pondělí 5. února 2018

Velikosti kávy

Jsme česká pražírna kávy. Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží.


Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem. Lungo znamená italsky dlouhý, vodový, zředěný a od toho se odvíjí i filozofie nápoje z páky espresso kávovaru.

Množství kávy v košíku zůstává stejné jako u espressa, ale výsledné množství nápoje je dvojnásobné. Mezi nesporné výhody patří tiché a rychlé nahřátí, spousta individuálního nastavení velikosti druhů kávy a rychlý start. Někomu ale může vadit absence mlýnku na kávu.


Energetická třída této mašiny se zastavila v kategorii A, přičemž hmotnost domácího kávovaru EC 850. M se pohybuje kolem kilogramů. Jenom k dobru slouží sklopná odkapávací mřížka a režim automatického vypnutí po minutách nečinnosti.


Nádržka na vodu obsahuje litr, což sice není nijak závratná kapacita, pro běžnou domácnost ale bohatě stačí. Ostatně ohřev kávy je velmi rychlý. A rozumíte všem druhům kávy , které si můžete v současnosti objednat?

Nejspíš ale nepatříte mezi hipstery, kteří vysedávají. Občas se lidé pozastaví nad tím, co vlastně znamenají písmena za názvem čaje nebo různá anglická slova v názvu čaje. Jednoduše řečeno se jedná o zkratky nebo slovní označení, která nějakým způsobem klasifikují čaj podle velikosti čajových lístků, plantáží, oblasti pěstování čaje, tvarů, atd.


Espresso je nápoj o objemu ±ml s doporučeným časem extrakce až sekund vyrobený pod tlakem přibližně barů. Každý milovník kávy by měl vědět o historii a přípravě svého oblíbeného nápoje co nejvíce. Pití kávy je totiž obřad! Lze ji připravovat na mnoho způsobů a tím vyhovět rozdílným chuťovým nárokům spotřebitelů. Ve Vídni se praktikuje skoro na padesát druhů kafé, v Itálii sotva dvacet (dle Vikipedia).


Nechápu taky, proč se v Česku pro druhy kávy nevytvoří ryze české názvy, pod těma cizojazyčnýma nedostanete nikdy po celé republice to samé. Najdete u nás široký sortiment značkových filtrů několika velikostí pro různé přípravy filtrované kávy ,a to jak papírové, bavlněné, tak například i nerezové pro aeropress. Nesmírně oblíbeným je speciální filtr pro přípravu vietnamské kávy tzv. Jestliže rádi experimentujete, určitě vám neunikne ani nabídka chutí a variací nápojů. V obchodech buďte obezřetní při výběru odpovídající velikosti balení, mnohdy se při něm setkáte s různými triky prodejců.


U kávy to totiž ani zdaleka nekončí. O výsledné chuti nápoje spolurozhoduje i materiál obalu. Při presování kávy se to nejlepší, co daná káva nebo kávová směs ukrývá, uvolňuje hned na začátku, za předpokladu, že máte vše správně nastaveno a vyčištěno (to však je na samostatný článek). Připravujete-li si kávu větší, pouze si to nejlepší rozředíte.


Přesto však dodává s humore„Každý, kdo si myslí, že dokáže podle velikosti podprsenky určit, zda se jedná o konzumentku kávy nebo ne, bude zklamán.

Problémem je, že existují dvě veličiny – velikost košíčků a také délka ramínek, a tak se skutečná velikost prsou nedá určit jen z velikosti košíčků. Aktivujte si svoji Kávenku a sbírejte ve svém TchiboCard online účtu digitální razítka za každý čerstvě připravený nápoj, který si zakoupíte v kávovém baru Tchibo. Za nasbíraných razítek od nás dostanete Váš oblíbený šálek kávy zdarma! Stačí se přihlásit a aktivovat svou Kávenku. Dělá se ze 14–gramů mleté kávy a výsledný nápoj má kolem gramů.


Pokud Vás zajímá technika, tak si můžete přečist i můj nový příspěvek — Historie a vývoj espresso strojů. Doppio (dvojité espresso). Vyberte si kávovar pro vaši firmu. Vyplňte jednoduchý formulář a my vám vybereme kávovar pro vaši kancelář. Získáte profesionální kávovar zcela zdarma včetně servisních služeb a dodávek kávy.


Aroma čerstvě mleté kávy je pro některé jistě neodmyslitelná součást rána či odpoledního odpočinku. Právě proto jsme pro vás připravili výběr mlýnků na kávu, díky kterému si budete moci vybrat toho nejvhodnějšího pomocníka pro přípravu tohoto horkého nápoje. Jak zvolit hrubost mletí pro různé způsoby přípravy kávy ČerstváKáva.


Máte doma mlýnek a nejste si vždycky úplně jisti výběrem správné hrubosti mletí? Naučte se už pohledem určit, že je káva namleta na správnou hrubost pro vámi. Pokud se tato káva připravuje do skla, nemá oddělené vrstvy.


Někdy se k přípravě této kávy používá espresso Lungo (tzv. prodloužené espresso) nebo dokonce espresso doppio (dvojité espresso). Free Shipping Available. Fill Your Cart With Color today!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky