Toto je recept ve kterém zužitkujete hnědé přezrálé banány, ale v mém případě nechávám banány přezrávat speciálně kvůli tomuto receptu. Minulý rok jsem strávila s Grétou pár měsíců na Bali a jednou za čas jsme chodili do Starbucks speciálně kvůli této banánové buchtě s vlašákama a nezapomenu jak jsem se těšila až budu mít zase troubu a budu si moct. Banánový chléb je u mě doma celkem evergreen.
Nevím jak u Vás, ale hnědé banány, které už nikdo nechce jíst, prostě jednou za čas doma máme a právě tyto přezrálé banány jsou na jeho pečení potřeba, jsou dokonce nezbytnou ingrediencí. U nás doma se tradičně na Velikonoce vždycky dělal mazanec, nádivka, jehněčí a vůbec všechno možné, ale beránek ne. A musím říct, že jsem i dlouhé roky odolávala pořídit si formu. Přesto se mi podařilo něco nového na kitchenette připravit.
Je to další recept, který Vám pomůže zužitkovat přezrálé banány. Navíc patří k těm “zdravým” receptům, kdy můžete použít mouku celozrnnou nebo bezlepkovou směs, s kterou recept skvěle funguje. Také tuk je rostlinný, konkrétně olivový. Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima.
Znáte to určitě sami, kdy se vám stane, že čas od času šmejdíte po bytě a hledáte něco dobrého na zub. Já to mám takhle se sladkým a protože sladké domů vůbec nekupujeme, je to poměrně velký oříšek najít něco. Blog plný barev, zdravých, moderních, dětských, sous vide, video i tradičních receptů, mnoha inspirace a lásky k vaření. Najdete zde nápady, tipy a třeba i chvíle odpočinku a relaxace při listování krásnými stránkami plnými lákavých fotogarfií. Ve velké míse smíchejte teplou vodu, droždí a cukr.
Voda nesmí být horká, spíše tělesné teploty, aby neznehodnotila droždí … Počkejte pár minut, dokud neuvidíte, že droždí je aktivní a vytváří bubliny na povrchu, potom přidejte ocet a olej. Troubu rozehřejeme na 180°C, chlebovou formu vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Smícháme suché ingredience, v druhé míse rozmixujeme “mokré” ingredience, do kterých pomalu přisypáváme suchou směs. Vcera jsem pekla bananovy chlebicek podle tohoto receptu, trochu jsem si ho upravila. Momentalne ziju v Australii a tento chleb je tu velmi oblibeny.
Ale nikdy jsem ho nevidela s rozinkami ani s cokoladou, takze jsem tam dala jen banany a nasekane vlaske orechy. Misto podmasli jsem dala slehacku a je fakt super. Poslední dobou se nám dost často stává, že banány zčernají dřív než je stihneme sníst a jsou jednoduše přezrálé.
Banány nikdy nevyhazujeme, ale oloupeme je, nakrájíme na menší kousky a dáme je do mrazáku. Pak je požíváme buď do smoothie. Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek.
A to celé teď přerostlo. Měla sem to stejně, neustále jsem pak chodila kontrolovat, jestli teda už :D dokonce sem i část snědla snědla trochu nedodělanou, protože sem chtěla vědět, jestli má teda smysl na to čekat pomalu přes hodinu. Chystáte se na cesty a potřebujete s sebou něco rychlého na zakousnutí s obsahem sacharidů i bílkovin? Z banánů, čokoládového proteinu a kakaa vytvoříte během půl hodinky vláčný fitness chléb, který stačí po upečení jen nakrájet, zabalit a můžete vyrazit!
Ve větší míse vyšlehejte vejce. Přidejte rozmačkané banány, med a kokosový olej. Zdravé recepty, lehké, dietní a přitom výborné.
Nikdy nebylo snazší jíst dobře a být při tom fit. Stačí si vybrat z vyzkoušených receptů. Krok 2: Mouku prosejte s práškem do pečiva (nebo jedlou sodou) a špetkou soli, a pak ji spolu s mlékem vmíchejte do vyšlehaného másla.
Zralé banány nakrájejte na kolečka, rozmačkejte vidličkou a přidejte je spolu s nasekanou čokoládou do těsta také.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.