Recept na domácí vepřovou šunku. I když někteří tvrdí, že domácí výroba šunky je složitá, opak je pravdou. Je to velice jednoduché, máte vlastní produkt a znáte jeho složení, narozdíl od některých kupovaných produktů. Třetinu masa jsem rozmixoval na jemno, zbytek nakrájel.
Vše důkladně čtvrt hodiny míchal. Nechal v šunkovaru hodin odležet a pak hodiny vařil na 80°C.
U šunkovaru je i teploměr a tak se to dobře hlídalo. Pokud Vás recepty zaujaly a chcete si uvařit svojí domácí šunku, můžete si šunkovar zakoupit ZDE Můžete nám v tvoření obsahu této stránky pomoci i Vy! Přišli jste na chutný recept na výrobu domácí šunky?
Domácí šunce se ta kupovaná vůbec nevyrovná. Kdo ji jednou zkusí, musí mi dát za pravdu. Jak na to, aby se vše povedlo, vám poradí následující řádky.
A víte, že si s ním můžete připravit kvalitní domácí šunku? Máme pro vás jeden tip na osvědčený recept a tipy na nejlepší šunkovary.
Tématické fráze: šunka recept šunkovar recepty forma na šunku recept na šunku jak se dělá domácí šunka šunka šunka ze šunkovaru recept šunka ze šunkovaru šunkovar recepty do šunkovaru šunka z šunkovaru petr havlíček domácí šunka recept šunkovač vepřová šunka recept na šunku v šunkovaru vepřová šunka recept. Vyberte si ze stovek receptů na šunkovar , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření šunkovar. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších šunkovar receptů z čech i ze světa. Den předem namočenou cizrnu, uvaříme druhý den doměkka.
Poté ji scedíme a nasypeme do mísy. Tématické fráze: šunkové koleno recept šunkové koleno domácí šunkové koleno šunkové koleno recepty recept na šunkove koleno domácí šunka z vepřového kolena šunkovar výroba šunky recepty domácí šunka z kolena sunkove vepřové koleno veprove koleno v šunkovaru výroba šunkovēho kolena recept na domácí šunkové. Vařit domácí šunku chce pomůcky.
Ideální je mít takzvaný šunkovar , což je válcovitá nádoba, kterou naplníte připraveným masem a vložíte do vodní lázně. Horní část tvoří víčko s pružinou, která během vaření stlačuje maso, aby se dobře spojilo. Můžete vyrobit šunku vepřovou, hovězí, krůtí i drůbeží. Výroba domácí šunky není vůbec složitá, o čemž se můžete přesvědčit po přečtení receptu a při její výrobě doma. Teď vařím huspeninu už jen z koupených surovin, proto jsem si tento rodinný recept upravila podle svých představ, ale vy si huspeninu klidně můžete vařit i těm pomalým starodávným způsobem.
PRESTO je patentovým výrobkem ze speciálního plastu, který spolehlivě odolá teplotám do 1°C. Nádoba má navíc nožičky ze žáruvzdorného silikonu, jehož odolnost je závratná - do 2°C. Teploměr a stlačovací pružina jsou z prvotřídní nerezavějící oceli. Po troch hodinách šunkovar vytiahneme z horúcej vody a vložíme do riadne studenej vody, aby sa vytvoril šok pre mäso.
Po dobu chladenia si urobíme plnku - maslo, strúhaný čedar a strúhaný cesnak dobre vymiešame.
Otvor v šunke naplníme plnkou. Zásadne sa šunkovar dáva do vody na stojato tak, aby vrch bol niekoľko centimetrov nad vodou. Zakoupili jsme obyčejný, běžně dostupný šunkovar.
Dávali jsme 1kg králičího masa a 1kg vepřového plecka, ale máme v mrazáku 2kg masa z králíka, tak to uděláme jen z toho. Ten šunkovar je vyráběný z antikoru a je hranatý.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.