pondělí 31. srpna 2015

Druhy kávy espresso

Dolití hotové kávy vodou. Může to udělat barista před podáváním, nebo až host podle své chuti. Long black neboli příprava kávy přímo do horké vody. Horká voda připraví americano o značnou část cremy, což laická veřejnost řeší často jako chybu.


Měli bychom si dopřávat nápoj z kvalitních zrnek, připravený opravdovými profesionály. Seriál o kávě vás seznámí s historií, druhy káv, naučíme vás umění dokonalého baristy nebo se naučíte techniku zdobení cappuccina, Latte art.

Oddejte se lahodné chuti a napijte se s námi dobré kávy. U kávy espresso neexistuje více variant nápoje, není žádné piccolo, malé nebo velké espresso. Espresso je nápoj o objemu ±ml s doporučeným časem extrakce až sekund vyroben. Základní druhy kávy Najdete zde shrnutí základních parametrů espresso nápojů v podobě, v jaké jsou doporučeny asociací pro výběrovou kávu SCA.


V České republice je stále velká část kaváren, které nápoje připravují po svém. Espresso Espresso je to nejzákladnější, co si můžete objednat. Ale právě v jeho jednoduchosti je krása! U espressa si dokážete vychutnat skutečně dobrou kávu v její plné kráse.


Pokud budete chtít dvojitou dávku, objednejte si espresso doppio.

ZÁKLADNÍ DRUHY KÁVY Espresso , Macchiato, Cappuccino, Caffè Latte, Flat White, Americano a Long Black. Vše o kávových nápojích čtěte v článku. Na jej prípravu sa používa mletá káva a voda. Pripraviť skutočne dobré espresso je umenie. Pravé talianske espresso vyteká sekúnd a obsahuje ml vody.


Malo by natekať do predohriatej šálky z hrubostenného porcelánu so zaguľateným dnom. Na hladine je pena farby lieskového orieška (crema) hrubá cca 1–mm. Tmavšia farba peny znamená príliš vysoký tlak daný napr. Termín espresso vznikl ze slova “express” - nápoj, který se servíruje zákazníkovi okamžitě po přípravě. Espresso by se mělo vypít co nejdříve, protože velmi rychle ztrácí aroma a plnou chuť.


Ke každému šálku kávy pijte hodně vody, protože káva odvádí vodu z těla. Ostatně, kultrura kávy se rozšířila původně z Vídně i do Itálie. Ve Vídni se praktikuje skoro na padesát druhů kafé, v Itálii sotva dvacet (dle Vikipedia). Nechápu taky, proč se v Česku pro druhy kávy nevytvoří ryze české názvy, pod těma cizojazyčnýma nedostanete nikdy po celé republice to samé.


Free Shipping Available. Check Out Espresso on eBay. Fill Your Cart With Color today! Dělá se ze 14–gramů mleté kávy a výsledný nápoj má kolem gramů.


Pokud Vás zajímá technika, tak si můžete přečist i můj nový příspěvek — Historie a vývoj espresso strojů.

Doppio (dvojité espresso ). V ostatných rokoch ku nám z Talianska zavítal nápoj Espresso. Taliansko sa stalo v minulosti aj vďaka svojej polohe a strategickým prístavným mestám Trieste a Neapol krajinou s najväčším množstvom pražiarní a firiem na spracovanie zelených zŕn kávy. Americano je něco mezi americkým stylem pití kávy a tradičním italským stylem přípravy. Je to espresso , které bylo naředěno horkou vodou a je servírováno ve větším šálku, než klasické espresso.


Naproti tomu espresso se připravuje v espresovači ze směsi obou typů kávy : asi 60– zrn typu Arabica a 30– zrn typu Robusta. Pokud jde o pražení, filtrovaná káva se praží na mírný nebo střední stupeň , aby se zvýraznila chuť a vytvořilo jemné aroma. KÁVA PODLE DRUHU, Káva z Regionu! U nás DOPRAVA ZDARMA na naše kávy mimo akčních káv pokračuje! Provoz e-shopu beze změn.


Poznáte základné druhy kávy ? Flat white Alias najviac hipster káva posledných rokov. Je síce pravda, že poslednou dobou ju medzi hipstermi nahrádzajú rôzne alternatívne metódy prípravy kávy ako AeroPressy či Chemexy, ale stále ešte patrí k tým najpopulárnejším druhom kávy. Ačkoli některé zdroje uvádějí prostě „vytlačený“, (výraz „ espresso “ je svým původem příbuzný např. s výrazem „express“ – expresní, rychlý, vyjádřit apod., s významem „tady a teď“, „rychle“), což může rovněž souviset s rychlým způsobem přípravy kávy espresso. V souvislosti s aktuální situací a vydaným opatřením vlády ČR reagujeme dočasným uzavřením našich Nespresso Boutiques.


Zdraví a bezpečnost našich zákazníků, zaměstnanců a také dodavatelů je pro nás prioritou. Omlouváme se za vzniklé komplikace a věříme, že již brzy. Okouzlující úvod: Toto je ideální výchozí bod pro milovníky kávy.


Vysoce kvalitní kávovar, který spolehlivě dodává každé ráno individuální a chutnou kávu stisknutím tlačítka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky