čtvrtek 23. dubna 2020

Tmel na okna

Po montáži okna je nutné okolí okna či dveří zapravit. Na spáry mezi parapetem a zdivem doporučujeme přetíratelný akrylový tmel. Na utěsnění spár mezi oknem a parapetem je zase vhodnější silikon. Oba produkty si v našem eShopu můžete zakoupit.


Sklenářský tmel za život využije velká část lidí.

Ať už jím chce provést výměnu rozbité okenní tabule nebo si zhotovit zahradní skleník, je nanejvýš důležité vědět, jak sklenářský tmel správně použít a předejít tak zbytečným ztrátám na materiálu a zbytečnému opakování práce. Na zatmelené časti sa potom aplikuje špeciálna oddeľovacia fólia, na ktorú sa polyuretánový tmel neprilepí. Okno sa zatvorí a tesnenie sa prispôsobí tvaru okna , s presnosťou stotiny milimetra. Všetky ostatné zatmelené časti vytvarujeme a prispôsobíme oknu, aby neprekážali jeho otváraniu, a zároveň pôsobili esteticky.


Pokud je to možné, nechte tmel vytvrdnout delší dobu, třeba i několik dní. Poté je možné, podle druhu tmelu, zatmelený povrch dále upravovat. Akryl Exteriér je mrazuvzodrný antikorózny tmel.


Používa sa na tmelenie škár medzi rámami okien, dverí a murivom, rohových škár sadrokartónových konštrukcií, deliacich priečok, drevotrieskových dosiek a drevených výstuh a pod.

Tmel je po vyzretí pretierateľný. Sklenársky tmel sa používa na utesňovanie, škárovanie a zasklievanie sklenených výplní a pre vyrovnávanie drobných nerovností. Najneskôr za mesiac je nutné pretrieť tmel základnou a vrchnou syntetickou alebo olejovou náterovou hmotou.


Vysoko kvalitný klasický sklenársky tmel. Veľmi ľahko sa nanáša a vyhladzuje, po vytvrdnutí se nedrolí ani nepraská. Po vytvrdnutí pretierateľný bežnými farbami.


Vyrobený podľa tradičnej receptúry. Nejpozději za měsíc je nutné přetřít tmel základní a vrchní syntetickou nebo olejovou nátěrovou hmotou. Vysoce kvalitní klasický sklenářský kyt. Velmi snadno se nanáší a vyhlazuje, po vytvrzení se nedrolí ani nepraská.


Na velmi namáhané spoje, jako jsou spáry kolem rámů velkých oken (např. hliníkových rámů výloh, plastových rámů zimních zahrad), je vhodný tmel na bázi MS polymerů FIX ALL, který vytváří velmi odolný trvale pružný spoj. Tieto tmely dokážu nahradiť aj veľkú chýbajúcu časť, vďaka čomu aj bez stolárskych zručností vyrobíte protézu, ktorá môže byť taká veľká ako celý roh okna alebo rámu. Pri zretí naberá na objeme, vo finále zostáva pružný a. Tmely ( Okna a dveře), Barvy na dřevo. Aplikačnú špičku treba zrezať minimálne na hrúbku tmelenej vrstvy, naskrutkovať na kartušu a vložiť do aplikačnej pištole.


Obsah tuby možno vytláčať mechanickou alebo pneumatickou pištoľou.

Přetíratelný všemi typy barev, vodotěsný a nepropustný, barevně stálý, odolný proti stárnutí, UV záření i jiným a povětrnostním vlivům, nepraská a nevysychá. Vhodný pro spáry s pohybem. Vytmelená okna přenášejte v čistých hrubých skelných papírech. Zasychání tmelu závisí na nanesené tloušťce.


Tenká vrstva schne desítky minut a silnější několik hodin. Akrilátový tmel nepoužívejte při teplotách nižších než stupňů celsia. Na vytmelenou plochu se nesmí v žádném případě dosta či napršet. Kvalitný tmel vhodný na zasklievanie okien, výklenkov, otvorov atď.


Tmelom je možné pretmeliť aj jemné poškodenia dreva. Podľa pokynov výrobcu sa môže po zatmelení produkt natrieť ľanovou farbou. Avšak, pre lepšie výsledky odporúčame tmelenie vykonať 3-týždne pred maľovaním.


Výrobok je vyrobený z čistého. Ak viete presný názov výrobku, použite naše inteligentné vyhľadávanie, ktoré Vám urýchli prácu s výberom. V tejto kategórii nájdete napríklad tmel na drevo, tmel na karosériu, tmel na murivo a steny, sklénársky tmel ( git na okná ) a rôzne druhy živíc na tmelenie a laminovacích súprav.


Stavebniny, dřevo, okna a dveře za trvale nejnižší ceny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky