Tento způsob pochází z Číny, kde se používá již tisíce let. Hlavní výhodou je rychlost přípravy a uchování chuti, aroma a barvy všech ingrediencí v mnohem větší míře než při klasickém vaření ve vodě. Hlavní výhoda spočívá v tom, že pokrmy neztrácejí důležité živiny, a tak budete tělu dodávat plnohodnotné potraviny prospívající vašemu zdraví.
Vaření v páře představuje jeden z vůbec nejzdravějších způsobů přípravy pokrmů. Naštěstí žijeme v éře technických výdobytků, která pro vaření v páře přinesla i úžasně praktického pomocníka – elektrický parní hrnec. Proto, aby se parní hrnec v domácnosti co nejvíc používal, není ani tak důležité mít konkrétní recepty , ale pochopit princip a výhody vaření v něm.
Při vaření knedlíků a bramborového těsta je třeba vymazat nádoby olejem,aby se knedlíky nenalepily na stěny. Rýže je velice chutná,když se solí a omastí kouskem másla po uvaření. Vybírejte vyzkoušené recepty na Chřest vařený v páře , Pražma vařená v páře , Česnečka bez vaření , Párky s vejci v páře , Losos v páře se zeleninou nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Hlízy se začaly těšit oblíbě i kvůli rozmanitému užití. V hrnci se dá jídlo i ohřívat, což trvá jen pár minut a výsledek je báječný.
A teď ještě konkrétní recepty pro ty, co začínají. Pára vám pomůže posunout vaše vaření na novou úroveň. V multifunkční parní troubě připravíte to nejlepší maso se zlatavou kůrkou, dokonale křupavé a nadýchané pečivo i lahodné plněné knedlíky, které se vám díky páře už nikdy nerozvaří. Zdravá kombinace zeleniny a masa navíc připravovaná v páře - bez oleje a ztráty přirozených chutí a vitamínů.
Dříve jsem dělala knedlíky Vitana - byly tuhé a většinou popraskané. Princip vaření v páře je jednoduchý, podobně jako byste připravovali pokrm v horkovzdušné troubě. Zelenina se nepřipálí, je křupavá a dá se s ní na talíři všemožně kouzlit. Výhodou je i fakt, že se chuť a vůně při vaření v páře nesmíchají, tak si k masu můžete přidat cokoliv, co zrovna sklidíte na zahrádce.
Vaření knedlíků v páře recepty , které budete milovat. Stále více lidí se chce stravovat zdravěji a dietněji. I proto si parní hrnce a trouby pořizuje čím dál tím víc domácností.
Napařovací nástavec dáme na hrnec, přikryjeme poklicí a necháme minut vařit v páře. Během vaření brambor a mrkve si připravíme omáčku na lososa. Postup přípravy omáčky: 1. Do misky dáme lžíci medu a lžíci sojové omáčky. Přidáme stroužek nasekaného česneku. Hrníčkový recept bez vážení!
Domácí bílé pečivo z polohrubé mouky, másla, droždí, mléka a žloutku. Během jednoho vaření se nám také stalo, že nám jedna nádoba vyklouzla z chňapky, protože ucha jsou trochu menší a nemají na sobě žádné protiskluzové prvky. A ruka v chňapce přece jen nemá takový cit. Recepty jídel, recepty na nápoje. Ale stačí trochu víc opatrnosti a podobným nehodám se vyvarujete a na vaření v páře si velice rádi zvyknete.
Dostala jsem totiž včera pod stromeček kuchařku zaměřenou na vaření v páře , tak kdyby byl zájem, mohu vám ji zde obšírněji popsat. Mezi další výhodu vaření v páře je možnost přípravy více druhů jídel najednou a to bez mísení chutí a vůní. Můj manžel byl na operaci slinivky, takže vaření na vodě a nebo v páře bylo u nás na denním pořádku.
Na dno položíme pařák a přivedeme k varu. Filet z lososa položíme na pařák a přikryjeme pokličkou. Takto vaříme v páře cca - minut, nemusíme obracet. Lososa na páře můžeme podávat s kouskem čerstvé zeleniny a bramborovou kaší nebo jinou přílohou. V této úpravě je vhodný i pro ty nejmenší děti.
Nové brambory můžeme vařit také v páře. Jde o úsporný a šetrný způsob jejich přípravy, u kterého uchováme vitamíny, které by se při klasickém vaření brambor ve vodě dostaly do vody. Podobným způsobem se může uvařit i brokolice, květák, mrkev, celer, ale i jiné druhy zeleniny. V páře najednou uvaříme kuřecí stehýnka, brambory, cibuli, květák, papriku, pórek a mrkev.
Brambory vařené v páře recepty , které budete milovat. Rady pro správné vaření brambor - článek na Vaření.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.