úterý 8. prosince 2015

Test vestavných mikrovlnných trub

Srovnávací test mikrovlnných trub hodnotí uživatelsky oblíbené výrobky. Zaměřili jsme se hlavně na velmi oblíbené volně stojící mikrovlnky. Ty jsme rozdělili na dvě skupiny – monofunkční a multifunkční. První jmenovaná kategorie sdružuje modely, které nabízí základní funkci mikrovlnného ohřevu a rozmrazování.


Jedna z nejprodávanějších vestavných mikrovlnných trub z dílny kvalitního výrobce. Kromě pěkného nerezového designu se zrcadlovým sklem vám nabízí funkce, jako jsou Jet Defrost, velmi rychlé rozmrazování a Jet Start, start na plný výkon. Nechybí kvalitní gril a 3D proudění mikrovlnných vln.


Ty nabývají menších rozměrů a jsou obvykle umístěny na kuchyňské lince. Vzhledem mohou připomínat velké modely mikrovlnných trub , svými funkcemi však přináší možnosti klasické pečicí trouby. V některých případech dokonce disponují i dvěma vrchními plotýnkami. Takové výrobky se hodí spíše na chalupu nebo do. Test volně stojících mikrovlnek.


Volně stojící mikrovlnky jsou ideální pro ty, co mají v kuchyni málo místa anebo se často stěhují. Jsou totiž snadno přenosné a prostorově nenáročné. Nepřehlédnutelným plusem volně stojících mikrovlnných trub je i jejich cena. Pokud chcete doma využít sílu mikrovln, přečtěte si naše testy.


Naleznete zde jak základní modely v té nejnižší cenové hladině, tak multifunkční typy. V archivu pak naleznete starší testy vestavných mikrovlnek. Mikrovlnka může mít spoustu funkcí.


Do letošního testu jsme proto vybrali jednoduchých mikrovlnných trub a otestovali třeba to, jak dovedou ohřát jídlo, vodu nebo rozmrazit maso. Větší nebezpečí však představuje nadměrné zahřívání míst, se kterými může přijít obsluha do kontaktu. V případě vestavných modelů jde o sklo dvířek a celý kryt přístroje, u vestavných variant pouze o dvířka, protože zbytek přístroje je pro obsluhu nepřístupný.


Přejeme Vám, ať si v hodnocení a testech kombinovaných sporáků, varných desek nebo trub vyberete ten pravý spotřebič, který Vám bude dokonale vyhovovat. Objev mikrovlnných trub způsobil menší revoluci ve vaření. Do té doby totiž neexistoval způsob ohřevu již jednou uvařené stravy, který by zásadním způsobem neovlivnil její chuť. Lépe vybavená mikrovlnná trouba zvládne kromě rychlého ohřátí pokrmu také rozmrazit jídlo z mrazáku nebo péct horkým vzduchem. V následujícím návodu vás proto seznámíme se zásadními faktory, které byste měli zvážit při výběru.


Namísto zdlouhavého ohřívání pokrmů na klasickém sporáku stačí jen naložit uvařené jídlo z lednice na talíř, vložit jej do mikrovlnné trouby, a za minuty můžete obědvat či večeřet. Ceny mikrovlnných trub začínají na několika stech korunách a končí u několika desítek tisíc za sofistikované vestavné přístroje. Ty ovšem disponují kromě samotných mikrovln i grilem, případně horkovzdušnou troubou a množstvím funkcí.


Je jen na vás a na vašich potřebách, pro jakou se rozhodnete. Tento pomocník nemůže chybět v žádné kuchyni. Kterou mikrovlnnou troubu ale vybrat, aby byla spolehlivá a dobře se ovládala?


Napoví náš test mikrovlnných trub. Nápomocny jsou také automatické programy, u nichž však budete muset v závislosti na surovinách a požadované chuti případně přidat nějaký čas přípravy navíc manuálně. Recenze: Ovládání je jednoduché a pohodlné.


Podle umístění existují základní kategorie mikrovlnných trub – volně stojící a vestavné. Vybavené bývají podobně. Vybírejte proto především podle toho, jak máte uspořádanou kuchyň a co se vám do ní více hodí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky