pátek 10. dubna 2020

Vaření v páře na pařáčku

Těsto rozdělíme na díly, vytvoříme stejně velké šišky a necháme naposledy minut kynout. Dovnitř dáme pařáček na ohřívání knedlíků a necháme vodu zavařit. Vaření v páře je zdravý, dietním požadavkům vyhovující způsob.


I když princip vaření v páře pocházející z Číny je dobře známý už tisíce let, mnohými. Pokud jste četli úvodní článek o vaření potravin, tak je vám dávno jasné,. Při vaření v páře na pařáčku potřebujete poklici, bez ní nevznikne.

Kuřecí maso se vám v páře uvaří za čtvrt hodinky a houby to zvládnou do deseti minut. Zeleninu, kterou chcete v páře vařit, nakrájejte na malé kousky. Suroviny skládejte do pařáčku od nejtvrdších po měkké. To znamená, že například mrkev a brambory budou dole, květák a kukuřice spíše.


My takhle vaříme v páře normálně , hodím dolů brambory nad ně do cedníku brokolici a je hotovo Pod ten pařáček na knedlíky se vleze hrozně málo vody a manžel takhle zničil hrnec, když v něm vařil maso a zapomněl Takže zničenej hrnec, maso i ten pařáček, od té doby jedině v cedníku Nerezovým teda, plastovej bych. Naštěstí žijeme v éře technických výdobytků, která pro vaření v páře přinesla i úžasně praktického pomocníka – elektrický parní hrnec. Proto, aby se parní hrnec v domácnosti co nejvíc používal, není ani tak důležité mít konkrétní recepty, ale pochopit princip a výhody vaření v něm.


Jak tedy knedlíky v páře vařit?

Dále potřebujeme hrnec a něco dovnitř, na čem budou knedlíky stát. Knedlík jako takový připravíme úplně stejně. Nejpraktičtější jsou různé vložky do hrnců pro vaření v páře a nebo klasický pařáček. Dokud jsem nic z toho neměla, měla jsem svůj vlastní vynález – na dno hrnce. Jestliže nemáte speciální parní hrnec pro vaření v páře , můžete si ho jednoduše udělat z hrnce s poklicí a pařáčku (postačí ten na knedlíky).


Stačí do hrnce nalít vodu, ne mnoho – pár centimetrů, přivést ji k varu a pak vložit pařáček, na který omyté růžičky květáku vložíte (voda pod pařáčkem se nesmí dotýkat květáku na pařáčku ). Také se mi zdá, že brokolice na páře je nejlepší. Vařím ji na umělém pařáčku v mikrovlnce minut a dávám k ní různé studené (nebo i teplou sýrovou) omáčky a brambory. Tvůj recept má mé sympatie.


Těsto v míse přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme cca hodinu kynout. Těsto nám zdvojnásobí až ztrojnásobí svůj objem. Vykynuté těsto přemístíme na vál a vyválíme na - mm vysoký plát, který rozkrájíme na přibližně stejně velké čtverce. A pokud vás parní vaření nadchne, možná se jednou poohlédnete po multifunkční parní troubě.


Pařák vložíte do hrnce naplněného mírně vodou a na něj můžete dát ohřát knedlíky nebo uvařit zeleninu. Pára zajistí, že si zelenina zachová všechny cenné látky a knedlíky budou nadýchané. V zimě nám studené ovoce příliš nesvědčí.


Proto používáme vaření , napařování, smažení a dušení víc než kdykoli jindy v průběhu roku.

Jablíčka v páře krásně zesládnou a poslouží jako zdravá svačinka pro děti nebo lahodný dezert pro dospělé. Příprava je snadná a rychlá. Největší výhodou vaření v páře je zachování vitamínů, minerálů a důležitých antioxidantů v takto připravovaných potravinách.


Existuje několik způsobů, jak jídlo v páře připravit. Beko Steam Cooking vaření v páře. Příslušenství na vaření v páře do všech rur Beko BIE, BIM, BIR, BVR. Ideální zejména pro milovníky pokrmů ze zeleniny, ryb a jakýchkoliv druhů masa. Určeno pro trouby, které ve výbavě nemají funkci vaření v páře a mají funkci spodního ohřevu.


Pára vám pomůže posunout vaše vaření na novou úroveň. V multifunkční parní troubě připravíte to nejlepší maso se zlatavou kůrkou, dokonale křupavé a nadýchané pečivo i lahodné plněné knedlíky, které se vám díky páře už nikdy nerozvaří. Hrnec má funkcí - vaření , vaření v páře , smažení, fritování, grilování, dušení i ohřívání a také jej lze využít na přípravu fondue.


Aby mohla být všestrannost hrnce splněna, součástí balení je i nezbytné příslušenství: mřížka na vaření v páře , fondue set vidliček a fritovací koš. Ty mohou mít bílou, zelenou, fialovou nebo dokonce oranžovou barvu. Květák má jemnou chuť a lze jím nahradit brambory nebo brokolici.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky