pondělí 7. prosince 2015

Jak vyleštit nerez

Podívejte se na ukázku, jak vyčistit například nerezový hrnec pomocí Autosol SHINE. Jednoduše, během pár minut je nádobí jako nové. Povedlo se mi vyvařit veškerou vodu včetně bylinek a koření. K ohni naštěstí nedošlo, ale nerezový hrnec vypadal zničený.


Stačilo pár minut čištění pomocí čistící pasty a hadříku a bez velké námahy jsem vyčistil hrnec do. Nerez je zrádný v tom, že jsou na něm vidět jak otisky prstů, tak kapky vody.

Ty ale můžete odstranit, pokud použijete olej. Někdo doporučuje dětský olejíček, jiný klasický olej na smažení. Naneste jej na papírovou utěrku a povrch přeleštěte. Můžete jej dát i do rozprašovače, nastříkat na plochu a vyleštit ji.


V tomto videu si ukážeme, jak za jedno odpoledne se dá ze staré zanedbané kapoty z vrakáče udělat nová. Zdravím chtěl bych se zeptat zde někdo neví jak leštit nerez aby bylo jako zrcadlo. Jinak jak je to moc pracné to vyleštit ručně třeba oproti hliníku.


Náš tip: Jak levně vyčistit připálenou žehličku.

Ani na starý dobrý ocet nemůžeme zapomenout. Poradí si s úklidem i tentokrát. Stačí do něj namočit hadřík, přejet flekaté místo, a pak vyleštit suchou papírovou utěrkou.


Sůl bývá při čištění velmi dobrým pomocníkem, na nerez ji ale v žádném. CIFem na nerez a bude to. Ostatně, o tom, jak odstranit vodní kámen, jsme vám již psali v článku ZDE. Kávové usazeniny se rozpustí jedlou sodou, lihová rozpouštědla odstraní zbytky lepidla či samolepek. V zásadě platí pro všechny nerezové spotřebiče jedno pravidlo, jak dosáhnout pěkného výsledku, a to nenechávat předmět.


Jak tedy správně postupovat? Přímo u výrobců spotřebičů nebo v e-shopech s profesionálními čisticími přípravky si kupte speciální přípravky určené na nerez povrch. Ať už jde o tekuté přípravky nebo pěny, které používáme raději, protože lépe drží na svislých plochách a nestékají, vždy obsahují složku. Celý proces není až tak složitý, pokud víte jak na to, a pokud používáte ty správné pomůcky.


Samozřejmě platí, že pro leštění nerezového povrchu je nutné používat pouze a výhradně brusivo a leštící nástroje pro nerez určené, respektive leštící pásy, lamely, pasty a leštící kotouče na nerez. Jedná se o revoluční artefakt z doby, kdy záblesk vody byl majákem přežití. Ať už obnovujete krásné veteránské auto, děláte renovaci domů, nebo čistíte starožitnost, je třeba dodržovat několik základních pokynů, abyste pro svůj projekt dosáhli nejlepších výsledků. Přinášíme vám návo jak vyčistit nerez.


Dnes si tedy ukážeme, jak nerez vyleštit tak, aby jako nový vypadal.

Pro leštění nerezu je více než nutné používat brusivo, leštící kotouče a nástroje, které jsou speciálně určené pro nerez. Určitě nedoporučujeme používat vybavení, které pro něj určené není. V lepším případě nedosáhnete tak dobrého. Stejně jako jiné úkony a procesy je potřeba se obrnit správnou technologií a také nástroji, jinak hrozí nenávratné poškození povrchové úpravy a tím zničení některých z výborných vlastností.


Nejčastěji lze sehnat nejrůznější brusné pásy, lamely nebo kotouče, vždy výhradně pro tvrdou nerez ! Nerez je jedním z nejodolnějších materiálů, který se hodí k mnoha domácím i průmyslovým účelům. Jeho chromový film zajišťuje, že je odolný proti rzi a nečistotám a když o něj budete dobře pečovat, bude daný předmět chránit. Jak na čištění nerezových předmětů Nerezová úprava je dnes velmi oblíbená. Předměty můžeme ošetřovat normálně v horké vodě s nějakým tekutým neabrazivním čisticím prostředkem.


Existují i přímo různé čističe nerezu, ale v naprosté většině případů nám stačí, když i velmi zašpiněný předmět. Broki je to jednoduché. Kup si čistič na nerez :-) myslím že to prodává fagor. Už ted doma žádnej nemám, ale co sem měla tak to vyčistilo vše a zustalo se to blejskat jak dlouho. I to leju do dřezu kde zustávaj často kapky od vody.


Tweet Také máte doma doplňky a spotřebiče z nerezu? P1na sucho, druhý krok P2kolmo na předchozí stopu brusu tak dlouho než tato stopa zmizí a hlavně mazat lojovou pastou, další krok P 400.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky