pátek 7. února 2020

Výměna spodního topného tělesa v troubě

Máte někdo zkušenosti s výměnou spodního topného tělesa u el. Výběr správného topného tělesa. Jedná se o kombinovaný sporák Mora 227léta dobře sloužil nyní. Záleží však na konkrétním modelu vaší trouby. Náhradní topné těleso pasující přesně do vaší trouby nejlépe vyhledáte podle servisního kódu spotřebiče.


Otevřete troubu a najděte servisní štítek. Telefonicky mně sdělil servisní technik , že se spodní topné těleso se vyměňuje po demontáži zadního krytu sporákuMusí se toho demontovat ještě asi více:Vrhnu se nato po. Instruktážní video k výměně spodního topení u vestavných trub Whirlpool a Bauknecht. Spodní těleso u trouby se musí vyměňovat zespoda.


Výměna žárovky v troubě Whirlpool. Izolaci je nejlépe uříznout ostrým nožem u spodního krycího plechu. Ať nerozšroubuju zbytečně celou troubu. Které jsou vývody spodního topení, to vím, to jsou ty uprostřed na fotce (ty hornější jsou od kruhového tělesa ). Těleso se jeví ohmmetrem jako rozpojené.


Vlevo a vpravo v troubě jsou drá˜ky s teleskopicky vysouvacími drá˜kami ve třech výškách. Pro zasouvání roštu, pekáče nebo pánve pro tuk musíte vysunout teleskopicky vysouvací drá˜ky v příslušné výšce. Rošt a nízký nebo hluboký pekáč postavte na vytahovací drá˜ky a potom je rukou zatlačte do konce. Při výběru nové topné spirály je vždy nutná kontrola rozměrů , vhodnost držáků pro uchycení a výkon W. Při výměně kruhové topné spirály horkovzduchu se doporučuje zkontrolovat i vrtulku ventilátoru horkovzduchu zda je v pořádku.


Dobrý den,potřebovala bych vyměnit spodní topné těleso v horkovzdušné troubě Fagor. Tato trouba má ovládací panel společný s varnou deskou. Samostatně stojí topné těleso kolem 9Kč. Pokud bych zavolala odborný servis,vyjde výměna velmi draho. Prosím proto o přibližnou kalkulaci.


Koupě a následná výměna topného tělesa v horkovzdušné troubě IKEA. PN je vyfoceno v příloze. Do parního mopu můžete používat obyčejnou vodu z vodovodu. Nicméně pokud bydlíte v oblasti s tvrdou vodou, minerály obsažené ve vodě sníží životnost vodního filtru insta. Výměnou horního topného tělesa zajistíte opravu vašeho sporáku a topné těleso bude opět hřát.


Trouba už je v pořádku. Topné těleso jsem objednal na e-shopu. Cena 7Kč plus 1Kč balné a přepravné, tj. V sobotu objednáno, v úterý došlo.


Manuál od ohryzekdemontáž neřešil, bylo nutno použít oči a zdravý rozum. Zde je několik poznámek k výměně tělesa , vše je patrné na obrázcích: 1. Kontrolka zhasne při dosa˜ení předvolené teploty. Prodloužená činnost chladicího ventilátoru (jenom u některých modelů) Po vypnutí trouby je ještě krátkou dobu v činnosti ventilátor, který dodatečně přístroj chladí.


Ještě si musím promyslet, kde takovou fin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky