čtvrtek 6. února 2020

Rýže nutriční hodnoty

Uložte si rýže bílá dlouhozrnná vařená do svého jídelníčku zdarma. Rýže (Oryza sativa) je bezlepková obilovina, která je nejvíce pěstovanou obilninou na celém světě. Botanicky je známo přes druhů, nejvíce pěstované jsou rýže setá a rýže africká.


Kulturních forem se na světě vyskytuje ale několik tisíc. Největšími světovými producenty jsou Čína, Indie, Indonésie, Vietnam a. Objevte novou ingredienci do vaší kuchyně. Zakázaná“ černá rýže není zatím příliš populární na rozdíl od rýže klasické či hnědé.


Tato rýže je však starobylou plodinou, která vám přináší skvělé výživové hodnoty. Kromě toho je její barva opravdu netradiční a můžete z ní vykouzlit zajímavé a zdravé pokrmy. Jen si představte klasickou bílou. Rýže bílá: Potraviny: Podrobné kalorické, energetické a nutriční hodnoty. Nutriční hodnoty rýže Kulturisté mají rýži rádi, protože je dobrým zdrojem sacharidů a kalorií.


Co se týče bílkovin, těch obsahuje zhruba gramy a tuků jen gram. Také lépe odhadnete, zda splňujete doporučený denní příjem. U jednotlivých druhů rýže se tyto hodnoty mírně liší. Obecně ale 1gramů rýže obsahuje přibližně 3kcal. Rýže je přírodním zdrojem vitamínů B Ba B3.


Existuje mnoho různých druhů rýže – včetně dlouho-zrno basmati, černá rýže , bílá rýže a lepkavá (nebo lepkavá), rýže – ale pokud jde o zdravotní výhody, ne všechny jsou stvořeni sobě rovni. Rýže jasmínová natural je nebroušená a neleštěná rýže. Díky absenci těchto technologických úprav jsou zachovány všechny důležité živiny - vláknina, vitamíny, minerální látky, fytochemické sloučeniny.


Globus Parboiled nutriční hodnoty a kalorická hodnota. Alnatura vařená nutriční hodnoty a kalorická hodnota. Snadno a rychle se připravuje, je ideální přílohou, hlavním jídlem, hodí se do polévek a lze z ní připravit i sladký dezert.


Navíc má při některých zdravotních potíží, zejména se zažíváním, léčebný účinek. Tiradell dlouhozrnná loupaná nutriční hodnoty a kalorická hodnota. Rýže se často prodává loupaná, natural rýže je ovšem neloupaná varianta. Celkově je známo asi druhů rýže , ze kterých se vyrábí mouka, kaše, škrob, víno, ocet nebo slad.


Rostlina se pěstuje na speciálních rýžovištích a sklízí se až dvakrát do roka. U rýže seté (O. sativa) je obilka obalena pluchou a pluškou. Obsahuje 70– škrobu a dále bílkoviny a vitamín B. Obilka obsahuje asi 8– bílkovin, tuků, 68– sacharidů, vlákniny a 4– minerálních látek. Nahrazením rýže čočkou dodáte pokrmu více bílkovin i vlákniny. Rýži můžete nahradit – šálky sušené čočky na šálek surové rýže v receptu.


ZDRAVOTNÍ VÝHODY RÝŽE BASMATI. Rýže Basmati má nižší glykemický index, tzn. Díky tomu je vyhledávanou potravinou u zastánců zdravé výživy, sportovců a nedílnou součástí redukce váhy a diet. Rýže natural Její slupka je odstraněná jen částečně a navíc má neporušený klíček, proto v ní najdete dost vlákniny, vitaminy B B Ba také hořčík, fosfor a vápník.


Její oříškovou chuť oceníte, pokud ji budete vařit alespoň minut ve větším množství vody, než jste zvyklí. Při vaření hojně vstřebává vodu a vytváří krémovou hustou hmotu. Přehledná tabulka nutričních hodnot běžných potravin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky