středa 8. ledna 2020

Rýže basmati nutriční hodnoty

Rýže (Oryza sativa) basmati je druhem dlouhozrnné rýže , která se nejvíce pěstuje v Indii a Pákistánu. V průběhu skladování vysychá, dochází tak ke změně její chuti. Rýže basmati natural je nebroušená a neleštěná rýže. Alnatura vařená nutriční hodnoty a kalorická hodnota.


ZDRAVOTNÍ VÝHODY RÝŽE BASMATI. Díky tomu je vyhledávanou potravinou u zastánců zdravé výživy, sportovců a nedílnou součástí redukce váhy a diet.

U jednotlivých druhů rýže se tyto hodnoty mírně liší. Obecně ale 1gramů rýže obsahuje přibližně 3kcal. Rýže je přírodním zdrojem vitamínů B Ba B3.


Nutriční hodnoty rýže Kulturisté mají rýži rádi, protože je dobrým zdrojem sacharidů a kalorií. Co se týče bílkovin, těch obsahuje zhruba gramy a tuků jen gram. F re e Shipping Available. Fill Your Cart With Color today!


Lowest Prices on Top Items. Save Money with eBay Deals.

Million Shoppers Want to Buy. Start Making Money Today. I díky tomu je vyhledávanou potravinou u fanoušků zdravé výživy, sportovce a součástí mnoha dietních programů na hubnutí. Voda z jejích řek dává život úrodné půdě smaragdově zelených polí.


Jasmínová, basmati , v sáčku. Kam se hodí která rýže ? Energie (kcal) - 3kcal. Obsahuje železo a vápník.


Natural značí, že při výrobě není leštěná nebo broušená. Jedná se o rýži v biokvalitě z podhůří Himalájí. Botanicky je známo přes druhů, nejvíce pěstované jsou rýže setá a rýže africká. Kulturních forem se na světě vyskytuje ale několik tisíc.


Největšími světovými producenty jsou Čína, Indie, Indonésie, Vietnam a Thajsko. Basmati je také přirozeně bezlepková. Je to jedna z nejušlechtilejších druhů rýže.


Příprava: Rýži propláchněte ve vlažné vodě. Hodí se i do bezlepkových jídelníčků a po uvaření se neslepuje a krásně drží tvar. Pěstuje se v Thajsku a hojně se využívá v čínské kuchyni.


Vložte 125g rýže (pro osoby) do větší pánve s vodou.

Přidejte sůl dle chuti. Přiveďte k varu a zakryjte a vařte cca minut. Po uvaření rýži promíchejte vidličkou. Přebytečnou vodu vylijte.


TIP: Pro extra dlouhé zrna, nechejte rýži namočenou ve studené vodě cca 20minut před vařením. Rýže se vyznačuje zcela bílou barvou, kterou získává odstraněním vnější slupky a leštěním. Je to rýže jedinečné vůně a chuti připomínající oříšky. K vaření rýže basmati platí pravidlo, že poměr obilniny ku vodě byl měl být 1: tedy na jeden hrneček rýže použijeme dva hrnky vody.


Rýži nezapomeňte osolit a pokud chcete, aby měla aromatičtější chuť, můžete ji doplnit o kardamon, hřebíček, skořici nebo kurkumu. Objevte novou ingredienci do vaší kuchyně. Zakázaná“ černá rýže není zatím příliš populární na rozdíl od rýže klasické či hnědé.


Tato rýže je však starobylou plodinou, která vám přináší skvělé výživové hodnoty. Kromě toho je její barva opravdu netradiční a můžete z ní vykouzlit zajímavé a zdravé pokrmy. Jen si představte klasickou bílou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky