čtvrtek 28. ledna 2016

Kde si nechat umlít kávu

Už jsme si řekli něco o tom, jak poznat kvalitní zrnkovou kávu a kde ji koupit. V tomto díle naší série článků se podíváme na to, jak zrnka umlít , aby vaše káva měla co nejlepší chuť. Pokud nemáme možnost namlít si kávu doma vždy čerstvou, je nejlepším řešením nechat si umlít zrna přímo u obchodníka nebo v kavárně, kde si je kupujete. Vždy by Vám měli nabídnout hrubost dle vašeho oblíbeného způsobu přípravy.


Nikdy si nenechávejte připravit velké množství. Aby si káva zachovala všechny. Někdy není jiná možnost, než se obejít bez mlýnku na kávu.


Ačkoliv by tyto situace měly být pro milovníka kávy ojedinělé, pojďme se podívat, jak umlít kávu bez mlýnku za pomocí nástrojů, které najdete v každá kuchyni. Jak umlít kávu bez mlýnku. Nic nevoní tak krásně jako aroma čerstvě namleté kávy. Dokonce i lidé, kteří nemají rádi kávu , milují její vůni. Namlít kávu je samozřejmě ideální těsně před její přípravou, ale pokud nemáte k dispozici mlýnek na kávu , rádi Vám kávu ZDARMA nameleme.


Ať již budete kávu mlít samy nebo si ji necháte umlít od nás, připravili jsme pro Vás přehled jak by měla být káva namleta pro konkrétní druhy přípravy. Chcete si doma připravit kávu , která chutná jako z vaší oblíbené kavárny? Důležitá jsou správně umletá zrna.


Naučte se, jak správně umlít kávu a buďte domácí profi-barista. Stačí dodržet hrubost zrn pro konkrétní způsob přípravy kávy. Je lepší nechat si kávu namlít od prodejce? Vždycky je lepší umlít si ji před přípravou doma. Ale spoustu lidí tu možnost nemá.


Dá se to udělat tak, že to namelete v prodejně a pak rychle spotřebujete. Hlavně si dejte pozor na to, na jakou přípravu si kávu necháváte namlít. A prodejce o tom informujte. Predstavujeme vám niekoľko pražiarní po celom Slovensku, ktoré pražia len výberovú kávu z aktuálnych zberov, priamo od farmárov.


Nový klip k desce Anjelska dan. Jen z kvalitních kávových zrn můžete uvařit dobrou kávu. Správná káva by měla být upražena do měsíců od sklizně, po upražení by se měla ideálně umlít do dnů a po umletí spotřebovat do minut.


Kde si můžeš zelenou kávu koupit? Na trhu zakoupíš různé podoby zelené kávy, nejen kávu samotnou. Nabízí se tablety a stravovací doplňky. Ale určitě je lepší spolehnout se na odborníky ve zdravých obchůdcích.


V Itálii, zemi, kde si umějí kávu vychutnat, je doma v domácností. V Česku začínají být „trendy“ teprve v posledních několika letech. Chcete-li jej do kanceláře, oceníte velký zásobník na vodu a na sedlinu, pozor však na menší zásobník na kávu.


Milovníky kávy potěší možnost umlít si kávu až na různých stupňů hrubosti, společně s dalšími funkcemi, které kávovar má, je možné připravit si kávu přesně tak, jak ji máte rádi. Proto vám doporučujeme koupit si oblíbenou kávu v celých zrnech a čerstvě ji pomlít až před spařením. Pro přípravu espressa, stejně jako pro vaření kávy v džezvě je potřeba umlít kávu na jemno tak, aby byla strukturou porovnatelná s polohrubou moukou. V principu je dobré si pamatovat, ze na delší dobu louhování potřebujete hrubě mletou kávu , zatímco při způsobu přípravy například espressa, kdy louhujete kávu jen po krátkou dobu, musí být káva velmi jemná.


Skočte si na kávu … poslední zastavení Snili jste o tom, abyste přesně věděli, odkud přistála kávová směs do vašeho šálku? V rámci dnešní objevitelské výpravy máte šanci podívat se hned do několika kaváren, kde vám to s chutí prozradí. Můžete nechat kávu vzkypět celkem třikrát, přičemž vzniklou pěnu po prvním vzkypění opatrně rozdělit mezi stolovníky tak, aby o ni nikdo nepřišel.


Nebo naopak kávu nechat projít skoro varem pouze jedenkrát a kávu ihned rozlévat – jak je typické pro oblasti kolem Aleppa v Sýrii.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky