Tímto výborným nálevem zaléváme okurky , čalamády, cibulky, papriky a vše, co nás napadne. Lze použít horký i studený nálev. Pak už jen sklenice s výborným nálevem na okurky zavaříme podle zvyku.
Na dno sklenice dáme kolečka mrkve, čtvrtku menší cibule, snítku kopru, doplníme okurkami a vším ostatním. Sklenici dolijeme studenou vodou. Zavíčkujeme a zavařujeme obvyklým způsobem.
Oblíbený nálev na okurky : litru vody, litru octa, 3gramů cukru, 1gramů soli, tabletek umělého sladidla – vše svaříme. Přísady na jednu sklenici: Mrkev, cibule, křen, kopr, dvě zrnka pepře, dvě zrnka nového koření, jeden hřebíček, malý kousek skořice, malý bobkový list, půl kávové lžičky hořčičného semínka. Postup přípravy receptu.
Do hrnce dám všechny ingredience a nechám krátce přejít varem asi 2-minuty a dám nálev vychladit. Na dno do sklenice vložím 1-kolečka mrkve, 1-kolečka křenu, 1-plátky cibule, kousek okvětí nebo snítky nebo stonku kopru (vše podle velikosti) a na to naskládám umyté okurky , zaliji vychladlým nálevem. Tématické fráze: okurkový nálev lák na okurky nejlepší lák na okurky nálev do okurek zavařujeme okurky zavařování okurek s dekem bzenecké okurky nálev na láčenky cukerín okurky láčenky lák na okurky recept bzenecky nalev okurkový lák okurky recepty nejlepší recepty na okurky nejlepší recept na okurky nálev nálev na.
Rychlokvašky musí být kompletně ponořené (jinak začnou chytat plíseň), na vrch se obvykle dává ještě talířek. Nakládané okurky jsou grunt. Okurky se zeleninou do bramborového salátu.
Připravte nálev a povařte asi minut. Do poloviny sklenice narovnejte okurky (ty větší), dále přidejte kolečka cibule, koleček mrkve, kostiček křenu, celerovou nať a kopr, dorovnejte okurkami (malými) a zalijte. Sterilujte minut na °C. Nálev ze tří litrů vyjde.
Kdo má sous-vide udělátko nebo jiný způsob, jak udržet nálev horký, má to o to jednodušší. Spolu se zeleninou nakrájenou na kolečka naskládejte do vyvařené okurkové sklenice, sudu, kvašáku nebo jiné nádoby, ve které chcete mít okurky. Nebudu psát ,že se jedná o jediný a pravý nálev ,protože když tady na Znojemsku půjdete k jakémukoliv sousedovi tak Vám poví a já tam ještě přidávám. Ale tenhle recept pochází skutečně od náleváře ,který připravuje ještě dnes nálevy na okurky.
Mohu jen dodat ,že tento nálev používáme i na nakládaný květák a jiné nakládané zeleniny. Po naředění vystačí na asi zavařovacích sklenic. Sladkokyselý nálev na okurky lze připravit několika způsoby. Na nakládání můžeme použít speciální přípravky jako je například Nova a Deko, které jsou směsí koření s cukrem a solí.
Většina hospodyněk však preferuje výrobu nálevu vlastního, jehož příprava není příliš složitá. Pokud sterilujeme střední. Takto naložené okurky jsou výtečné k masu. Pálivé okurky s chilli a. Rychlé sladkokyselé okurky s cibulí a koprem.
Na plech dáme pečící papír.
Z uvedených surovin svaříme nálev - necháme vychladnout. Na dno každé sklenice dáme několik koleček mrkve, cibule na to naskládáme očištěné okurky a ně zase cibule, mrkev, kopr a koření. Vše zalijeme vychladlým nálevem. Tip na rychlé a téměř bezpracné vyčištění okurek je ten, že okurky lze vyprat v pračce.
Zní to sice neuvěřitelně, ale je to tak. Odborníci tuto metodu nemají příliš rádi, a proto jí nedoporučují. Znojemský nálev na okurky recepty, které budete milovat.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.