úterý 16. srpna 2016

Italský chléb ciabatta

Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Na domácí italský chléb zvaný ciabatta nejdříve připravíme kvásek. Přesvědčte se s naším receptem. Jsou známé krajové varianty s odlišnostmi, například ciabatta v Toskánsku, Umbrii nebo Marche je jiná. U tohoto receptu jsem neměla žádné ambice zkoušet celozrnnou mouku, od toho mám své domácí chleby na tisíc způsobů.


Italský chléb si můžete připravit vždy čerstvý. Je to nečekaně jednoduché a rychlé. Voňavým kouzlem překvapíte každou návštěvu. Postup V míse smícháme vlažnou vodu a droždí.


Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo. The night before, make the biga (see tip, below). Stir yeast with 50ml warm water, stand for mins, then add another 80ml warm water.


Gradually add the flour in a stand mixer on its lowest setting. Enjoy this homemade loaf of ciabatta as a sandwich with mozzarella, basil, tomato and prosciutto, or simply ripped into pieces and dipped in olive oil and good-quality balsamic vinegar. Misku zakryjeme a necháme vzejít kvásek. Do větší mísy nasypeme 3g pšeničné chlebové mouky se solí, přidáme rozdrobené droždí (g), lžíci.


Pečte ciabattu, dokud nezmizí, pak znovu zakryjte hotový chléb a nechte stát půl hodiny. Pokud chcete vyrábět ciabatta podle klasické receptury uvedené výše, můžete použít mírně upravený. V dnešním článku obdržíte podrobné pokyny, jak připravit chléb ciabatta jako lahodný a křupavý jako italský. Pečte čerstvý ciabatta denně a jíst - to se říká štěstí!


Kde se vzal její název? Ciabatta musí být čerstvě upečená! Pro nás zní ciabatta cizokrajně. Ve skutečnosti toto italské slovo je výrazem pro bačkoru nebo pantofli. Tenhle výborný italský chléb je vhodný pro všechny příležitosti.


Hodí se k masu, sýrům, ovoci a jiným dobrotám, říká Piero Barone. Navíc se dá obměňovat třeba přidáním oliv nebo sušených rajčat. Myslím,že viacerí z nás poznajú a aj pečú tento fakt skvelý chlebík. Dá sa urobit všeliako,malý či velký,okrúhli či podlhovastý,obyčajný alebo ochutený popečenou cibulkou,alebo olivový,paradajkový atd. Riesenauswahl an Markenqualität.


Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Pro recept budete potřebovat nejjednodušší produkty, čas, trpělivost a dobrou náladu. Těsto je tužší, často s přídavkem bylin. Tento druh chleba můžete udělat doma. Nejchutnější je čerstvá.


Podává se jako příloha k nejrůznějším jídlům. Na přípravu ciabatty existuje mnoho různých receptů. Itálii, ale iv USA a Evropě.


Nyní je široce používán při přípravě občerstvení jako bruschetta, nebo jíst zvlášť. V tomto článku vám řekneme, jak připravit ciabattu sami v chleba. Lahodný italský chléb ciabatta se hodí jako příloha k masům, ale klidně si z ní můžete připravit i skvělý sandwich se šunkou a sýrem.


Překlady z češtiny do angličtiny, francouzštiny, němčiny, španělštiny, italštiny, ruštiny, slovenštiny a naopak. Tradiční ‚ chléb chudých‘ je dnes oblíbenou pochoutkou v luxusních restauracích.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky