úterý 30. července 2019

Pračka hučí při ždímání

Ahoj, tak nám asi odchází pračka , při ždímání vydavá opravdu hrozný zvuk, jak když vzlítá letadlo. Ale jinak pere dobře, ždíme OK, akorát si myslím, že už odchází, máme Indesitku 13tým rokem, takže má fakt nárok :-). Při ždímání nadměrně hučí , pravděpodobně je potřeba vyměnit ložisko. Poptávka Oprava pračky- hučí ložisko při ždímání (Bauknecht): Kdo vymění ložsko na bubnu pračky a za jakou cenu?


Máme pračku Indesit již let a teprve teď při ždímání je slyšel hluk, asi. Vyšší investici budete nejspíše muset obětovat v případě, kdy pračka při ždímání teče nebo kape.

Problém zde může být v těsnění, ve spojích, ložiscích, ale i na řadě dalších míst, která odhalí nejlépe specialista. Totéž platí v případech, kdy pračka při ždímání hučí , klepe nebo skřípe. Při posledním ždímání pak začala pračka strašně pískat , až pištět vysokým ostrým tónem, přestala až s ukončením ždímání.


Nastavila jsem pak znovu ještě jedno. Neposedná pračka , která při ždímání skáče, může potrápit nejednoho z nás. Jestliže se ale bouchání vyskytuje i při praní běžného prádla, mohou být vadné tlumiče, případně také pružiny vany. Další možností je nedostatečné odčerpání vody z vany.


Potom je při ždímání prádlo plné vody a tedy velmi těžké. Zde by mohlo pomoci vyčištění filtru.

Z takového materiálu potom velmi dlouhou dobu odtéká při ždímání voda a protože pračka nepozná, jaký materiál je vložený do bubnu, radeji počítá s tou nejhorší variantou. A nyní proč to takto probíráme ? Hlučnost čerpadel bývá totiž rozdílná v zaplaveném stavu a ve stavu kdy čerpají naprázdno. Ahoj, potřebuji rychle zjistit jak se zapíná na pračce možnost ždímání (jednoduše jsem dopral, ale oblečení zůstalo nevyždímané). Díky za rychlé odpovědi. Nevidím důvod aby pračka tekla při ždímání zrovna kvůli ložiskům, to je nesmysl.


Když si na ni sednu, vůbec to nezaznamená (mám kg), udržet ji při ždímání na místě je nemožné, jen ji to trošičku zbrzdí v devastaci. Pokud je prádlo po doprání špatně vyždímané nebo pračka přestala ždímat úplně, je nejčastější důvodem automatické zapnutí funkce UKS - pračka kvůli špatnému vyvážení prádla automaticky snížila otáčky ždímání. Perte velké a malé kusy prádla společně. Jak vyřešit aby pračka neskákala a nerozbila mi.


Přestože jsme podle návodu odstranili aretaci bubnu a pračku v koupelně srovnali do roviny, pračka při ždímání skáče. Nikdy jsem neždímala více než na 8otáček. Kdybychom ji nedrželi, rozmlá. Koupili jsme si novou pračku. Závada pračky, hučí při odstředění.


Při pohybu bez řemenice vydává hrubý zvuk - jakoby lehce hřídel zadrhávala. Rozdíl při pracím procesu tak může být i dB. Rozdíl mezi hlučnou levnější pračkou a kvalitnějším modelem může být doslova slyšitelný.


Moje pračka při ždímání začala vydávat hluk a při zvyšujících se otáčkách hluk roste.

Zdá se mi, že i buben je volnější. Nám tohle dělalo ložisko. Opravář vyměnil, stálo to docela ranec a za asi měsíce odešla jednotka, to by byla tak čtverka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky