středa 22. března 2017

Domácí chléb se sušeným droždím

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy. Domácí čokoláda se sušeným ovocem. Souhlasím s podmínkami pro u. Mám za sebou mnoho pokusů o domácí chleba, ale většinou z toho byla spíše slaná buchta, než chleba.


Mouku smícháme se sušeným droždím , promícháme, přidáme vlažnou vodu, sůl, cukr, kmín, semínka a vše promícháme.

Vyklopíme na pracovní desku a vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Vytvoříme bochník a dáme ho na teplé místo asi na hodinu vykynout (už na plechu s pečícím papírem). Nejraději a hlavně kvůli chuti a vůni peču chléb kváskový, ale občas není čas a je potřeba na změnu plánů reagovat rychle. Když vás někdo pozve třeba na grilovačku a chcete přinést dobrý chléb s láskou pečený, tak se vám bude hodit tento recept. A tady je recept na chléb z žitné mouky s kypřicím práškem.


Chléb s kypřicím práškem. Chuťově je tento jednoduchý chléb výborný, můžete se těšit na voňavý bochníček, křupavou kůrku a jemnou, nadýchanou střídku. Pro vytvoření tohoto pekařského díla budete potřebovat: 3ml vody (nechte ji odstát) 3g obyčejné hladké mouky.

Tento chléb pekli Filip s Ondřejem ve speciální nádobě, jakési malé chlebové formě s poklopem, která udržuje vysokou míru vlhkosti, stejnou, jako bývá v tradičních pecích na chléb. C g soli g cukru g sušeného. Tématické fráze: chleba se sušenym droždím chléb se sušeným droždím chléb s rajčaty chleba s rajčaty bramborový chléb se sušeným droždím olivový chleba se sušenými rajčaty pečivo se sušeným drozdim recept na cheba se sušeným droždím chléb pečený se susenymi rajcaty v troubě pečení domácího chleba se. TomZHB: Já bohužel se sušeným droždím nepracuji. Obecně by to chtělo dvojnásobné množství sušeného droždí, protože i toho normálního se dává dvonásobek proti standardu.


Nezbývá než zaexperimentovat:) Líbí. Tak si prostě chleba upečete z kypřicího prášku – například italské pečivo se dá z něj připravit. Představujete si domácí chleba jako vrchol kulinářské magie a do jeho přípravy se raději nepouštíte? Zbytečné obavy, výborný, křupavý a nadýchaný pecen chleba upečete hned na první pokus.


Bez složitých postupů, namáhavé práce s těstem, speciálních surovin či profesionálního kuchyňského vybavení. Teplou vodu (tak abyste v ní udržely ruku) smíchejte se sušeným droždím a cukrem. Nechte minut stát ať vzejde kvásek.


Mezitím nasypte do velké mísy zbytek surovin a po přidání kvásku vše promíchejte. Těsto dobře propracujte ručně nebo v kuchyňském robotu. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů.


Byl to můj první podle receptu a kam se hrabou směsi. I přesto cítím potřebu podělit se o něj s těmi, kteří by měli o něj být ochuzeni, protože tenhle chleba je prostě takový malý zázrak téměř bez práce.

Dohromady asi minut času, přesně korun za suroviny, půl dne čekání a nakonec perfektní chléb , co stojí opravdu za to. Recepty se sušeným droždím Česnekový chléb. Ingredience: 5g hladké mouky, balíček sušeného droždí, 3ml vody, lžíce rostlinného oleje, sůl, lžička cukru, stroužky česneku. Jeden stroužek česneku utřeme se solí, zbylé dva nasekáme nadrobno.


Upekla jsem z poloviční dávky, do těsta jsem přidala nasekané dýňové a slunečnicové semínko. Po vykynutí jsem chleba na třech místech nařízla, potřela slanou vodou a posypala kmínem, dýňovým a slunečnicovým semínkem. Upéct vlastní chleba není tak těžké, jak by se mohlo zdát. Je úžasné, že věci, které normálně vyhodíme, jsou užitečnější, než si myslíme.


V tomto případě je to voda, ve které se vařily brambory na večeři. Ano, voda z vařených brambor je jedním z nejrychlejších způsobů, jak připravit kvásek pro váš chléb. Jednoduše si vezměte šálek a. Z teplé (ne vařící) vody, sušeného droždí a cukru udělejte kvásek. Smíchejte tyto suroviny a nechte minut stát.


Hrnek je v receptu myšlen o obsahu 2ml. Do mísy vsypeme mouky, smícháme se solí, drceným kmínem a sušeným droždím. Zalijeme vodou, promícháme, přikryjeme utěrkou a poklicí a na - hodin necháme odstát při pokojové teplotě. Hrnkový recept na domácí chléb , který je měkoučký jako pavučinka. Někdy jsem četla o kváskovaní, velmi mě to fascinovalo, no přišlo mi to zdlouhavé a náročné a tak jsem zůstala věrná droždí.


Věřím však, že jednou se ke kváskování dostanu a vyzkouším to. Já bych tu diskusi uzavřela, poněvadž, jak je každému jasné, co člověk, to domácí chléb , a to se tady ani neřešila vlhkost vzduchu v místnosti, kde se těsto zadělává, potažmo kde kyne, zdravotní stav zadělávajícího a elektrické trouby, případně záštiplné plynové Mory, která zpravidla svého uživatele srdečně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky