čtvrtek 4. srpna 2016

Nádobí na indukční varnou desku

Jak mám vybrat nádobí , které bude dobře fungovat na mém indukčním sporáku? Zaznamenejte si rozměry indukční plotýnky nebo varných zón na desce a vezměte si je sebou na nákup nádobí. Mějte na paměti, že indukční plotýnka či zóna musí mít menší průměr než je průměr hrnce či pánev.


Jaké nádobí pořídit pro indukční varnou desku ? J estliže jste se stali čerstvými majiteli indukční varné desky (nebo o její koupi teprve přemýšlíte), jistě jste si již všimli, že na ní nefungují klasické hrnce. Oproti plynovým vařičům je plocha indukční desky horká jen pod nádobou.

Při vaření se tedy nespálíte. K vaření na indukcích budete potřebovat nádobí s feromagnetickým dnem (udrží se na nich magnet). To je označené spirálou.


Jak tedy indukční desku vybrat? Pokud se magnet pevně přichytí, uvaříte v takovém nádobí na indukci bez problémů. Obecná informace, jak se doma přesvědčíte o vhodnoosti použití svého nádobí. Zmiňovali jsme, že pokud na indukční varnou desku nově přecházíte, budete muset obměnit svůj repertoár nádobí.


Na tento typ ohřevu totiž bude fungovat jen takové, které je z feromagnetického materiálu. A u většiny případů tomu tak bude, bez hrnců z tohoto materiálu se neobejde.

Pořiďte si hrnce na indukci a věřte, že pocítíte rozdíl. Princip je ten, že elektrický proud prochází spirálami ve sporáku a vytváří elektromagnetické pole, které se díky indukčnímu nádobí mění na silný zdroj energie. Díky tomu je vaření na indukci rychlejší a úspornější. Vybírejte si Sady nádobí podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece.


Pokud máte indukční varné desky s rámečkem, zvolte velikost nádobí tak, aby vždy při položení nádobí na indukční varnou desku bylo uvnitř rámečku na varné desce a neleželo na rámečku. Pokud nádobí položíte na rámeček, nemusí jej deska detekovat a nádobí nemusí vařit, nebo bude vařit velice pomalu. Na indukční varnou desku potřebujete nádobí s feromagnetickým dnem, a tedy s obsahem železa. V obchodech má zespodu grafický symbol cívky v podobě několika vlnovek, nebo je přímo značeno slovem Induction. Jestliže chcete mít stoprocentní jistotu, prověřte nádobí ještě pomocí magnetu.


Samozřejmě, že indukční vařič bude vynikajícím asistentem jakékoli milenky. Nicméně mezi mnoha výhodami a výhodami tohoto druhu techniky existuje jedna dosti významná nuance - pro vaření na indukčním sporáku nejsou vhodné všechny nádobí. ContentsRozdíl mezi nádobami pro indukční dlaždiceKteré nádobí jsou vhodné pro indukční varnou desku ? Nádobí na indukční varnou desku.


Pokud ve své domácnosti používáte indukční varnou desku , musíte dbát při nákupu hrnců a pánví na to, aby měly magnetické dno, které kompletně přiléhá na varnou desku. Jen tak se nádobí rozehřeje. Obzvlášť vhodné jsou hrnce a pánve ze smaltu a železa, neboť mají magnetické. Tento stav záleží i na síle dna celého použitého materiálu. Nejprve nechejte varnou desku zcela vychladnout (platí pouze pro sklokeramické desky).


Navlhčete měkký hadřík teplou vodou a zakápněte běžným prostředkem na mytí nádobí a přetřete jím varnou desku.

Pokud nečistoty přischly, nechejte mycí prostředek chvíli působit, a až poté jej setřete navlhčeným hadříkem. Na rozdíl od plynových hořáků nebo klasických elektrických desek pracuje na základě elektromagnetické indukce, kdy se umístěním nádoby na desku vytváří silné magnetické pole. Indukční cívka, která je v desce umístěná, se aktivuje dotekem dna hrnce (samozřejmě na zapnuté plotýnce).


Někdo nedá dopustit na plynovou varnou desku , jiní si zase oblíbili sklokeramický nebo indukční typ. Tento průvodce vám pomůže se ve všem zorientovat a vybrat tu správnou varnou desku. Indukční varná deska se sama o sobě vůbec nenahřeje, ale zahřívá přímo na ní položenou nádobu.


K jejímu ohřevu dochází téměř okamžitě a navíc přesně v teplotě, kterou si nastavíme. Indukce vaří velmi rychle a lze ji během vaření účinně regulovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky