Pro domácí mletí obilí na mouku se doporučuje obilí v bio kvalitě, které lze dnes sehnat bez větších obtíží. Domácí mletí mouky není časově nijak náročné, na elektrickém mlýnku je to cca 1g mouky za minutu. Mlýnky na elektrické i ruční mletí mouky.
Pečivo a další výrobky z mouky jsou na talíři každého z nás prakticky denně. Umíte si představit, jaká změna by to pro tělo byla, kdyby najednou dostávalo potraviny ne z chudé bílé, nebo vyšeptalé celozrnné mouky , ale z mouky čerstvě pomleté, plné živin a chuti? Dlouhá léta praxe a tajemství správného mletí využíváme na výrobu mouky dodnes.
Specializujeme se na mletí žitné mouky chlebové, výražkové, celozrnné, vyrábíme žitnou trhanku, otruby, to vše do pekáren i pro domácí pečení. Na úplném počátku našeho mletí mouky byl klasický šrotovník, ke kterému jsme neměli motor, takže jsme ho používali pouze na ruční pohon. Začínali jsme s ním před cca lety a funguje bez problémů do teď, dnes už se starým stabilním motorem jako šrotovník na obilí pro zvířata.
Funguje samozřejmě stále také na. Taková čerstvá mouka vždy byla základem pro voňavý domácí chleba. Namlít si doma čerstvou mouku je jednoduché. Na elektrickém mlýnku Komo je to cca 1g mouky za minutu.
Technologie výroby BIO mouk je zcela shodná s klasický způsobem výroby mouk ( příjem obilí, mletí , míchání a balení ) s podmínkou doložení BIO původu od dodavatelů surovin. Na zpracování BIO mouk je v BIOMLÝNě s.
Jeden přístroj pro domácí vločky i mletí mouky. Zaujala vás možnost domácího mletí mouky i přípravy čerstvých vloček? Oba přístroje si nyní můžete koupit v jednom – pod jedním dřevěným pláštěm se skrývá jak mlýnek, tak vločkovač, které pracují nezávisle na sobě.
Na vlastnoručně připraveném hamburgeru si pochutnáte úplně nejvíce, to je jasné. Základem dobrého hamburgeru není jen kvalitní mleté hovězí maso, ale rovněž. Dá se koupit mlýnek na mletí mouky ? Ano, samozřejmě, v ČR se prodávají obilnéí mlýnky na domácí mletí mouky. Rozdíl je samozřejmě v tom, že tento mlýnek má určitá omezení.
Nelze na něm namlít např. Vyzkoušejte domácí mlýnek na mouku. Vlastní domácí mletí mouky je tím nejzdravějším způsobem přípravy této důležité suroviny pro pečení nebo vaření. Všechna takto připravovaná mouka je zaručeně čerstvá a celozrnná, tzn.
Domácí mlýnky na obilí jsou cenným nástrojem pro každého, kdo si rád užívá radosti zdravé kuchyně. Doma namletá mouka je zdravější a čerstvější než kupovaná a obsahuje více vitamínů a enzymů. Mletí mouky je snadné a rychlé. Při mletí vznikají krupice, které se dále čistí na reformách a zpracovávají na hrubé a polohrubé mouky.
Dalším produktem, který vzniká při mletí , jsou hladké mouky. Všechny výrobky jsou vedeny pneudopravou do zásobníků. Mouky hladké se míchají a případně upravují jejich vlastnosti.
Je biologicky hodnotná, ale pro vyšší obsah vlákniny hůře stravitelná. Hodně rozšířený názor, že při použití celozrnné mouky bude chléb tmavší, však není pravdivý. Celozrnná mouka graham. Můj první makovec a dopadl luxusně, na to,že jsem improvizovala. Bála jsem se toho jak čert kříže.
Domácí chleba ze špaldové mouky v troubě recepty, které budete milovat. Tyto domácí houstičky jsou velmi jednoduché a zamiluje si je každý.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.