středa 14. prosince 2016

Mandlová mouka

Mandlová mouka je jedna z nejoblíbenějších surovin bezlepkového pečení. Je křupavější, více se drobí a není tak hebká na dotek. Pocit nasycení přichází o něco později, proto byste s tím měli při používání počítat. Ze zdravotního hlediska je. Zdravé recepty, lehké, dietní a přitom výborné.


Mandlová mouka

Nikdy nebylo snazší jíst dobře a být při tom fit. Stačí si vybrat z vyzkoušených receptů. Mandľová múka je jedna z najobľúbenejších surovín bezlepkového pečenia. Navyše obsahujú nenasýtené mastné kyseliny, ktoré pôsobia preventívne pri niektorých ochoreniach.


Můžete jí nahradit část klasické mouky nebo použít pouze mouku mandlovou. Pokrmy tak trochu ozdravíte, odlehčíte a dodáte jim vyšší výživnou hodnotu. Z mandlové mouky se vyrábějí vyhlášené makronky, můžete s ní však ozvláštnit jakékoliv dezerty. Mandlovník je keřovitá rostlina nebo nízký strom, rostoucí v subtropech, který pochází především ze severní Afriky a západní Asie. GMO mouce a začněme péct zdravější cestou.


Mandlová mouka

Navíc jsou zdrojem spousty vitaminů a. Kvalitní kokosová, mandlová , špaldová i pohanková mouka vhodná k pečení, zahušťování, smažení nebo vaření. Vyberte si z naší nabídky kvalitní mouku a pečte v tom s námi. Je přirozeně bez lepková a můžete z ní upéct velké množství dobrot. Je charakterizována přírodní lehce sladkou chutí, která však není příliš intenzivní, a proto se hodí do pečiva, jako jsou koláče, palačinky nebo omelety. Na rozdíl od tradiční mouky, může být konzumována syrová, je skvělá i jako dekorace do dezertů.


Stejně tak jako semena, ze kterých pochází, má i mandlová mouka nezaměnitelnou chuť a aroma, kvůli kterým mandle všichni tak moc milujeme. Heru utřeme s cukrem a žloutky, potom přidáváme střídavě mouku s práškem do pečiva a mandlemi, sníh z bílků a mléko. Hotové těsto lijeme do bábovkové formy, kterou vytřeme tukem, a vysypeme strouhankou se sekanými mandlemi nebo můžeme do jednotlivých žeber bábovky přilepit na tuk poloviny mandlí a pak teprve vysypat strouhankou.


Je jasné, že při tepelném zpracování ztrácí velkou část zdraví prospěšných látek a nasycené kyseliny podléhají oxidaci. Je sice bezlepková, ale stále se jedná o mouku a při konzumaci různých pečiv v jistém smyslu „šidíme“ své smysly. Nejdříve se lisováním zbaví tuků (oleje) a následně se najemno pomele. MAKOVÁ MOUKA Maková mouka se vyrábí tak, že se nejprve lisováním za studena odstraní olej a až následně se rozmělní na jemnou mouku.


Narozdíl od mletého maku, který neprošel procesem odtučnění maková mouka obsahuje minimální množstvi tuku a omega mastných kyselin a dvojnásobné množství vlákniny, bílkovin, vitamínů a minerálů. Madlenky se podobají českým pracnám, ale jsou chuťově jemnější, vláčnější a nadýchanější. Vyzkoušejte tento recept s lahodným výsledkem.


Mandlová mouka

Zatímco třeba kokosová mouka má neutrální, lehce sladkou chuť, mandlová mouka a mandlová moučka chutnají přesně jak mandle. A právě tato mandlová příchuť může ubýt velmi zajímavý doplněk ve vašich receptech. Nejlepší je uchovávat mouku z mandlí v chladničce, aby se zachovala její svěžest mezi použitími. Již více než let se zabývám nutričním poradenstvím se zaměřením na redukci a zdravotní problémy.


Věřím, že skutečné jídlo s výrazným omezením sacharidů je zárukou zdraví a štíhlosti pro každého. Zachovává si všechny vitaminy a minerály, které obsahují mandle např. Má typickou mandlovou chuť, kterou dodá i hotovému výrobku.


Mandlová mouka

Tato mandlová mouka je vyrobena ze sladkých španělských bio mandlí z regionu Murcia, šetrně loupaných za použití horké páry a poté najemno namletých. Jsou vynikajícím zdrojem některých vitaminů a. Mandle jsou nejen dobré, ale i zdravé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky