pátek 17. dubna 2020

Test instantní kávy

Robusta tvoří klíčovou součást instantní kávy , jíž dodává potřebnou sílu. Pokud ji pijete samostatně, rozhodně si příliš nepochutnáte pro její výrazně hořkou chuť. Někteří bez něj nemohou existovat, jiným jeho větší přísun nedělá dobře. A jsou všechny instantní kávy stejně chutné? Na trhu je v tomto sortimentu poměrně velký výběr a nám se tak podařilo nashromáždit rovnou produktů, které jsme následně předložili k otestování našemu odborníkovi.


Do kávy se dostane při špatném zacházení s kávovými zrny při sklizni nebo nevhodném skladování.

A neodstraní ho z ní ani vysoká teplota při pražení. Proto je pro tento toxin stanoven zdravotní limit, který se pro každý druh kávy liší – pro zrnkovou kávu je to pět, pro instantní kávu mikrogramů na kilogram. V pití instantní kávy jsou čeští kafaři na jednom z prvních míst v Evropě. Pokud jste jejími fanoušky i vy, podívejte se, jak dopadla vaše oblíbená značka v našem testu instantních káv.


Jde o 1 kolumbijskou Arabicu, vyrobenou z dozlatova upražených zrn kávy. Vyniká svou aromatickou, ale zároveň velmi delikátní chutí s jemným podtónem ovoce. Veľký TEST instantnej kávy.


Ako sa umiestnila tá vaša?

Hoci žiadnu z káv neoznačil kulinár Petr Stupka ako zlú, určite by milovníkom kávy radil poobzerať sa inde. Adventní kalendář Alternativní brčka, slámky Alternativy řízků Anglická slanina Arašídová másla Bagety Balená voda Balený chléb Balkánský sýr Bezlepkový chléb Bílý jogurt Bramborový salát Brambory Bryndza Burger Bylinný čaj Celozrnná mouka Cereálie Cereální tyčinka Cider Cizrnová pomazánka Cukroví Čaj Čajovky a métské salámy Černý. Většinou si šálek kávy spojujeme s klidem nebo něčím sladkým – jednoduše s pohodou.


Počet testovaných produktů: 12. Splňuje instantní káva na pultech požadavky na kvalitu? Je v ní tolik kofeinu, kolik má?


Byla kávová zrna skutečně tak pečlivě vybraná a upražená, jak nás o tom ujišťují výrobci v reklamách a byla jedinou použitou surovinou jen pražená zrnková káva bez přidaných náhražek? TEST KÁVY : Máte doma kvalitní směs, nebo pijete hnus? Víme, která je nejlepší!


V dnešní době je módní instantní káva. Keďže v Európe patríme k najväčším konzumentom instatnej kávy , tak je úplne na mieste, aby sme si zosumarizovali výsledky testovaní tohto produktu, ktoré boli uverejnené v časopise dTest a následne odvysielané v relácii RTVS Test Magazín. Nepotvrdilo se ani, že by stejná káva německého výrobce byla výrazně lepší než tuzemská.


Největší rozdíly byly v obsahu kofeinu, ukázal test MF DNES. Ale jak ukázal senzorický test , běžně dostupné instantní kávy nejsou moc dobré. Výrobci zkrátka chuťové české milovníky kávy rozhodně nerozmazlují.


Neobsahují škodlivé látky a odpovídají vyhlášce. Kávová kultura v Česku vzkvétá, přesto dvě třetiny lidí stále pijí instantní kávu. Na každého Čecha připadne průměrně 2vypitých šálků této kávy za rok.

Jejich složení a kvalitu testoval spotřebitelský časopis dTest, který se zaměřil i na přítomnost nežádoucích látek vznikajících při pražení kávových zrn. Přečtěte si o tématu test kavy. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam nejoblíběnějších článků s klíčovými slovy test kavy , které hledáte.


V naší encyklopedii najdete články, fotografie i videa k tématu test kavy. Test se rozhodl instantní kávy a jejich kvalitu na českém trhu otestovat. Kritérii testu bylo senzorické hodnocení (váha procent), aroma kávy (procent), přítomnost nežádoucích látek (procent), držení a otevírání obalu (procent) a pravdivost údajů deklarovaných na obalu (procent). Instantní káva tuto cestu absolvuje také, ovšem s tím rozdílem, že to ještě není konec.


Aby si káva uchovala trvanlivost, využívá se chemicko-fyzikálních procesů. Pro přípravu kg instantní kávy je potřeba několikanásobně více klasické pražené mleté kávy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky