středa 30. prosince 2015

Domácí rybízová marmeláda

Tématické fráze: rybízová marmeláda rybízová marmeláda z červeného rybízu domácí rybízová štáva rybízová marmeláda za studena domácí marmeláda marmeláda z rybízu domácí marmelády rybízová marmeláda recept rybízový džem recept rybízový džem rybizovy dzem za studena domácí marmelády a džemy recepty recept. Domácí rybízová marmeláda není „mlsouny“ příliš vyhledávaná, zato najde poměrně široké uplatnění v kuchyni jako koncentrovaný ovocný polotovar. Nabízíme návo jak udělat domácí rybízovou marmeládu – snadno, rychle, levně a efektivně.


Tématické fráze: rybízový džem recept na rybizovou marmeladu marmeláda recepty na marmelády a džemy marmelada recept džem z rybízu ribizova marmelada marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda z domácí pekárny bílý rybíz marmeláda rybízový džem recept jak udělat rybízovou marmeládu rybízová marmeláda z. Meruňková marmeláda se hodí do koláčů, ale i na chlebíček s máslem.

Do této marmelády se přidává i vanilkový cukr, dodá marmeládě mnohem lepší chuť. Nejlepší je však domácí , do obyčejného cukru vložíte zrníčka lusku, pak i celý lusk a necháte stát cca týden. Rybízová marmeláda - recept: Cely červený rybíz i se stopkami vaříme minut. Potom ho propasírujeme. Pravá rybízová marmeláda se musí obejít bez chemie.


Není potřeba ani žádné želírovací přísady, jelikož želírovací schopnost rybízu je velká. Navíc v kombinaci s vyšším množství cukru marmeláda ztuhne bez přísad do druhého dne, radí specialistka na zavařování Dana Šmídková. Tématické fráze: rybizová marmeláda rybízová zavařenina linecká marmeláda rybízová marmeláda recept linecká marmeláda recept domácí linecká marmeláda příprava rybízové marmelády marmeláda rybízová jak se dělá rybízová marmeláda rybízová marmeláda bez zrníček recept na rybízovou marmeládu rybízová.

Nelekejte se, že je čerstvě připravená marmeláda moc řídká. Po několika dnech zrosolovatí a po týdnu bude krásně hustá. Do velkého kastrolu si dáme rybíz a povaříme asi minut. Propasírujeme přes síto, do odměrky si dáme litr šťávy. Zeleninu nakrájíme na nudličky, zasypeme cukrem, a dekem, zalijeme octem a olejem.


Promícháme, zásadně ručně, neboť je toho hodně a vždy lavor na prádlo vyhraje. Necháme do druhého dne odležet, jelikož. Rybíz má totiž od přírody jemně nakyslou chuť, a tak i džem z něj má svou specifickou mírně kyselou chuť. Rybíz je na výrobu džemů jako stvořený – obsahuje hodně pektinu, takže krásně želíruje. My z něj vyrábíme jak rybízové želé na Vánoce (do lineckého je naprosto zásadní), tak falešné brusinky, které se zase hodí do koláčů a ke svíčkové.


Jakou verzi preferujete vy? Uvařte si tu nejlepší bez zbytečné chemie. Na palačinky, do jogurtů, dezertů či jen tak na chleba s máslem. Marmeláda má stovky využití.


Vyrobte si vlastní voňavou variantu bez zbyte. Ty z obchodu mají ale k rybízu daleko, jsou plné jablek, červené řepy a navíc jsou předražené. Připravte si luxusní domácí marmeládu za hubičku u vás doma.

Jak připravit sladkou pochoutku vám ukázala čtenářka TN. Celý červený a černý rybíz dáme v hrnci vařit na minut, pak jej dobře propasírujeme a odměříme si množství šťávy. Na jeden litr šťávy dáme kilogram krystalového cukru a na slabém plameni vaříme od varu ještě minut.


Nalijeme do čistých skleniček, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout. Případnou pěnu sbíráme. Domácí rybízovou marmeládu hned naléváme do připravených, důkladně vyčištěných sklenic, uzavřeme a otočíme na chvíli dnem vzhůru.


Domácí bramborový chléb - Jedna z variant na chutný domácí chléb z hladké mouky, brambor a droždí. Pokličkový chleba s olivami a škvarky - Pod pokličkou v troubě upečený chleba ochucený olivami a škvarky, ke konci pečení dopečený odklopený, pěkně dozlatova. Hrníčkový recept bez vážení! Suroviny na rybízovou marmeládu: černý nebo červený rybíz (nebo směs červeného, černého a bílého rybízu) Na kg rybízového protlaku potřebujeme 7g cukru. Něco jste již zavařili jako sterilované saláty, nyní si zkuste vyrobit třeba domácí marmeládu.


Její výhody jsou jednoznačné – kdykoliv máte po ruce něco, čím můžete namazat palačinky nebo čím naplníte ovocné knedlíky. Poměrně složitá na výrobu je rybízová marmeláda. Vše dáme do domácí pekárny, zapneme příslušný program a pak jen naléváme do sklenic. Džem je něco, co lze, byť někdy s námahou, rozetřít třeba na chleba.


Oblíbený recept mojí babičky z Vysočiny byly francouzské piery. Z uvedených surovin získáš asi 2-malé skleničky rybízové marmelády (celkem cca 5g).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky