Jak připravit dokonalé sushi u vás doma? Máme pro vás kompletní videonávod na přípravu sushi , který jsme pro vás natočili ve spolupráci se školou vaření Chefparade. Podle tohoto návodu dokáže připravit sushi opravdu každý!
Naučíte se druhy sushi - nejznámější Maki sushi , oblíbené obrácené rolky Uramaki sushi a. Připravíme si maki sushi. Podle receptu si připravíme maki sushi s japonskou nakládanou ředkví.
A protože času není nazbyt, můžeme si koupit ingredien… Teď už vám neuteče žá. Po návodu na nakládání zázvoru, pokračuji s návodem na přípravu domácích maki sushi :) Při točení jsem měla dobrou náladu, takže valí jedna hláška za druhou,. Správně připravená rýže je prvním krokem k úspěchu. Měla by být přiměřeně lepivá, ale zároveň načechraná. Rýže má zásadní vliv na konzistenci sushi , což jak už víte je jedním ze základních předpokladů toho správného sushi.
Budete potřebovat: sushi rýži, rýžový ocet ochucený cukrem a solí v poměru 6:4:Příprava rýže Nejprve si odměřte objem. Již před více jak desetiletím jsme se vrhly do světa blogování. Sushi pro začátečníky - recept.
Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny.
Vše najdete na webu Recepty. Krevety na sushi je nejlépe uvařit. A to v mírně osolené vodě. Vařit dávejte krevety vyloupané a zbavené střívka, viz popis v boxíku jedna.
Doba varu je asi minuty – dokud krevety nezrůžoví. Vody k vaření stačí málo, jen tak, aby byly všechny klevety ponořené. Jak si připravit sushi doma - recept na sushi.
Ingredience: Losos 100g, rýže - šálek, nori řasy, wasabi pasta, sojová omáčka, olivový olej, rýžový ocet, sůl Postup: Rýži opláchneme pod studenou vodou. Tehdy jsem nevěděla, jak ho vlastně jíst, a pohled na syrovou rybu vedl k tomu, že jsem raději jedla se zavřenýma očima. Dnes na něj mám neodolatelnou chuť téměř denně.
A protože sushi je trochu drahá láska, rozhodla jsem se, že se ho naučím připravovat doma. Lze je připravit z různých ingrediencí. Nejprve je třeba řádně připravit hlavní součást - Obr. Nalijte ji do velké misky a opláchněte, dokud se voda nezmizí. Rozkládáme se a necháme hodinu.
Nalijte studenou vodu (4gramů rýže na sushi s 5ml vody) do hrnce a zašlete ji rýži. Před vařením vaříme na vysokém ohni, pak snižujeme. Japonské jídlo sushi , které se stalo neobvykle populárním po celém světě, vděčí jeho původu čínským kulinářským odborníkům.
Původně byla vařená rýže použita pouze na konzervaci a fermentaci ryb a nebyla použita k výživě.
Ryby byly vyčištěny, nakrájeny na malé kousky, posypány solí a smíchány s vařenou rýží. Hotová hmota byla umístěna pod lis a. Nikdy jste neochutnali sushi , ale rádi byste to vyzkoušeli? Jedná se o tradiční japonské pokrmy kombinující vysoce kvalitní rýži ve správné úpravě, k tomu kvalitní kousky masa, ryby, zeleniny. Jedná se o vařenou rýži v kombinaci se speciální octovou omáčkou a dalšími ingrediencemi.
Chcete-li si vyzkoušet sushi připravit v domácích podmínkách, pak určitě zhlédněte následující videorecept od A Cup of Style, který vám přináší podrobný postup, jak na domácí sushi.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.