Poštujemo Vašu privatnost. Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. U antičkom Rimu panis focacius bio je ravan hleb pečen na ognjištu.
Kako se tradicija širila različitim podnebljima, drugačiji običaji i lokalni sastojci uticali su na pojavu brojnih varijanti hleba. Fokaču možemo poslužiti kao. Kuharski portal in zvrhan lonec idej. Ako znate da Vam navečer dolaze prijatelji ili obitelj na druženje i pokoju “čašicu razgovora” možete napraviti focacciu. Dobra atmosfera, odlično društvo, ritam glazbe, crno vino i sir bit će najbolji dodatak ovoj ukusnoj pogači koja će milovati Vaše nepce.
Chleby dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě - minut na 2- 250°. Poté je necháme vychladnout. Recept mi dala kamarádka, která to viděla v televizi a musím říct, že je to vynikající pečivo. Podle chuti lze přidat i bylinky nebo olivy, záleží na fantazii.
Italský chléb si můžete připravit vždy čerstvý. Je to nečekaně jednoduché a rychlé. Voňavým kouzlem překvapíte každou návštěvu.
Nechte stát zakryté na teplém místě asi minut, aby dobře vzešel kvásek. U naše vreme fokača je dobila veliku popularnost i tajna njene pripreme odavno je izašla van granice Apeninskog poluostrva. Postoji bukvalno hiljadu recepata za spremanje ove vrste italijanskog hleba, ali pravi majstorluk u pripremi ukusne pogače je tumačenje tajne za pripremu perfektnog testa.
Ono što je čini posebnom jesu premazi i dodaci koje možete kombinovati po svojoj volji i ukusu. Svi gosti će biti oduševljeni, a možete je služiti uz večernju sedeljku ili neko drugo druženje. Recept je iz čuvene (kultne?) knjige Petera Reinharta ‘The Bread Baker’s. Neverovatno dobar recept , nešto izmedju pice i pogače, mi smo je zbrisali za tren oka tako je bila dobra probajte uživaćete verute mi. Nadev: 1gr salame fruštuk ljuti.
Krompirjeva fokača (focaccia) s štirimi slastnimi nadevi Prvič sem fokačo poskusila pred več kot šestimi leti v Milanu, Italiji. Spomnim se, da sva se s prijateljem odpravila na koncert, ampak ker sva prispela v Milano prehitro, sva se podala na raziskovanje italijanskih okusov. Tās cepšanai vari izmantot arī saulē kaltētus tomātus.
Pripomína naše chlebové osúchy, ktoré sa piekli zo zbytkov cesta a navrch sa dávala slaninka a cesnak. Focaccia ( fokača ) je talianska chlebová placka. Aj focaccia sa robí buď jednoduchá - potretá len olivovým olejom, posypaná bylinkami, alebo z jednoduchou oblohou napr.
Pšenično-ražana fokača sa povrćem. Oetker recepata, koji garantuju siguran uspeh! Vaši kuchařku, přišla jsem z práce a pustila jsem se do toho. Sice jsem místo mandlové mouky použila pohankovou (když už to mám doma), ale výsledek byl naprosto famózní!
Už se těším až vyzkouším další recepty a budu se moct chlubit tím, že jsem také. Testo posuti krupnom morskom solju I sa malo projinog brašna da bi fokača bila rustična. Staviti da se peče na 2stepeni oko minuta tj. Priprava: S piščančjih prsi odrežemo file.
Rezalno desko potresemo z malo soli, da nam ne bi drselo pri rezanju mesa. Zarežemo v piščančje meso in ga razpremo v obliki srca.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.