čtvrtek 5. ledna 2017

Příprava kávy doma

Co je to domácí příprava kávy ? Nemusíte mít doma vlastně nic. Kávu vám dovezeme zrnkovou, ale dodáme vám také parádní mlýnek. A abyste si připravili skvělou překapávanou kávu, tak vám přivezeme i clever dripper neboli chytráček.


Přesvědčte se, že příprava kávy doma je snadná.

Poučte se o rozdílu mezi kávovary a tradičními způsoby jako hario, ověřte si, co je zelená a bezkofeinová káva. Příprava kávy ve french pressu. French press je velmi jednoduchá příprava kávy , která se bude hodit například když pospícháte, ale stále si chcete vychutnat dobrou kávu. Pomocí pístu s filtrem se oddělí kávová sedlina od zbytku.


Názor baristy: Pro milovníky filtrované kávy je jasnou volbou. Jeho velkou výhodu spatřuji v jednoduchosti a zajímavém a unikátním designu, kterým můžete oslnit své známé. Obecně se doporučuje hrubší mletí kávy , zkuste si s tím.

Pokud si chcete doma připravit šálek čerstvé kávy , pak základem je vybrat kvalitní zrnkovou kávu, kterou poznáte jednoduše, není to žádná věda. Zrnka pražené kávy by neměla být příliš světlá (nedopražená), ale ani příliš tmavá a mastná (přepražená). Mezi zrnky by se neměly nacházet žádné úlomky. Každý z nich má své výhody i nedostatky. Rádi bychom Vám představili způsob přípravy kávy , který vyniká nad ostatními tím, že připravuje nejchutnější kávu, kterou jsme kdy pili.


Připravili jsme pro vás jednoduchý návo jak si kávu na Aeropressu připravit, co možná nejkvalitněji. Za použití čerstvě upražené výběrové kávy tak docílíte mnohem lepšího chuťového zážitku, než na který jste zvyklí z většiny kaváren. Pití kávy je totiž obřad! Lze ji připravovat na mnoho způsobů a tím vyhovět rozdílným chuťovým nárokům spotřebitelů.


V Itálii, zemi, kde si umějí kávu vychutnat, je doma v domácností. V Česku začínají být „trendy“ teprve v posledních několika letech. Poznejte nejlepší způsob, jak vařit kávu doma , abyste neztratili její výhody. Použijte sítko, nikoli papírový filtr.


Nejlepší způsob, jak vařit kávu doma pro více výhod a více chuti, je použít látkové sítko, protože papírový filtr absorbuje éterické oleje z kávy , což způsobuje, že během přípravy ztratí chuť a vůni. Jak připravit lahodnou kávu doma ?

Vyzkoušejte alternativní přípravy filtrované kávy jako jsou aeropress, frenchpress, moka konvička nebo cold brew. Jsme pražírna kávy COFFEESPOT. Zjednodušeně řečeno stačí pouze mletou kávu zalít horkou vodou, chvíli počkat a káva je hotová. Je ale dobré dodržet pár základních pravidel.


Zaprvé, hrubost mletí kávy – měla by připomínat krupicový cukr. A to z čistě praktického důvodu – mám ho doma a umím ho používat. Navíc se snadno čistí a je ideální i na cesty. Na přípravu kávy používáme horkou vodu o teplotě kolem stupňů Celsia. Vždy nechte teplotu klesnout alespoň na stupňů, uvádí Petr Baklík.


Prohlédněte si následující způsoby přípravy kávy od tradiční džezvy až po extravagantní vacuum pot, které si navíc můžete vyzkoušet doma. Nedokážeme si bez ní představit ráno, odpoledne a někdy ani večer. Zapomeňte tedy na turka a instantní kávu.


Vydejte se do pražírny pro čerstvou a kvalitní zrnka, a doma si pak užijte svoji chvilku s šálkem lahodné kávy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky