čtvrtek 11. dubna 2019

Pračce se netočí buben

Důvody: proč se buben netočí v pračce (video) Mnoho faktorů ovlivňuje stroj během praní - voda, hmotnost prádla, stav součástí, chemické složení výrobků. Vzhledem k těmto faktorům a rovnováze mezi nimi můžete produkt pomáhat s ložním prádlem a sloužit dlouhé službě. Tak nevim, pokud nebudeme vědět co s tím, zavoláme opravu, ale chceme přijít na to čím to může být, aby jsme opraváře nevolali zbytečně. Netočí se buben u pračky. Tato vada nastává ve chvíli, kdy je poškozen řemen, motor, chyba však může být v systému jako takovém.


Závada: netočí se buben , zdá se , že program(y) proběhne od začátku do konce jen pračka neví, že se buben netočí , buben není zaseknutý,.

Hodnocení: Oprava pračky Indesit – netočil se buben , Praha. Dorazil v pondělí odpoledne, pračku opravil asi za půl hodiny a odhad ceny. Koukal jsem se na klínový řemen a ten je v pořádku, ale při otočením kola který vede řemen se buben netočí.


Přestal se točit buben u pračky. Napadlo mě že to můžou být spadlé řemeny. Je pravděpodobné že to tak je? Může to být ještě něčím jiným?


Raději se ptám než pračku rozeberu. Když se netočí buben v pračce Od jezzina 2.

Mnohdy až teprve tehdy, když se porouchá pračka, uvědomíme si její cenu. Je možnost opravit ji doma popř. Pračka napustí vodu a když má začít prací cyklus, buben se parkrát (asi třikrát) otočí a hned přestane. Zkusí to třikrát za sebou, pak pár minut nic, ticho, pak to zkusí znovu. Zvláštní je, že se roztočí, ale netočí se dál.


Sic jsem pračku nikdy neotvíral ale nebál bych se toho. Od pána, od kterého jsem to kupoval jsem se nedoslechl toho co jsem chtěl, spíš arogantnosti, to víte, když už máte peníze v ruce, nějaká pračka už Vás nezajímá Takže bych si to chtěl nějak spravit sám než se dohadovat s pánem o tom jestli už to bylo či nebylo atd. Buben je ústředním prvkem pračky a zajišťuje jeho funkčnost v domácím prostředí.


Někdy se stane taková nepříjemnost, že se stane bezcennou. V tomto případě je nutné určit důvo proč se buben v pračce netočí. To umožní rozhodnout, zda to stojí za opravu samotnou, a pokud ano, jak. Dobrý den, poradí mi někdo? Padá mi řemen v pračce.


Co znamená porucha fu pračky Whirlpool? Existuje nějaký seznam závad a řešení? Co dělat, když pračka neždíme? Jaké jsou nejčastější poruchy u praček Whirlpool?

Zřejmě je spadlý řemen, buben začal házet a postupně se to zvyšovalo a uvolnilo se pouzdro ložiska a řemen spadnul, to bývá častá mechanická porucha automatek. Pračka je spotřební zboží a je podle toho je konstruovaná a proto od opravy nelze čekat velké zázraky. Jestliže pračka slouží řadu let je lepší koupit. Trochu jsem asi zmátl slovy, že buben se točí jen při praní, to se mi jen zdálo.


Je ale dost vyosená hřídel s řemenicí s nutností výměny příruby nebo bubnu. Odhadem tedy oprava za až tisíce, u osmileté pračky už se nevyplatí. Při sušení prádla se běžně otáčí buben , ale i když se čas odčítá, buben se mi najednou netočí a jeden je sušák. Takže prádlo je sice suché, dosušilo se , ale taky pěkně zmačkané. Uhlíky v motoru: V některých případech bývá závada právě v motoru.


Uhlíky jsou často opotřebované, motor se netočí s patřičnou silou a netočí se buben. Dále může být zkratované nebo přerušené vinutí rotoru. Vadné ložisko pračky Zdá se to poměrně jednoduché k rozpoznání. Když pravidelně svou pračku používáte, určitě dobře znáte jaký má normální zvuk.


Poškozené, chcete-li chycené ložisko poznáte podle toho, že pračka během ždímání takzvaně hučí. Intenzita hučení už jen signalizuje urgenci, že je potřeba provést výměnu ložiska pračky!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky