném opracování potravin a na poměru teploty a času po kterou jsou potraviny této teplotě vystaveny: Dlouhá pasterizace (LTLT) - Jedná se o ošetření potravin nízkou teplotou po relativně dlouhou dobu (např. u mléka minut a 63°celsia). Pokud chcete šťávu na přislazení a dochucení čaje nebo na různé dortové polevy, vyzkoušejte šťávu bez cukru, ale se solí.


Sůl v konečné chuti není samozřejmě vůbec poznat, ale funguje jako vynikající přírodní konzervační prostředek. Pasterizace hroznové šťávy na klíč. Postup přípravy je jednoduchý. Louis Pasteur, který hledal na objednávku francouzského válečného loďstva metodu, která by zabránila octovatění vína.


Její podstatou je krátkodobé zvýšení teploty, které způsobí, že jsou zničeny patogenní mikroorganismy. Nevyplňujte toto pole: Vložením e-mailu souhlasíte s podmínkami ochrany osobních. Vzhledem k tomu, že existují alternativní procesy pasterizace , které mají obdobný baktericidní účinek, by kritérium bezpečnosti potravin pro salmonely a kritérium hygieny výrobního procesu pro E. Po kterém nápoji sáhnout, abyste měli záruku, že jde o šťávu z čerstvého ovoce či zeleniny, bez konzervantů a přidaných sladidel? Ovocné šťávy jsou podle platné legislativy rozděleny do několika kategorií: ovocné šťávy , ovocné nektary, ovocné nápoje a limonády. Přinášíme vám přehle jak se v kategoriích vyznat a co znamenají.


Rabenhorst jsou svojí kvalitou prověřeny ve více jak čtyřiceti zemích světa a to včetně ČR. Procházíme kontrolou každý rok. Zde můžete nahlédnou na vždy aktuální certifikáty: Cerifikát Biokont. Jablečná šťáva teče samospádem přes paster otápěný horkou vodou k plničce Bag in Boxů.


Obsluha pasteru reguluje požadovanou teplotu jablečné šťávy (až 82°C) prostřednictvím zavírání a otevírání příslušného ventilu regulujícího rychlost průtoku moštu. Kyseliny citronové je vhodné přidat až 15g na 1l šťávy pro limonády, méně pro anglické punče (k záchraně zdraví promrzlých nebo velmi podchlazených osob- vyzkoušejte sami). Totéž platí i pro punče z jiného ovoce, např. Vážení zákazníci, děkujeme, že máte zájem u nás nakoupit, ale vzhledem k extrémnímu nárustu objednávek za poslední dny a omezené skladové možnosti našeho eshopu Vás prosíme o shovívavost a trpělivost s vyřizováním objednávek. REFIT jsou na českém trhu zcela unikátní.


Jedná se o plnohodnotné ovocno-zeleninové šťávy , které nejsou na rozdíl od džusů ošetřeny paskalizací, ale tlakem. Dalším procesem je pasterizace. Ta se provádí v testovaném a stálou kontrolou procházejícím pasterizéru německé kvality, kde se šťáva zahřívá, ale nepřechází varem.


Neztrácí tak mošt na své kvalitě? Stupeň pasterizace je přesně nastavený na teplotu, která zajistí zničení choroboplodných zárodků a. Do výsledné šťávy přidáme cukr. Cukru je potřeba přidat podle objemu výsledné šťávy , tj. Zamícháme a následně krátce zahřejeme na 80°C a při této teplotě šťávu držíme cca minut. Nutné je také sesbírat bílou pěnu.


Zbývá naplnit do lahví, které před tím řádně umyjeme a ještě. Proto jsme jako první a jediní na trhu začali vyrábět 1 bio cold pressed juice ( šťávy lisované za studena) bez použití pasterizace a paskalizace. RESTART a doručujeme stejně jako naše ostatní produkty až domů do hod. Naše moštárna je součástí areálu Ovocnářství Mezice.


Pasterizace šťávy

Při výrobě vycházíme z rodinné tradice a pro zpracování využíváme převážně ovoce z vlastních sadů. Ekomedica za skvělé ceny. Takže s chutí do práce.


Aronii vyndáme z lednice, zpracováváme asi 1kg plodů. Zmrzlé plody je nám takto krásně ojínily.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky