úterý 30. dubna 2019

Metoda sous vide

Sous - vide je skvělá technika, která výrazně prodlouží i trvanlivost masa. Stačí ale trocha nedbalosti, a snadno hostům přivodíte otravu. V době, kdy do ČR tato technika vtrhla a někteří kuchaři se do ní pustili po hlavě bez znalosti principů, dodržování hygienických zásad a způsobů chlazení, nebyly takové excesy úplně výjimečné.


Metoda sous vide

Sous vide je poměrně nová metoda vaření. Jelikož ho lidé ještě moc neznají, tak se ptají na nejrůznější souvislosti. Pokud se o sous vide chcete více dozvědět i vy, některé odpovědi na svoje otázky můžete najít o pár řádků níž. Metoda Sous-Vide je vaření při konstantní nízké teplotě. Takto můžete připravovat například maso, ryby, zeleninu , ale i třeba vajíčka.


Ingredienci nejprve musíte zavakuovat do speciálního plastového sáčku pomocí tzv. Petr Bílek Comments metoda , sous , vaření , vide Jsou věci, které jsou dlouhodobě velmi stabilní a na první pohled by se mohlo zdát, že se na nich nedá nic moc změnit. Jídlo se ve vodní lázni vaří pomalu, při teplotě od 56°C do 95°C, a zachová si tak všechny důležité živiny. Metoda sous-vide je k potravinám maximálně šetrná. Se sous - vide můžete vynechat sůl i tuk – stačí jen kvalitní potraviny.


Metoda sous vide

Nejsnadnější způsob, jak připravit dokonalý steak, je metoda sous-vide. Snadno můžete ovlivnit vnitřní teplotu masa, díky čemuž steak nepřetáhnete a bude propečený tak, jak si. So Sous - Vide máte zaručený výsledok pri každom varení, z ktorého budete nadšení vy aj vaše okolie.


Stačí vám iba vákuovačka (vákuová balička), špeciálne vákuové sáčky či rovno celé rolky, ktoré sú ekonomickejšie a môžete si vytvoriť sáčky presne také, aké potrebujete samozrejme do vodného kúpela. Man kan også kalde det vakuumkogning. Den stammer fra Frankrig, men er i dag blevet populær i private hjem kloden rundt. Oksefilet sous vide er en super metode til tilberedning af oksekødet, hvor du både får et virkelig mørt stykke kø og samtidig opnår en meget flot farve på kødet.


Metoda sous vide

Køb et godt stykke oksefilet hos din slagter eller i supermarkedet, og trim eventuelt lidt af fedtet af. Sous - Vide - metóda varenia, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené dlhý čas pri nízkej, presne stanovenej teplote. Sous ‑ vide (sú víd) znamená ve francouzštině ve vakuu. Jde o metodu, kdy se jídlo uzavře bez vzduchu do plastového sáčku. Poté se připravuje ve vodní nebo parní lázni s konstantní teplotou, mnohem nižší než je obvyklé, ale po delší dobu.


Potraviny jsou díky tomu uvařené rovnoměrně, uvnitř i na. Tilberedningen sker ved lav varme, og der er derfor tale om en langtidstilberedning af den pågældende madvare. Touto metódou je možné dosiahnuť rovnomernú tepelnú úpravu suroviny, a dosiahnuť nenapodobiteľné chute a konzistencie. A prináša aj mnoho ďaľších výhod. Neváhajte a taktiež ponúknite lahodné mäso upravené touto metódou.


Sous Vide sa používa predovšetkým na prípravu mäsa. Du kan både tilberede okseculotte og kalveculotte med denne metode , og resultat er en perfekt culottesteg sous vide. Pomocou vodného kúpeľa vákuovačky a vákuových sáčkov pripravíte to najšťavnejšie a najmäkšie mäso.


Iba zvolíte požadovanú teplotu a čas a odmenou vám bude perfektný výsledok, z ktorého budete nadšení. Georgus Pralus pri príprave husacej pečienky. Hvis du vil anvende denne metode med at tilberede flæskestegen i sous vide nogle dage i forvejen, er der et par småting du skal være opmærksom på og ændre i opskriften. Når du har opbevaret din sous vide tilberedt flæskesteg i køleskabet, skal du påregne én times opvarmning inden den skal serveres.


Metoda sous vide

Den klare fordel, ud over de virkelig lækre spareribs, er at tilberedningstiden er relativ kort i forhold til de to andre metoder. Risengrød sous vide temperatur og tid. I denne nemme opskrift på risengrød sous vide skal du ikke tage stilling til særlig mange ting. I princippet skal du blot blande de tre forskellige ingredienser, grødris, mælk og salt i en sous vide pose, hvorefter du skal tilberede det hele i sous vide vandet. Bearnaise sauce er super lækkert til de fleste stykker oksekød.


Mange har holdt sig til Knorr’s færdiglavede udgave – men seriøst, hvis du alligevel har kastet dig over sous vide , og de mange gode oplevelser, så skulle du prøve at lave bearnaise sauce fra bunden. Find præcis den sous vide maskine, du mangler.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky