úterý 31. ledna 2017

Kváskový chléb v troubě

Receptů na kváskový chléb je nepočítaně. I já jsem jich vyzkoušela hned několik. Celý můj vývoj, od tuhého chleba ve tvaru hranolu pečeného ve formě, přes první pokus o bochník až po opravdový chléb hodný pekařského mistra najdete spolu s fotkami ve starších článcích právě na tomto webu. Domácí ručně zadělávaný kváskový chleba.


This feature is not available right now.

Please try again later. Když se chléb vytáhne z trouby, krásně voní a připomíná. V to to lednicovém případě chléb po vyndani z lednice nechám minimálně hodinu v teplé místnosti než začnu péct.


Peču v předehřáté troubě na 2stupňů. Do trouby dávám i plech a druhý mám dole. Chléb vyklopím až když je trouba předehřátá buď na sázecí lopatu a nebo stačí klidně na kartón.


Jak upéct kváskový chléb - video postup jak si připravit kvásek a těsto na vícero bochníků chleba a lednicové kynutí těsta.

Zamísení těsta v robotu Pokud už máte doma pomocníka na zamísení těsta ať už pekárnu nebo robot je to pro nás snadnější a ulehčí nám to i práci. Ten nejzdravější, nejchutnější a nejlepší chléb , jaký jste kdy jedli. Zvládne to bez větší námahy i laik. Jednoduchý a neměnný postup.


Ovšem vždy je něco za něco: nebude to nejlevnější záležitost. Ale výsledek stojí za to. Tento chléb hravě strčí do kapsy nejen ty parodie na chleba ze supermarketů, ale i všechny ty … Pokračování textu. Po hodinách odstraníme igelitový sáček a pečeme nejprve minut v troubě vyhřáté na 2°C, pak snížíme teplotu na 1°C a pečeme dalších minut.


Nakonec kváskový chléb obrátíme, aby se propekl z obou stran a pečeme ještě minut. Upečený kváskový chléb vyklopíme na mřížku. Jakmile vychladne, zabalíme. Po smíchání všech surovin se těsto na chleba musí pořádně hníst, poté nechat několik hodin vykynout v ošatce, a následně upéct v troubě.


Oblíbenou variantou je také příprava chleba v domácí pekárně, která téměř všechnu práci udělá za vás. Po prvních minutách jsem navíc sundala pokličku. Po upečení dejte chléb vychladnout na mřížku.


Podobně postupujte v případě pečení v nádobě – tu zahřejte bez kamene v troubě na roštu rovněž na nejvyšší možnou teplotu.

Do nahřáté opatrně vložte vyklopený chleba s papírem (lépe se přesouvá), nařízněte a pečte přikrytý asi minut. Ideální je chléb balit do utěrky. Mikroorganismů v kvásku je celá řada, jedná se o desítky různých druhů a proto má chléb své jedinečné a zároveň tolik různorodé chutě a kvality. Každý má své malé sny a jedním z nich byla litinová dvojitá nádoba, ve které jsem chtěla péct chleba v troubě.


Nižší víko použít jako spodek na pečení a samotným kastrolem přikrýt chleba. Tématické fráze: recept na chleba kvaskovy chleba pavla v troube kváskový chléb pavla v troubě pavla v troubě domácí kváskový chléb recept kváskový chléb recept kváskový chleba recept kváskový chléb jak upéct domácí kváskový chleba kyselý kvásek kvaskovy chleba kysely kyselý chléb recepty na chleba proč kváskový. Rychle pak zavřete dvířka.


Kváskový chleba pečený v troubě Od jezzina 27. Po minutách vyvětrejte, ztlumte na 1st a pečte dalších cca minut ( chléb musí mít při vytažení tmavě kaštanovou barvu a dutě zvonit při poklepu). Nechte zchladnout na mřížce aby se horký chleba neorosil vespod. Mouky smícháme dohromady, přidáme droždí, sůl, vodu, semínka. Necháme v teple v sáčku, či dobře těsnící míse 8-hodin kynout.


Do vyhřáté formy vložíme těsto, které posypeme na vrchu tím, co nám chutná. Protože kváskový chléb je lépe stravitelnější, má vyšší obsah hodnotných látek, je příjemně nakyslý a vydrží déle čerstvý.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky