úterý 21. ledna 2020

Sušení švestek teplota

Nesnažte se sušení urychlit pomocí vyšší teploty, popukají a pustí šťávu. Teplota nad °C navíc ničí vůni i barvu ovoce, které horkem ztrácí i veškeré vitaminy. Jestliže budete sušit švestky rychle a bez přerušení, může se vám lehce stát, že výsledné plody budou tvrdé či přesušené.


Teplota sušení : ˚C Správně usušené plody jsou měkké. Banány Banány je nejlepší sušit ve chvíli, když se začínají objevovat hnědé flíčky na slupce.

Oloupejte je a nakrájejte na 3mm kolečka. Pokud se suší delší dobu, jsou. Sušení švestek je o něco náročnější a zdlouhavější, než sušení ostatního ovoce.


Sušení se totiž musí přerušovat, což znamená švestky vytáhnout a nechat zchladit. Nejčastěji se švestky suší celé a neloupané. V případě, že je nechceme sušit s peckou, opatrně je vypeckujeme – kousek nařízneme a prstem vytáhneme pecku.


Zase asi na hodin přerušit a dosušit při °C asi hodiny. A důležitá věc - pokud máš ventilátor - tedy horkovzduch - určitě ho nech zapnutý, pokud ne, musí při sušení mít pootevřená dvířka aby odcházel vlhký vzdućh z trouby ven (stačí třeba korková zátka).

Jinak správně usušená švestka musí být. Zobrazení Š vestky patří mezi oblíbené ovoce, stejně jako řada jiných druhů, i švestky se samozřejmě dají poměrně snadným způsobem usušit. Tématické fráze: sušení švestek sušení švestek v troubě jak sušit švestky sušené švestky recept jak usušit svestky sušené švestky domaci sušene švestky sušení švestek v domácí sušičce sušené švestky recepty křížaly ze švestek jak se suší švestky recept na sušené švestky sušení švestek v sušičce. Aby se sušení plodů s voskovým povlakem neprotáhlo (například fíků, švestek , borůvek či hroznového vína), ponořte je na minutu či dvě do horké vody a následně je opláchněte vodou studenou. Je úroda usušená dobře?


Ovoce sušte při teplotě až °C, zeleninu při °C – při vyšší teplotě by mohla. Teplota při sušení ovoce bys se měla pohybovat v rozpětí až 6C. Také doba sušení by měla být optimální.


Znamená to individuální přístup ke každému ze sušených druhů ovoce, ale v podstatě by v ovoci mělo po usušení zůstat určité množství vlhkosti. Odborníci hovoří zhruba o pěti procentech. Doba sušení v sušičce: Jablka cca hodin.


Po usušení křížaly skladujte v uzavřených dózách na suchém, tmavém a chladném místě, v teplotě do stupňů. Dodržíte-li tyto podmínky, měly by křížaly vydržet až roky. Pravidelně je však kontrolujte, zda.


Pecky ze švestek nevyhazujte! Až se pustíte do sušení švestek , pecky nevyhazujte, můžete je ještě využít na výrobu zahřívacího polštářku.

Polštářek stačí vložit na chvíli do rozehřáté trouby a následně jím zahřát prochladlou část těla. Konzervace švestek sušením patří k nejlevnějším a šetrným metodám. Sušení několikrát přerušujeme, to znamená, že vyjmeme švestky z trouby nebo sušárny a necháme zchladnout. Před dosušením horké švestky ještě porosíme studenou vodou. Budou potom černé a správně lesklé.


Počáteční teplota při sušení švestek musí být nízká až °C. Při vyšších teplotách švestky. V tomto článku se dozvíte, jak správně sušit švestky tak, aby vám vydržely na dlouhou dobu. Během sušení švestek si dáváme pozor na teplotu, velká teplota poškozuje strukturu a chuť sušených švestek. U švestek se doporučuje odebírat rouby v lednu.


Rouby nesmí být narašené, protože tím by ztrácely důležité živiny a po jejich naroubování by uschly. Rouby nejčastěji odebíráme z jižní strany koruny, zejména z vyšších pater. Důležité je vybírat výhony dostatečně silné a odolné v délce asi čtyř až osmi pupenů. Podařilo se vám nasbírat mnoho švestek a nevíte co s nimi?


Možností úprav, aby se zachovaly, je poměrně dost a jednou z nich je i sušení. Tipy a rady na sušení prádla v sušičce. Sušení prádla v sušičce může být zpočátku jedna velká neznámá. Co sušit, jak sušit, aby se prádlo nemačkalo, jaký program zvolit pro jemné prádlo a na jaký program sušit džíny, aby nebyly po vyndání ze sušičky vlhké? Sušení potravin sahá již do historie, kdy bylo nezbytnou součástí každodenního života.


Moderní metody uchování potravin prostřednictvím chlazení, mrazení, konzervování nebo pasterizace tuto metodu téměř vytlačily z povědomí. Ve skutečnosti se však jedná o nejzdravější způsob, jak uchovat potraviny bez.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky