úterý 24. listopadu 2015

Hlučná pračka při ždímání

Ahoj, tak nám asi odchází pračka , při ždímání vydavá opravdu hrozný zvuk, jak když vzlítá letadlo. Ale jinak pere dobře, ždíme OK, akorát si myslím, že už odchází, máme Indesitku 13tým rokem, takže má fakt nárok :-). Text uživatele: Pískání je normální - to dělají klínové řemeny, ložiska, atd. Při ždímání se pračka třepe, to je taky běžné, je možné pod ni dát gumovou podložku nebo několik vrstev koberce. Pračka je při ždímání hlučná.


Nejde udržet a skáče, nevím jak volit rychlost otáček - zda je rychlost statická dle programu, nebo lze volit, funkční tlačítko nereaguje.

Z takového materiálu potom velmi dlouhou dobu odtéká při ždímání voda a protože pračka nepozná, jaký materiál je vložený do bubnu, radeji počítá s tou nejhorší variantou. A nyní proč to takto probíráme ? Hlučnost čerpadel bývá totiž rozdílná v zaplaveném stavu a ve stavu kdy čerpají naprázdno. Neposedná pračka , která při ždímání skáče, může potrápit nejednoho z nás. Jestliže se ale bouchání vyskytuje i při praní běžného prádla, mohou být vadné tlumiče, případně také pružiny vany.


Další možností je nedostatečné odčerpání vody z vany. Potom je při ždímání prádlo plné vody a tedy velmi těžké. Zde by mohlo pomoci vyčištění filtru.


Ahoj, potřebuji rychle zjistit jak se zapíná na pračce možnost ždímání (jednoduše jsem dopral, ale oblečení zůstalo nevyždímané).

Díky za rychlé odpovědi. Když si na ni sednu, vůbec to nezaznamená (mám kg), udržet ji při ždímání na místě je nemožné, jen ji to trošičku zbrzdí v devastaci. Dnes k domácnostem patří, snad nezbytně, pračka. Na trhu je nepřeberné množství různých druhů praček, které mají vrchní plnění, boční plnění, jsou úzké, s moderním ovládáním, 2vse sušičkou… Přitom všechny mají společné závady, kterým se při zanedbání údržby pračky nevyhne téměř žádná hospodyňka.


Hlučnosti samotné se věnujeme v samostatném odstavci, kde vám radíme, kterých hlučností se vyvarovat a které jsou běžné. Dobrý den, mám v plánu koupit novou pračku. Nejvíce se bojím hluku při ždímání. Poškozené, chcete-li „chycené“ ložisko poznáte podle toho, že pračka během ždímání takzvaně hučí. Jestliže máte podezření, že je v prací vaně Vaší pračky cizí předmět.


Hlučnost ložisek bubnu bývá nejvíce slyšitelná při ždímání , kdy má prací. Jsou-li na kratší čas perou pouze na třicet stupňů, na více stupňů jsou programy dlouhé i na tři hodiny. Je tato recenze užitečná? Při posledním ždímání pak začala pračka strašně pískat , až pištět vysokým ostrým tónem, přestala až s ukončením ždímání. Nastavila jsem pak znovu ještě jedno.


V tomto prípade je dosť možné, že zlyhala alebo sa opotrebovala niektorá z pohyblivých častí práčky. Ak je práčka hlučná problémom môžu byť ložiská. Niektoré tieto vady sa dajú odstrániť aj.


Dříve jsem měla pračky s horním plněním a při špatně rozloženém prádle pochodovali po koupelně, nebo se mlátily o zeď.

Jeli prádlo při začátku ždímání špatně rozložené, tak si s tím pračka poradí. Průměrná roční spotřeba činí 1kWh, což je při velkém objemu velmi solidní výsledek. Pokud neradi žehlíte, budete nadšeni.


Perte velké a malé kusy prádla společně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky