pátek 7. dubna 2017

Bylinné sirupy recept

Stejný druh bylinek bychom neměli konzumovat déle než týdnů. Bylinky na sirupy sbíráme za slunečného počasí na čisté lokalitě, nejlépe okolo poledne, kdy mají nejsilnější vůni. Výběr bylinek je opravdu široký.


Kde nás najdete v březnu? Bylinné sirupy z Kladského pomezí. Březen je měsícem, kdy pomalu odchází zima a objevují se první známky jara.


Je to měsíc, kdy se náš organismus náchylný k nachlazení, venku řádí obvykle chři. Jeho teplota bych však nikdy neměla překročit °C, docházelo by k nižšímu účinku léčivých látek. Musím říci, že letos mě moc baví dělat nejrůznější sirupy – smrkový, jedlový, bezový, kopřivový, jitrocelový, jahodový, teď naposledy mátový a mám pocit, že s nimi zdaleka nekončím. Každý z nich má jiné léčivé účinky, protože je nevařím, jsou skvělou zásobou zdraví na chladnější měsíce a hlavně všem moc chutnají. Většina sirupů, na které narazíte, jsou dochucené cukrem a převařené, takže z nich vymizí velké množství živin.


Bylinné sirupy recept

Zkuste pro změnu recepty na přírodní sirupy bez přidaného cukru a vaření, které vyrobíte jednoduše z bylinek, medu a ovoce. Bylinkové sirupy nejsou jenom pro dětičky, i když ty je polykají mnohem raději, než bylinkové čaje a tabletky všeho druhu. V domácích podmínkách si sice nemůžeme vyrobit všechny sirupy dostupné v lékárnách, ale u těch základních a nejoblíbenějších je výroba poměrně jednoduchá. Návo ako si doma pripraviť zdravé sirupy , ktoré budú mať dobré zloženie a zachované všetky možné živiny.


Spísala som Vám recepty od mojej maminky, ktorá tieto sirupy robí už roky a ja ich naozaj milujem Môžete si pripraviť medovkový, žihľavový, medovkovo-žihľavový, bazovo-citrónový, mätový, či mätovo-zázvorový. Domácí bylinné sirupy recepty, které budete milovat. Některé bylinné sirupy můžeme používat celý. Složení: přírodní výluh květů bezu černého, cukr, kyselina citrónová.


Bylinné sirupy recept

Tradiční pampeliškový sirup, který je vhodný jak na studené tak teplé nápoje. Adaptogen Plody Goji berry jsou vyhledávaným „všelékem“ a adaptogenem. V tradiční čínské medicíně jsou užívány jako recept na dlouhověkost.


Sirupy nemusíte užívat tzv. Kustovnice je nekonečným zdrojem vitamínů, stopových prvků a dalších aktivních látek. Pinterestu sleduje 2lidí. Podívejte se na další nápady na téma Bylinky, Zdraví a Recepty. Bezinkový domácí bylinné sirupy recepty, které budete milovat.


Zázvorový sirup recept. Na zázvorový sirup si mnozí z nás vzpomenou až během sychravého počasí. Podporuje naši imunitu, takže je vhodný nejen během nachlazení a chřipky, ale i jako jejich prevence. Má kladný vliv na naše trávení, podporuje chuť k jídlu a tvorbu trávicích.


Rýmovníkový sirup, sirup z rýmovníku - recept , návod VAŘENÉHO SIRUPU: den před samotným vařením sirupu je potřeba připravit odvar. Neumyté lístky rýmovníku spolu s plátky dobře očištěného citrónu (či jiného citrusu) vložte do hrnce a zalijte horkou vodou tak, aby všechny suroviny byly zcela ponořené. Přiklopte pokličkou a nechte stát. Tinktury, sirupy , kapky.


Nejoblíbenější produkty. Lymfa bylinný čaj krevní oběh 50g. Dnes se v našem blogu podíváme na recept jak si vyrobit vlastní bylinný likér. Likér je alkoholický nápoj, zpravidla nasládlé chuti, který se připravuje luhováním bylin, či jiných surovin, přímo v lihu.


Likéry jsou vskutku historický nápoj a jejich vznik se datuje až do 13.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky