středa 29. ledna 2020

Šalvějový sirup

Free Shipping Available. Nakonec ještě dáme dvě lžíce medu (pro chuť), čtyři lžíce citronové šťávy, zamícháme a vroucí šalvějový sirup rozlijeme do vyvařených a vysušených lahví či sklenic, zavíčkujeme, otočíme a po vychladnutí uskladníme do tmavé spíže. Trvanlivost sirupu by měla být přibližně kolem roku maximálně roku a půl. Domácí sirup ze šalvěje lékařské užíváme po lžičkách, přidáváme do čaje nebo ho můžeme pít zředěný vodou jako šťávu. Výborný je při nachlazení nebo při zažívacích problémech.


Jako prevenci můžete lžíci denně nebo při potížích dle potřeby.

Ochutit si sirupem můžete i čaj. Je to sirup léčivý, takže ho užíváme střídmě. Můžeme jej užívat samostatně jako prevenci – lžíci denně, nebo jej přidat do čaje, ovšem nedoporučuje se jej užívat. Domácí šalvějový sirup Šalvěj lékařská - bylina bohů a velmi silný antioxidant. Druhý den přivedeme šalvějový sirup k varu, scedíme přes plátno, slijeme horký do lahví a zavíčkujeme.


Necháme vychladnout a skladujeme chladu a temnu, nejlépe v lednici maximálně rok. Nedoporučuje se těhotným a kojícím ženám. Právě teď je ta pravá doba nasírat si lístky téhle aromatické rostliny a udělat si zásoby na zimu.

Dávkování je někde kolem jedné lžíce denně a pokud jde o těhotné ženy a malé děti, poraďte se s lékařem. Hezký den Leni, v chytrých knížkách jsem se dočetla, že by se šalvějový sirup neměl podávat dětem do let, těhotným a kojícím matkám. Ze sušené šalvěje jsem sirup sice nikdy nedělala, ale proč to nevyzkoušet. Vyberte si ze stovek receptů na šalvějový sirup , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření šalvějový sirup.


Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších šalvějový sirup receptů z čech i ze světa. Lowest Prices on Top Items. Save Money with eBay Deals. Million Shoppers Want to Buy.


Start Making Money Today. O sirupech jsme již psali mnohokrát. Ale šalvějový sirup se nám už tolikrát osvědčil při různých nachlazeních, chřipkách a nemocech horních cest dýchacích, že jsme se mu rozhodli věnovat ještě jeden samostatný článek. Pak ho znovu přivedeme k varu, vaříme minut a přes cedník sléváme do připravených sklenic, které uzavřeme a postavíme dnem vzhůru.


Hotový sirup skladujeme v lednici. Vezměte šalvějový sirup dny po sobě, dvakrát měsíčně. V těchto dnech máte stravu s nízkým obsahem tuku, zejména saláty a vlákninu.


Vyhněte se jíst maso, pečivo a studené řezy. Pamatujte si, že během těchto čtyř dnů byste měli jíst pouze ovoce, zeleninu, vlákninu a šalvějový sirup.

Využití šalvěje je opravdu mnohostranné. I dnes však najde svou roli v kuchyni při kořenění jídel. Pokud hovoříme o šalvěji lékařské (Salvia officinalis), je řazena do čeledi hluchavkovitých (Lamiaceae) a. K ředění vodou: pro přípravu šťáv řeďte vodou v poměru 1:(cl sirupu doplňte vodou do dcl), užívejte po lžičkách děti lžička (ml) 2-x denně, dospělí lžíce (ml) 3-x denně, nebo přidávejte do čaje (cca °C). Další ze sirupů, který má za úkol organismus zharmonizovat.


Stejně jako meduňka působí sedativně a doporučuje se užívat při vypětí, stresu, nespavosti a jiných poruchách spánku. V lidovém léčitelství se s lipovým květem setkáváme také při nachlazení, rýmě, kašli a zánětu průdušek. Sirup z lipového květu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky