čtvrtek 12. března 2020

Sběr víček pro postižené děti

Jupíků bez gumového těsnění,odměrky od Sunaru, celé obaly od žvýkaček Orbit a další podobná víčka od nás vykupuje firma. Ve speciálních sběrnách je můžete vyměnit za peníze, které pak můžete poslat lidem v nouzi, některé výkupny ale peníze přímo posílají na sbírky nemocných dětí. Tady je podrobný návo jak víčky můžete pomoci.


Vám se nabízejí dvě možnosti – buď víčka odešlete poštou, anebo předáte na některé ze sběrných míst, anebo osobě v blízkosti vašeho bydliště, která se sběrem pro dané dítě zabývá. Nic vás to nebude stát, a ještě pomůžete nemocným a postiženým.

I v tomto školním roce pokračujeme ve sbírce plastových víček pro Lukáška. MŠ a jejich rodiče, studenti a pedagogové ze SSŠS Lutín). Lukášek nám jako poděkování za sběr víček namaloval obrázek. Feb Se sběrem jim pomáhají děti ve školách, školkách, mateřská centra, některé firmy i jednotlivci, kteří víčka. Sbírka víček pro Lukáška je v plném proudu.


Každým dnem se připojují noví sběrači víček a snažíme se vytvářet další a další sběrná místa. Naše rodina, tedy Rebečina maminka Míša, tatínek Richard a pětiletý bráška Ríša, bydlí ve východních Čechách.

Až do narození Rebeky jsme žili jako kterákoliv jiná mladá rodina – svůj čas jsme dělili mezi práci a společně strávené chvíle při sportu a na výletech. Sbírani víček pro nemocné děti Ahoojte, chtěla bych se zeptat a informovat, jestli někdo nemá nějakou zkušenost. Chtěla bych pomoc nemocným dětem tim, že bych sbírala víčka (ne jen ja, ale dala bych do obchodu u nás na vesnici třeba krabici aby pomohli i ostatní). Sbírají je mladí, staří, děti ve školkách, dokonce celé školy i firmy. Je ale sběr víček skutečně efektivní?


Neplatí pro výkup víček v Olomouci. Třídění podle barev: červená – všechny odstíny červené, zelená – všechny odstíny zelené, modrá – všechny odstíny modré, žlutá – všechny odstíny žluté, bílá – všechny odstíny bílé barvy. I přesto se ale výzvy na sběr víček stále objevují. Podle Šmejkalové je to jednoduchý způsob, jakým si lidé představují, že.


Za jednou z nich stojí i Radka Podrázská, maminka postižené Kačenky. Peníze shání pro rehabilitaci své dcery. Koncem srpna jí sedm pytlů víček přivezli vojáci z pražské letecké základny ve Kbelích, v odhadované hodnotě několika set korun. Před vánoci proběhlo na naší škole vyhodnocení sběru víček pro postižené děti.


Naše třetí třída se umístila na 1. Dostali jsme šlehačkový dort a měli jsme velkou radost, že jsme pomohli dobrým skutkem.

Všem rodičům za sběr děkujeme. Díky vám mohu zase o prázdninách k paní doktorce! Já i moji rodiče budeme moc rádi, když se vám bude chtít sbírat pro mne i nadále.


Přejeme vám krásné léto plné sluníčka a pohody. Váš Nikýsek Ze srdce děkujeme všem skvělým lidičkám za víčka! S koncem výkupu víček firmou Eko trade plus zastavila před časem sběr víček pro nemocné děti rovněž městská policie v Kolíně. Zbylé firmy mají požadavky, které není možné v tak velkém množství, jež se nasbíralo, splnit,“ vysvětlila na internetových stránkách policie Helena.


Sběr organizovala tři roky. Jako finanční pomoc je sběr ale naprosto neefektivní. Chtěli bychom velmi z celého srdce poděkovat všem přátelům, známým a lidem kteří nám jakkoliv pomáhali se sběrem víček pro Marušku.


Z důvodu nesolidního jednání výkupní firmy jsme byli donuceni ukočit sběr víček. Věříme že se nám bude dařit získat peníze na Maruščinu rehabilitaci i jinými způsoby. Brněnská firma Hottech vychází vstříc všem, kteří sbírají plastová víčka pro nemocné děti tím, že od nich vykupuje plastová víčka za zvýhodněnou cenu - Kč za kilogram vytříděných víček.


Běžná výkupní cena plastových víček je - Kč za kilogram. Například do bedny od banánů se vejde cca kg. Sbírání víček je blbost. Za den se tam vypila spousta vod a limonád. Dala jsem si ve svačinárně na stůl krabičku s prosbou o vložení víček z prázdných lahví.


PET lahví – většinou na nějaký dobročinný účel. Prý se nenechají od Japonců vyhodit a na stole nic nesmí být. Inu, Japonci asi na vozík pro postižené víčka nesbírají. Výtěžek z víček bude použit pro naše děti z projektu „ Vraťme jím úsměv „ na nákup a úhradu pomůcek, zdravotních potřeb a dalších potřebných věcí.


Víčka budeme svážet dle potřeby od lidí, nebo je budete moci poslat poštou nebo přes Zásilkovnu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky