úterý 31. ledna 2017

Příkon varné konvice

Pryč jsou doby, kdy jste na přípravu čaje a kávy čekali dlouhé minuty. Rychlovarné konvice mají své nezastupitelné místo v našich domácnostech. Dnes vám rychlovarná konvice uvaří vodu během chvilky, proto se hodí i během vaření.


Příkon rychlovarné konvice ovlivňuje to, jak rychle přístroj přivede vodu k varu a kolik při tom spotřebovává elektrické energie. Touto hodnotou disponuje i náš modelový výrobek společnosti Gallet, s vařením si tak poradí poměrně rychle. Příkon je při výběru varné konvice jedním z nejdůležitějších parametrů.

Pokud chcete konvici, která rychleji uvaří vodu, zvolte větší příkon. Právě nerezové varné konvice dnes začínají vévodit trhu a patří k nim většina nejprodávanějších rychlovarných konvic u nás. Důvodů jejich rostoucí popularity může být mnoho. Jistě je to především klesající cena, která je už u mnoha produktů srovnatelná s dostupnými plastovými modely. Jakmile voda dosáhne bodu varu, konvice se automaticky vypne.


Hodnocení produktu: (Perfektní) recenzí. S rostoucím objemem konve by měl růst i její příkon. Ušetřete svůj čas i peníze.


Některé konvice mají větší tepelné ztráty nebo nevypínají okamžitě po dosažení varu.

Už dávno neplatí, že rychlovarná konvice je vyrobena jen z nudného, bílého plastu. Tento design přetrvává převážně u těch nejlevnějších výrobků. Rychlovarná konvice vyžaduje ke svému provozu poměrně značné množství energie. Obecně platí, že čím vyšší je příkon , tím rychlejší je i ohřev, ale i náklady na elektřinu. Důležitým parametrem, v němž se jednotlivé konvice liší, je pak i jejich objem.


Na trhu najdete rychlovarné konvice na l – l vody. Některé rychlovarné konvice vám nabídnou i možnost regulace teploty, budete tak s nimi moci optimálním způsobem připravovat různé druhy nápojů. Nejčastěji se používá pro přípravu teplých nápojů (čaj, káva), instantních polévek nebo jiných pokrmů, vyžadujících vroucí vodu. Používáním našich webových stránek s užitím cookies souhlasíte.


Například rychlovarná konvice ETA ELA v mnoha barevných provedeních se několik let v řadě pyšnila titulem Produkt roku. Nedis KAWK510EWT je vybavena bezdrátovou otočnou základnou a díky ergonomickému tvaru budete vodu nalévat pohodlně i při úplném naplnění. Stylové provedení z nerezové oceli, dřeva a gumy činí z varné konvice nápaditý doplněk každé kuchyně. Jistě jste si všimli, že instantní káva zalitá vroucí vodou není příliš chutná, zelené čaje mají bohatší chuť při nižších teplotách zálivky a ani pod maso nemusí být voda vřelá, stačí. V okamžiku, kdy přestalo být potřeba k ohřívání vody zapínat plotnu nebo dokonce zapalovat plyn, kdy rychlovarné konvice byly schopné ohřát vodu během několika desítek sekun bylo jasné, že se zrodil fenomén.


Nespornou výhodou varné konvice je také to, že ji nemusíme hlídat a po uvaření vody se vypne sama. Ale jak pozná, kdy se má vypnout, když v ní vaříme pokaždé jiné množství vody? Jak rychlovarná konvice funguje.


Základem varné konvice je spirála. Porovnejte ceny, zjistěte dostupnost, přečtěte si recenze produktů nebo hodnocení e-shopů!

Na dně konvice se nachází skrytá nerezová topná spirála. Po obou stranách konvice je velký a dobře viditelný vodoznak. Vyjímatelný filtr proti vápenatým usazeninám a sklápěcí uzamykatelné víko.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky