středa 6. listopadu 2019

Výroba instantní kávy

Instantní kávy , které nabízíme my jsou nearomatizované. Takže, někteří zákazníci říkají, že tato instantní káva zvláštně voní. Rozpustná káva se vyrábí sušením vyextrahovaných (vyluhovaných) mletých pražených zrn kávovníku. Tento silný kávový extrakt se z velmi vysokých teplot (okolo 1°C) rychle zchladí na pouhé °C. Výroba začíná vždy tím, že se z mletých zrnek uvaří káva a nechá se z ní odpařit velké množství vody.


Technologie výroby instantní kávy i samotné pěstování je složitý a zdlouhavý proces. Cesta, kterou kávová zrna urazí od sklizně k šálku horkého nápoje,. Aby si káva uchovala trvanlivost, využívá se chemicko-fyzikálních procesů.


Pro přípravu kg instantní kávy je potřeba několikanásobně více klasické pražené mleté kávy. Na přípravu jednoho kilogramu rozpustné kávy se spotřebuje několik kilogramů klasické pražené mleté kávy. Kávový koncentrát se dále zpracovává metodou mražení, nebo sušení. Nejlepší je nechat vodu v konvici několik minut zchladnout a teprve potom ji použít. Pak stačí jen zamíchat a káva je hotová!


Jak se tedy vlastně vyrábí káva? Něco pravděpodobně o výrobě kávy ví nebo alespoň tuší každý z vás. Ale jak například vyrábíme kávu rozpustnou, instantní ? Jedná se skutečně o produkt z ropy nebo směs záhadných chemikálií vyrobený v laboratořích.


Přece byste nevěřili pověrám a. Všechny instantní kávy Jihlavanka se právě převlékly a mají nové obaly. Do předehřátého šálku vložte 2–g, tedy jednu až dvě vrchovaté lžičky instantní kávy (například kávy Jihlavanka Extra Special s výrazným aroma a plnou chutí). Příprava instantní kávy. Dolijte asi dcl vody, kterou necháte zahřát.


Mnoho lidí vám bude zaručeně tvrdit, že kvůli zdravotním či jiným problémům dávají jednoznačně přednost kávě bez kofeinu. Ale většina z nich nemá ponětí, jak se vlastně taková káva vyrábí a co to vlastně znamená, že je bez kofeinu. Jak a kdy se začala vyrábět a proč má stále více příznivců? Je to opravdová káva nebo jen její chemická náhražka? Podíváme se jí trochu na kloub.


Definici instantní kávy najdeme ve vyhlášce Ministerstva zemědělství č. V instantní (rozpustné) kávě smí být nejvýše vlhkosti a zároveň musí obsahovat alespoň kofeinu. Každý, kdo si doma pravidelně připravuje instantní kávu, už jistě někdy přemýšlel nad tím, jak se rozpustná káva vyrábí nebo alespoň nad tím odkud se tento kávový granulát bere. Kávu si jednou za čas dopřeje skoro každý.


Spousta lidí volí kávu instantní a právě tu jsme se rozhodli tentokrát otestovat. Dá se svou kvalitou rozpustná káva srovnat s tou čerstvě namletou? A jsou všechny instantní kávy stejně chutné? Výroba instantní kávy prochází následujícími (velice logickými) procesy: extrakcí, filtrací a koncentrováním. Takhle popsaná výroba se zdá být relativně v pořádku a proto jsme ji pro vaše lepší porozumění trošku rozepsali.


Pro lidi, kteří potřebují omezit příjem kofeinu, je tak instantní káva ideální. Dimitris Vakondios, jeden z účastníků tehdejšího obchodního veletrhu za společnost Nestlé, si chtěl dopřát svůj pravidelný šálek instantní kávy. Nepodařilo se mu však sehnat rychlovarnou konvici. Na stánku měl ale shaker, a tak společně rozmixoval instantní kávu se studenou vodou a ledem. První frappé v tu chvíli.


Kvalitní práci valašských zaměstnanců oceňují i lidé z centrály JDE v Praze. Závod ve Valašském Meziříčí dnes patří ke špičce našich továren v celé skupině JDE. Vyrábí se tam i instantní porcované kávy ,“ uvedl generální ředitel celé skupiny JDE Tomáš Tarcala.


I přes zaměření továrny na nové.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky