čtvrtek 22. října 2015

Návod na přípravu sushi

Jak připravit dokonalé sushi u vás doma? Máme pro vás kompletní videonávod na přípravu sushi , který jsme pro vás natočili ve spolupráci se školou vaření Chefparade. Po několika pokusech určitě vyladíte přípravu rýže k dokonalosti.


Ráda Vám odpovím na otázky. Na příště chystám článek o tom, jakých chyb se při přípravě rýže dopouštíme a jak je napravit. Se správně lepivou japonskou rýží připravíte opravdu chutné a poctivé japonské sushi i doma. Bez vhodných ingrediencí se o jeho přípravu ani nesnažte, typický Japonec by to podle Tomia Okamury nedělal ani s nimi. Nechal by si sushi přivézt z restaurace.


Nezáleží na tom, jestli bude rýže svinutá do válečků a obalená mořskou řasou, či bude jen ležet jako podklad v malé misce a ostatní ingredience narovnáme na ni. Vždy musí být uvařena správně, podle tradičního japonského receptu. Poradíme vám, jak rýži na sushi uvařit. Návod na přípravu sushi Maki 1. Otevřete SUSHEZI a vnitřek lehce potřete olejem.


Namočte si ruce do vody, usnadní vám to práci s rýží. Ujistěte se, že píst sedí v závitu. Postupně naplňte obě poloviny SUSHEZI rýží na sushi (půl šálku do každé poloviny SUSHEZI).


Je to blbost na kvadrat a nie ina priprava, asi lepsia alternativa namiesto citrona je dat pomaranc ;-). Prave jsem se vratil z Japonska. Tak na pripravu sushi nepouzivejte ryzovy ocet, ale bud original smes na sushi , kterou ale v evrope asi nesezenem a jinak mi bylo receno, ze se da pouzit jablecny ocet a vetsi mnozstvi cukru. Ryzovy ocet pry rozhodne ne! Dale vsichni v japanu jedli sushi hulkama, tak komentar, ze se to tam ji rukama, neni pravdivy.


Návod na přípravu sushi

Hodí se jako doplňková ingredience k již zmíněnému lososu nebo jen tak samotné na přípravu maki sushi nebo nigiri sushi. Tuňák je druhou nejčastější a nejoblíbenější rybou, která se používá na výrobu sushi. Připravte si skvělé sushi pro sebe i své přátele. Využijte výhodného balení, ve kterém dostanete pouze kvalitní suroviny k přípravě oblíbených druhů sushi. Vhodné pro přípravu sushi na večírek, party či pro běžné použití.


Ušetříte až 1Kč oproti nákupu každé suroviny jednotlivě. Kolem rolovací podložky (vypadá jako podložka ze špejlí) si nachytáme wasabi (zelený křen, není to drahé, vydrží to dlouho a dá se to pužít např. i na křenovou pomazánku), na špalíky (cca tlusté jako malíček, dlouhé jak to jde) ryby (doporučuji losos filet, pro náročnější tuňák - ryby nikdy ne z mražených!) a zralé avokádo nebo okurka salátovka. Jednoduchý video návod na přípravu sushi v domácích podmínkách. Sushi bary a restaurace. Ako prvé je potrebné si na prípravu sushi uvariť ryžu.


Najprv potrebné množstvo prepláchneme vodou a to veľmi dôkladne, prelievame, kým netečie čistá voda. Ryžu zalejeme studenou vodou (nie vriacou, ako je tomu u prípravy klasickej dusenej ryže) a privedieme do varu. Na přípravu sushi se vyplatí kupovat kvalitní japonskou kulatozrnnou rýži, která je k tomuto účelu určená. S jinou půjde sushi nejen špatně připravit, ale především nebude mít jídlo správnou chuť, říká Štěpán Návrat, majitel pražského podniku Café Buddha Balbínova, který vede pravidelné sushi kurzy. Stát chce proto zakázat vývoz dezinfekce do zahraničí, ministerstvo zdravotnictví má totiž silné signály o jejím nedostatku v různých institucích.


Světová zdravotnická organizace (WHO) nabízí návod na přípravu , abyste je nemuseli složitě shánět. Droždí si můžete vyrobit i doma podle jednoduchého receptu, stačí základní potraviny jako jsou brambory, cukr a pivo. Pokud nechcete čekat, přínášíme rady, čím droždí okamžitě nahradit. Zkuste i náš recept na domácí kvásek. Pro přípravu domácího desinfekčního gelu stačí najít čistou nádobu o objemu jednoho litru, injekční stříkačku a koupit tři základní suroviny.


Potřebovat budeš jenom litr čistého alkoholu ( ethanol nebo 9 isopropylalkohol), peroxid vodíku a glycerol.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky