čtvrtek 5. března 2020

Sběr víček praha

Peníze získané z recyklace víček budou použity na nákladnou rehabilitační terapii Kosmík, která by Jiříkovi měla pomoci, aby se jednou sám postavil na nohy. Připojte se i VY, vhozením víčka do sběrného kontejneru, umístěného v 1. HM, pomůžete dobré věci. Informace na facebooku začínají být nepřehledné a při nejlepší vůli nelze pružně odpovědět rychle na všechny vaše dotazy. Přitom si nesmírně vážíme vaší snahy sbírat a neradi bychom, aby vaše sbírání nepokračovalo třeba jen proto. Víčka jsou kvalitní surovinou a je vhodné je spíš recyklovat.


Náklady na sběr jsou totiž často vyšší než částka, která se vybere. Ve vysílání Českého rozhlasu Plus o tom mluvily Kristýna Šmejkalová, spoluzakladatelka občanského. Hlavním argumentem kritiků je nízká cena výkupu víček. Pohybuje se od čtyř do devíti korun za kilogram, nejobvyklejší cena je pětikoruna.


Jedno víčko váží zhruba dva gramy. Na kilogram je tak potřeba zhruba 5víček. Sběr plastových víček není ani ekologický, ani. Naše rodina, tedy Rebečina maminka Míša, tatínek Richard a pětiletý bráška Ríša, bydlí ve východních Čechách. Až do narození Rebeky jsme žili jako kterákoliv jiná mladá rodina – svůj čas jsme dělili mezi práci a společně strávené chvíle při sportu a na výletech.


Občanské sdružení BuduPomahat. Ptáte se nás na sběrná místa pro víčka od PET lahví. Některá najdete zde v seznamu. Kolik přispěje sběrem průměrný Čech? Spočítali jsme to a suma, která nám vyšla, vám vyrazí dech!


Vždy je nutné vyplnit požadované údaje ve formuláři a vybrat výkupní místo. SBĚR VÍČEK PRO NIKÝSKA: Pokud byste i vy chtěli Nikymu sběrem víček pomoci, prosíme, kontaktujte nás na e-mailu, telefonu nebo prostřednictvím formuláře tady na webu. O tom, že si sběr víček vzali pražští hygienici za svůj svědčí již třetí slavnostní předání nasbíraných víček , které se během jara uskutečnilo. Možná ji taky máte doma. Stříbrnou kouli z alobalu od čokolád.


Nebo tašku plnou hliníkových víček od jogurtů a pytel plechovek od piva. A přemýšlíte, co s nimi. Přinášíme aktualizovaný seznam míst, kde můžete hliníkový odpad odevzdat.


Nejlépe ale uděláte, když se aluminiu budete vyhýbat. Sběr různobarevných uzávěrů baví Čechy čím dál víc. Láká je hlavně to, že shromažďováním barevných víček pomáhají potřebným. Ročně se v Česku nasbírají desítky tun PET uzávěrů. Tříděním víček lidé přispívají dětem i dospělým na nákladnou léčbu, rehabilitaci nebo zdravotnické pomůcky, které pojišťovna nehradí.


Sbírka víček pro Lukáška je v plném proudu. Každým dnem se připojují noví sběrači víček a snažíme se vytvářet další a další sběrná místa. I takováto banalita může pomoci s léčbou stovek těžce nemocných dětí.


Sbírání víček od PET lahví. Jako je například Ondra, který trpí mozkovou obrnou. Aby ho rodina mohla poslat na rehabilitace, které pojišťovna nehradí, každý den jeho děda Václav Tonar vyráží vybírat kontejnery na plast a sbírá víčka. Multifunkčním sportovišti akci Duben, měsíc bezpečnosti na silnicích a Dne Země. Systematický sběr tenkostěnného hliníku v ČR neexistuje Ovšem obalový průmysl používá často hliníkové obaly v kombinaci s jinými materiály.


Sběr víček od pet lahví pro Spolek Zvíře v tísni, z. Děje se tak buď z nutnosti ochrany potravin, nebo z důvodů lhostejnosti, popřípadě o neochotu změnit zaběhnuté postupy. Nejčastější nešťastná kombinace je hliník a železo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky