čtvrtek 23. dubna 2020

Zdravý banánový chléb

Zdravý banánový chléb

Tento domácí banánový chléb je bohatý na bílkoviny, vlákninu a na druhé straně obsahuje méně kalorií a minimum tuku na porci (pouze g). Stačí mi pouze jeden klasický hrnek o objemu 2ml. Včera jsem pekla tento vynikající chléb , který je téměř bez práce. Pouze smícháte suroviny, necháte stát ve skleněné zapékací misce a na druhý den (z večera do rána) chléb upečete.


Zdravý banánový chléb

Vejce smícháme s bílkem přidáme jogurt a promícháme. Banány rozmackame a přidáme do směsi a důkladně promícháme. Nakonec přidáme všechny suché Suroviny a nalijeme do formy na chléb , ozdobíme nasekanými mandlemi. Pečeme na 1stupňů cca minut.


Vzledem k většímu obsahu sacharidů (fruktózy z ovoce), nedoporučuji se banánových chlebíkem s ořechy ládovat před spaním. Nabízíme vám hned tři recepty na banánový chléb , které jsou bohaté na vlákninu a bílkoviny. Skvěle vás zasytí a nabijí energií do nového dne.


Navíc tyto banánové chlebíčky můžete i uskladnit a vydrží vám v mrazničce i měsíce. Tento sladký a zároveň zdravý moučník plný ovesných vloček a slaďoučkého banánu je skvělý na snídani nebo svačinu. Doplňte ho jogurtem nebo tvarohem a šálkem dobré kávy či čaje.


Dnes tu pro vás mám recept na banánový chleba. Nevím proč, ale tento recept stále měním a zkouším různé typy mouky, různé množství oleje, ale chtěla jsem připravit takový recept, aby suroviny byly běžně dostupné a levné. Tento recept na banánový chlebíček je z ovesných vloček a zcela bez mouky ! Banánový chlebíček (anglicky banana bread) je zdravá varianta sladkého pečiva. Dnešní zdravý recept na banánový chlebíček se bude jistě také hodit do vašeho fitness jídelníčku. Možná tu teď sedíte, koukáte na recept a říkáte si: hmm, bez cukru, to nebude nic pro mě.


Zdravý banánový chléb

Toto je recept ve kterém zužitkujete hnědé přezrálé banány, ale v mém případě nechávám banány přezrávat speciálně kvůli tomuto receptu. Minulý rok jsem strávila s Grétou pár měsíců na Bali a jednou za čas jsme chodili do Starbucks speciálně kvůli této banánové buchtě s vlašákama a nezapomenu jak jsem se těšila až budu mít zase troubu a budu si moct. Upečte si banánový chléb pro dobrou náladu.


Banány jsou k dostání celoročně a právě v březnu, kdy ještě není dostatek čerstvého ovoce, jsou ideálním zdrojem vitamínů, minerálů a energie na povzbuzení organismu při jarní únavě. Fitness čokoládový banánový chléb fit dietní zdravý top recept na hubnutí nejen pro fitness Chystáte se na cesty a potřebujete s sebou něco rychlého na zakousnutí s obsahem sacharidů i bílkovin? Ja ho mám rada sám (bez topingov) ale ak sa vám žiada, kľudne si naň môžete pridať maslo, džem, nutelu.


Pridávanie extra prísad ako napríklad orieškov či čokoládovy je tiež na vás. Ak máte doma zrelé banány (šupka je pokrytá čiernymi škvrnami, v niektorých prípadoch je šupka čierna celá) a neviete čo s nimi, tento recept bude pre vás záchranou. Tento domáci banánový chlieb je bohatý na bielkoviny, vlákninu a na druhej strane obsahuje menej kalórií a minimum tuku na porciu (iba g).


Ak mate doma velmi prezrete banany, upecte si tento kolacik. Je to jednoduchy mucnik, ktoreho jednoduchost pripravy a nenarocne suroviny vas urcite oslovia. Ani mixer nemusite zapinat a mate raz-dva upecene. Krasna chut za bananmi a nasekane oriesky, ktore vam jemne chrupkaju pod zubami, su skvelou kombinaciou, ktoru si zamilujete. S poharom mlieka, so salkou caju, mozete podavat na ranajky.


Zvlášť zamíchat suché a mokré ingredience, pak spojit a péct ve formě vymazané olivovým olejem a vysypané celozrnnou mouku. Vrchní část chlebičku jsem posypala brusinkama. Samozřejmě rychlejší a jednodušší je to pomocí klasického čerstvého nebo sušeného droždí, ale věřte, že chléb z kvásku jak to dělávali naše babičky je to pravé ořechové.


Kvásek sice musíte připravovat déle, aby byl vhodný k pečení a musíte se o něj pečlivě starat a přikrmovat ho, ale výsledek stojí určitě za vyzkoušení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky