pátek 5. srpna 2016

Lesní sklo výroba

Free Shipping Available. Lesní zelené sklo - prodej replik historického skla foukaného klasickou metodou. Typickým znakem lesního skla je nazelenalá nebo modrá barva s bublinkami. Zprvu se modré sklo používalo jen jako dekor zeleného skla a teprve od pol.


Z benátských skláren se k nám následně dostala také výroba červeného skla, které se zprvu používalo především k dekoraci čirého skla.

Spolupracujeme s těmi nejlepšími skláři, kteří vtiskli do každé z našich ručně vyráběných, skleněných replik zeleného, lesního i gotického skla především letité zkušenosti a um světoznámého, českého sklářství. Historické sklo nepřestává lidi fascinovat, proto je výroba replik historického skla stále živým řemeslem. Zelené sklo neboli lesní sklo je vyráběno tradičními metodami, které se dochovaly z území Čech z 14.


Nejen barva je typickou vlastností, ale i přítomnost bublinek. Dříve, když se zakládaly sklárny, bylo zapotřebí několika důležitých věcí. Proto se sklárny vystavovaly na místech, kde tyto suroviny měli poblíž, tedy v lesích.


Ale protože je v něm spousta nečistot, což je většinou.

Vítejte v katalogu s replikami historického skla. Repliky historického skla ( lesní sklo ,historické číše, dárkové sklo ) z naší produkce si můžete objednat sklenice ve čtyřech barvách a to zelené , smog (kouřová) , modré a čiré. Zdánlivě křehké lesní sklo je pevné a odolné, a to díky technologii pomalého chlazení v chladících pecích.


Výroba fúkaných ozdôb, vianočné dekorácie, dekorácie skla. Vianoce ako najkrajšie sviatky v roku. Výroba skla je proces, při kterém se z výchozích surovin (tavením křemičitého písku) získává materiál pro výrobu skleněných předmětů.


Vznikají tak dva hlavní druhy skla, a sice ploché sklo , které se většinou vyrábí technologií floating neboli kontinuálním litím na povrch roztaveného cínu, a duté či obalové sklo , které se vyrábí foukáním do forem. Ve sklárně se vyrábí sklenice mnoha stylů a typů, dle přání a požadavků zákazníků. Historické sklenice - lesní sklo znáte také jako gotické sklo zdobené různými nálepy a ozdobami ze skla. V dnešním pořadu Na špacíru si představíme historii výroby lesního skla ve sklářské dílně Haidl a syn.


Zláká Vás naše obrazová zkratka k návštěvě tohoto mí. Po roztavení se dále vyčeří, případně odbarví, obarví, zakalí. Sklárna Jakub - Ručně vyráběné repliky historického skla, přijďte se k nám podívat, do sklárny i na stránky.


Robert Douša - Výroba dutého a historického skla. Lesné sklo je menej kvalitné zeleno sfarbené potašové sklo vyrobené z oxidov železa, ktoré sa vyrábali v špeciálnych sklárňach severne od Álp od neskorého stredoveku až do raného novoveku (okolo 12. až 17. storočia).

Waldglas (nemecký názov označujúci lesné sklo ) tiež označuje zodpovedajúcu epochu histórie skla. Na rozdíl od německých zemí, kde bylo toto sklo tmavě zelené, české sklo bylo světlé, blíţilo se pozdějšímu křišťálu. Za doby vlády Karla IV.


Naše výrobky Vás provedou celou jeho historií. Sklo provází lidstvo již od 5. Najdete zde historické sklo , lesní sklo , středověké sklo v podobě sklenic, pohárů, karaf, džbánů, kalíšků, číší, misek atd. Historickou techniku využívá dodnes také podmalba, malování na sklo a výroba. Oxidy kovů, přítomné ve sklářském písku způsobovaly toto zabarvení, kterého se středověcí skláři nemohli zbavit.


Vzhledem k tomu, že kvalita sklářského písku se měnila v závislosti na geografickém umístění, barvy skla se značně. Laboratorní sklo Hradec Králové. Lesní sklo je název pro zelenavou skloviuy používanou ve středověku. Již více jak let nabízíme našim zákazníkům široký výběr laboratorního skla, porcelánu a dalších laboratorních pomůcek z plastu, pryže či silikonu.


Laboratorní sklo nejenom nabízíme, ale rovněž zajišťujeme jeho výrobu, případně úpravy a opravy laboratorního skla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky