pondělí 22. července 2019

Porucha pračky netočí se buben

Pro každou tuto věc je v domácnosti nepostradatelná. Rozbití jakýchkoli detailů může stroj vypnout, což komplikuje život a práci milenky. Tak nevim, pokud nebudeme vědět co s tím, zavoláme opravu, ale chceme přijít na to čím to může být, aby jsme opraváře nevolali zbytečně. Zřejmě je spadlý řemen, buben začal házet a postupně se to zvyšovalo a uvolnilo se pouzdro ložiska a řemen spadnul, to bývá častá mechanická porucha automatek.


Jestliže pračka slouží řadu let je lepší koupit novou.

Mezi nejčastější patří: Přetržený, prasklý nebo spadlý řemen – relativně drobná závada praček, kterou však nedoporučujeme laicky řešit. Netočí se buben u pračky. Tato vada nastává ve chvíli, kdy je poškozen řemen, motor, chyba však může být v systému jako takovém.


Je-li vše vpořádku je vadná elektronika. Podívejte se na uhlíky jestli nejsou krátké,nebo jak sedí. Dobrý den, mam pračku whirpool a mám ten problém, že se mi netoci buben , ale motor jede.


Koukal jsem se na klínový řemen a ten je v pořádku, ale při otočením kola který vede řemen se buben netočí. Jsou-li tyto díly v pořádku, závada může být v elektronice programátoru pračky.

Modernější pračky mají třífázové motory, kde jen zřídka dochází k opotřebení uhlíků. Buben se netočí Nejčastěji se jedná o přetržený, prasklý nebo spadlý řemen, křivou ramenici, opotřebované uhlíky na motoru, vadný motor či závadu elektroniky. Ať už je příčina problémů jakákoliv, pomůže vám ji vypátrat a napravit odborný servis.


Pak chtěla začít otáčet bubnem a jakoby byl zaseklý buben. Neotočil se jen sebou škubl a pračka se vypla. Pračka vypustila zbytek vody. Bubnem jde však normálně lehce rukou zatočit.


Motor po sundání řemene běží, ale jakmile jej zbrzdím řemenem přes řemenici, tak vypne pračku. Otázka je zda může být porucha na motoru. Příčin, proč se neotáčí buben pračky je několik.


A žádná se nedá opravit nějakou „vychytávkou“, fintou, „ženskou lstí“ nebo tak něčím. Jedině sna když máme doma elektromechanika, obejdeme se bez profesionálního opraváře. Důvodem, proč se buben neotáčí, může být: povolený nebo spadlý řemen, vadný. Evidentně dosloužila nějaká pružina či jiný jednoduchý mechanismus, díky němuž se buben před praním uzavře.


Předem děkuji za nabídky. I přes to, že se pračka zapnula a naplnila vodou, po skončení programu vyndáváte prádlo celé špinavé?

To je zapříčiněno nejspíše tím, že se buben pračky netočí. Tato závada bývá většinou poškozeným řemenem, motorem či chybou v systému. Zažijte unikátní službu vzájemné sousedské pomoci, která spojuje lidi s problémem v domácnosti se zručnými mistry. Motor se jakoby točí těžce, nepravidelně, občas se zastaví a poté se opět rozjede a je slyšet škubání a cukání motoru. Pokud se jedná o poškozený řemen či motor, bývá.


To se někdy zadře právě v důsledku neprůchozího filtru. Některé novější pračky mají odtokový filtr i vypouštěcí čerpadlo v nepřístupné části. Poté jsem ji několikrát zkoušel a přestal se točit buben a pračka už nepere vůbec. Je spláchne prášek na začátku cyklu a poté se nic neděje.


Vodu normálně vypustí, ale toť vše. V průběhu cyklu, kdy by měla prát ze z pračky ozývá takové cvakání, jakoby od nějakého relátka. Mohl by mi někdo poradit co s tím.


Vadné ložisko pračky Zdá se to poměrně jednoduché k rozpoznání. Když pravidelně svou pračku používáte, určitě dobře znáte jaký má normální zvuk. Poškozené, chcete-li chycené ložisko poznáte podle toho, že pračka během ždímání takzvaně hučí.


Intenzita hučení už jen signalizuje urgenci, že je potřeba provést výměnu ložiska pračky ! Jak vyměnit ložiska pračky Beko 6kg - Duration: 14:05. VÝMĚNA LOŽISEK v PRAČCE s. How to Remove a Stuck item from a Washing Machine Drum - Duration: 5:59.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky