úterý 22. října 2019

Rozpustná káva

Rozpustná káva

Káva nerozlučně patří k naší uspěchané době. Rozpustné kávy se vyznačují skvělou chutí a jedinečným aroma. Všichni víme, co se pod označením rozpustná káva skrývá. Vždyť už její označení nám velmi napovídá.


Někteří milovníci kávy ji mají v oblibě právě z tohoto důvodu. Rozpustná káva nezanechává po jejím vypití žádnou sedlinu na dně hrnku, tedy logr. Nehrozí totiž žádné nepříjemné. Ochucená káva Jacobs je čistě rozpustná krystalková káva s přírodními aromaty, díky které si užijete ničím nerušenou chvilku nad každým šálkem kávy. Hodí se nejen k přípravě teplé, ale i ledové kávy.


Na výběr máte rovnou ze tří lahodných příchutí: karamel, oříšek a irský krém. Mletá káva se vyrábí rozemletím kávových zrn, tedy stejnou metodou jako běžná zrnková káva. Poté následuje fáze sušení.


Výsledkem je vznik suché sypké hmoty - prášku, který se následným přidáním do vody rozpouští. Proto se instantní kávě také říká káva rozpustná. Zrnková káva Malibu je naozajstná vychytávka! Nová aróma si svojich priaznivcov určite rýchlo nájde. Kokosový rum ju odveje ďaleko od starostí a zhonu, niekam do preslneného Karibiku.


Tento silný kávový extrakt se z velmi vysokých teplot (okolo 1°C) rychle zchladí na pouhé °C. Právě zchlazení má velký podíl na kvalitě budoucí instantní kávy. Kostarická káva je pak známá svým vysokým obsahem kofeinu. Arabika obecně je označení pro kávu vyrobenou z plodů kávovníku arabského, stálezeleného keře, dorůstajícího až metrů. Káva Arabika je káva vysoké kvality a přestože obsahuje méně kofeinu, nabízí širokou paletu chutí a vůní.


Rozpustná káva

Ochutnejte a vybírejte zároveň ze širokého sortimentu kávového příslušenství. Jak se vlastně rozpustná káva vyrábí? Vychází se z běžných kávových zrn, které je třeba upražit, namlít a uvařit z nich koncentrát. Ten se pak „přetvoří“ do instantní podoby = z vytvořeného nápoje se odstraní voda a zbydou nám kávové krystaly – rozpustná káva.


Vysoušení vody probíhá dvěma způsoby. Dnes jsou i země, kde se téměř pije jen káva rozpustná – téměř v celé Skandinávii, z které vybočuje Finsko, kde jsou konzumenti velmi nároční a preferují zrnkovou kávu. Prodává se také instantní ( rozpustná) káva bez kofeinu, v tomto případě smí být jeho obsah nejvýše.


Z arabiky nebo z robusty? Hodnocení produktu: 1 (). GG Gold rozpustná káva 1 arabica 100g Pro opravdové milovníky kvalitní kávy.


Vybraná kávová zrna pocházejí z těch nejlepších oblastí pěstování kávy na naší zemi. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah.


Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Káva se často připravuje jako směs z různých druhů kávovníku. Nejčastěji se setkáváme s druhem kávovník robusta (Canephora) a kávovník arabika (Arabica), méně používané kávovník liberijský (Liberica) a kávovník šari (Excelsa) se na trhu vyskytují zřídka.


Vybírejte si Káva bez kofeinu podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky