úterý 17. května 2016

Jak ozdobit zavařovací sklenici

Přemýšlíte, jak využít přebytečné zavařovací sklenice? Přinášíme vám několik tipů, jak si z těchto nádob vytvořit krásné dekorace. Pokud se bojíte sklenice zavěšovat, stačí je jako dekoraci rozmístit na poličky nebo stolky. Kreativní projekty využívající zavařovací sklenice jsou čím dál oblíbenější. Není se čemu divit – zužitkujete sklenice, které by jinak zbytečně zabíraly místo ve skříních, a vyrobíte z nich krásné a jedinečné dekorace do bytu nebo na zahradu.


Jak ozdobit zavařovací sklenici

Zdobení sklenic — Hobby naší doby, Lucie Dvořáková nám ukáže, jak si můžeme pěkně ozdobit obyčejné zavařovací sklenice. Bylinky a drobné cibuloviny či pokojovky, můžete i pěstovat přímo v zavařovací sklenici - Dá se ozdobit třeba provázkem, lýkem nebo pomalovat barvani na sklo,. Ale když se do nich pustím, děsně mě to chytne a vrátím se v kreativitě hned do dětství.


Tentokrát jsem se do toho opřela se vší vervou, protože, jak budete moci vidět, připravila jsem si pro vás hned nápady, jak využít obyčejné zavařovací sklenice a jako bonus mám i tip na lahodný jahodovo-banánový shake. Zavařovací sklenice: Jak ji lze co nejefektivněji využít? Možná jich máte doma desítky, co čekají na naplnění jahodovým džemem.


Jak ozdobit zavařovací sklenici

Co je však využít kreativněji? Jak využít zavařovací sklenici na dekoraci. Další možností je využít sklenici jako dekoraci do bytu nebo třeba na verandu. Zdobení sklenice se nebude příliš lišit od toho předchozího s tím rozdílem, že tentokrát nemusíte počítat s volným prostorem a průsvitnými barvami, skrze které bude světlo svíčky prosvítat. Existuje několik způsobů, jak se můžete poprat se zavařeninovou sklenici.


Najděte něco, čím sklenici uchopíte. Použijte navlhčenou utěrku, nebo gumové rukavice (třeba ty, co používáte na nádobí). Jestli máte po ruce nějaké gumičky, můžete je navléct. Máte doma staré sklenice, které je vám líto vyhodit? Pak z nich vyrobte krásné ozdobné vázy.


Náklady jsou minimální, stačí vám jen čas a pár šikovných rukou. Vytvoříte dekorativní kousky, kterými si můžete zkrášlit svůj interiér. Co k tomu budete potřebovat?


Materiál: Nůžky Malířská páska Velký lepenkový kus nebo malířskou plátno Zahradnické nůžky. Jak otevřít nepoddajnou sklenici. Pokud budete postupovat podle následujících návodů, snadno otevřete sklenice, i když máte třeba malé ruce, nebo vás trápí artróza.


Jak ozdobit zavařovací sklenici

V domácnosti a dílně se vždy hodí různé nádobky na odkládání drobností. Nabízím několik nápadů, jak ozdobit nepotřebné obaly a vyrobit si hezkou a užitečnou dekoraci. Je to skvělá zábava pro děti, když je venku. Po zaschnutí stačí přivázat sklenici k prkénku a drátek pak překrýt stužkou nebo páskem z kamínků.


Sklenici lze využít jako vázu, například pro levanduli (levanduli využijete ale i na mnoho dalších způsobů), které jsme přizpůsobili i barvu mandaly. Může ale sloužit i jako svícen. Vyšší nádobky se budou hodit na letní drinky a vázičky, nižší zase na uložení drobností, třeba sponek, gumiček či dětských šperků. Toto je zajímavá dekorace, kterou si můžete ozdobit jakoukoliv část vašeho domu.


Jak ozdobit zavařovací sklenici

Pomocí pásky na sklo vytvarujte několik čtverců a obdélníků, které pak vyplňte barvami podobně, jak vidíte a obrázku, barvy můžete i. Sklenici potřete lepidlem všude okolo obrázku a posypejte solí. Dejte si pozor, aby byla sůl po celém okraji obrázku, aby tak byly jeho okraje jasně zřetelné. Sundejte papír s obrázkem.


Prázdné místo můžete nechat tak, jak je, nebo je vymalovat černou barvou na sklo. Sklenice na zavařeniny a džemy se plní o sto šest, ale pokud vám zbude pár prázdných, využijte je na takové pěkné dekorace. Nejrychlejším způsobem, jak si vyrobit hezkou dekoraci ze zavařovací sklenice, jsou olejové lampy. Jak sterilizovat láhve a sklenice na zavařování.


Ovocné, zeleninové a masové konzervy vydrží dlouho, pokud jsou správně připraveny a zavařeny. Je důležité před zavařováním sterilizovat lahve a sklenice, aby se potraviny nekontaminovali bakt. Přinášíme tipy, jak lehce ozdobit skleničku na víno a mít doma pěknou vánoční dekoraci - hravě tak okouzlíte návštěvu :-) A pokud hledáte inspiraci na bale.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky