středa 24. července 2019

Lis na sýr

Stolní lis má praktické a pohodlné použití, je urče. Nohu neobaluju, mám přítlačné prkýnko a na něm ještě malé kolečko, pokud lisuju tvaroh, dávám ho do hrnce na špagety a syrovátka tedy teče rovnou do hrnce. Pokud sýr , mám veliký dřez – hospodský a lis se vejde přesně na délku na něj. Takže stavím lis přímo na dřez, formu dávám přímo na lis a lisuju. Sýr postupně dozrává, mění chuť a barvu.


Povrch sýra je nejdříve bílý a postupně přechází do typické žlutohnědé barvy.

Takto upravený sýr si můžeme uchovat na delší dobu a předzásobit se na zimní období, kdy je domácího mléka nedostatek. Pro domácí a faremní výrobu. Markéto lis na cokoli lisovaného, polotvrdé a tvrdé.


A tato forma na goudu parádní, jasně, že se dá použít. On rozdíl ve formě na goudu je tvarový, ale takováhle parádní forma vám vystačí na dalších let na jakýkoli polotvrdý a tvrdý sýr. Ruční pantografický lis na sýr jednopístový Stolní provedení. Díky přírodnímu materiálu ze švédské broušené borovice, stářím vyniknou léta a dřevo krásně rustikálně zežloutne.


Tlak je možné zvyšovat postupně, posouváním zátěže po lisovacím rameni.

Můžete nastavit podmínky ukládání a přístup k souborům cookies ve vašem prohlížeči. Při lisování vysokým tlakem hned na začátku, dosáhneme opačného efektu. Sýr se uzavře a syrovátka ve středu sýru zůstane. Sýr v průběhu lisování otáčíme. V prvním díle o výrobě domácích sýrů jsem vám popsal svou motivaci proč.


Zmínil jsem se také o tom, že jsem od svých kamarádek dostal jednoduchý lis na sýr z Tescomy. Myslím, že je to bezva věc pro první pokusy. Získáte kompletní vybavení, pomocí kterého můžete zkusit vyrobit svůj první sýr. Nerezový lis na sýr je vhodným doplňkem pro výrobu sýrů v profesionálních podmínkách na malé farmě.


Je určen pro lisování polotvrdých a tvrdých sýrů, ale zároveň pro sýr typu Halloumi, tvrdý tvaroh, a jiné. Prodám lis na lisování sýrů a tvarohu. Posouváním závaží lze docílit potřebného tlaku dle druhu sýra či tvarohu. Skvělý pomocník při výrobě polotvrdých a tvrdých sýrů. Dřevěný sýrařský lis na lisování sýra pákový borovicový hobby - lis na sýr je určen na lisování polotvrdých a tvrdých sýrů v různých k tomu určených sýrařských formách.


Nastavitený na potřebnou výšku a šířku formy. Objednávky s adresou zasílejte e-mailem. Inzerát platí stále až do vymazání. Lis posílám i na dobírku.

Váha závaží je pouze orientační, ve skutečnosti je menší než. Je naprosto skvělý a tak už jsem připravila další. Taky jsem nevydržela a nakrojila sýr Valencay.


Ten bude ještě pár dnů zrát, ale už teď dal o sobě vědět, jako příští lahůdka. Pár obrázků: Vysněný lis na sýr , lis holandského typu. Hospodářství na Kuklově zkouší, zda by konečně nemohlo nabízet vlastní kozí a ovčí sýry. A to nejen měkké čerstvé, ale i tvrdé zrající.


Vašek proto sestaví původní dřevěný lis na sýr , zatímco Bethany vybírá bylinky, kterými sýry dochutí. A jako vedlejší efekt vyrábí kromě skvělého mátového želé. Lisy na sýr existují v mnoha variacích. Jsou lisy vertikální, ale i horizontální, ktré si můžeme představit jako hever na ležato. Tady malá galerie lisů, které jsem našla na internetu jako alternativa lisu dřevěnému.


V každém případě mi pákový lis zatím vychází jako nejpraktičtější. Používá se k lisování domácích polotvrdých a tvrdých sýrů, přesným a spolehlivým způsobem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky