Tématické fráze: recept na hruškovou marmeládu domácí hrušková marmeláda marmeláda z hrušek hruskovamarmelada hruzkova marmelada hruškova marmeláda s rumem jablecno hruskova marmelada hušková marmeláda hrušková marmaláda jak se delá hrušková marmeláda hrušovková marmeláda recept hrušková marmláda hruškový džem s. Druhý den směs rozmixujte a přidejte skořici , citrónovou šťávu, badyán a promíchejte. Hruškovou směs nalijte do hrnce se silným dnem a pozvolna vařte do zhoustnutí. Jakmile je směs hustá, vyndejte z ní skořici i badyán a nalijte do čistých a suchých sklenic. Ty pak pořádně zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru. Kápněte trochu džemu na talíř a dejte ho do lednice.
Po pár minutách uvidíte konzistenci, kterou bude mít zavařenina po zchladnutí. Podle potřeby ještě chvilku povařte. Vyjměte skořici a badyán. Kilo hrušek oloupaných a zbavených jadřinců rozemeleme, přidáme kyselinu citronovou a želírovací cukr.
Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi - minut. Na dno mističky nějaké piškoty, na to jsem dal hruškovou směs a celé to pokryl vrstvou kysané smetany s vanilkovým cukrem. Od této úpravy byl jen krok k hruškové marmeládě. Jelikož na podzim je všude hrušek dost, proč toho nevyužít a neschovat si jich pár do spíže v podobě báječné marmelády. Vyloženě podzimní hrušková marmeláda vám jistě bude skvělým společníkem při výrobě lineckého cukroví, buchet, vdolků nebo třeba palačinek.
Příprava vám nezabere mnoho času, takže pokud máte doma vše potřebné, klidně se do toho. Tento recept jsem dělala, vaří se asi hodiny i déle dle hustoty mírným varem a ještě vám mohu doporučit vynikající hruškový džem se zázvorem,na těchto stránkách. Vyzkoušela jsem a doporučuji. Dělala jsem ho s čertvým zázvorem a želírovacím cukrem. Je to opravdu pochoutka a doporučuji dělat rovnou ze dvojité dávky.
Vybírejte vyzkoušené recepty na Zavařená hrušková pěna se skořicí a zázvorem, Zavaření utopenci, Hruškový dort se skořicí , Hruškový koláč se skořicí , Hruškový sirup se skořicí nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Ovoce oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na měsíčky a vložíme do hrnce, podlijeme troškou vody a povaříme. Během vaření přidáme želírovací přípravek (u kterého si přečteme návo neboť každý přípravek může mít jiný postup) se dvěma lžícemi cukru a povaříme do měkka za občasného zamíchání.
Pak ji znovu otočíme a necháme pod dekou zcela vychladnout. Zimní hrušková marmeláda se sušenými švestkami - recept, návod na uvaření Na této stránce pro vás vyhledáme všechny recepty na: Zimní hrušková marmeláda se sušenými švestkami. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. My si z nich připravíme marmeládu, abychom si vzpomněli na léto a sluníčko kdykoliv se nám bude chtít!
OvernightOats - hrušková se skořicí. Na podzim u mě vítězí hruška se skořicí. Hrušková marmeláda recepty, které budete milovat. Hruška je královna podzimu, pomáhá snižovat krevní tlak, je bohatá na draslík, podporuje fungování ledvin, je přírodním antioxidantem a je lehce stravitelná.
Marmeláda se skořicí recepty, které budete milovat. Dáme je do hrnce i se skořicí a kyselinou citónovou, přivedeme k varu a vaříme 5-minut, až ovoce pustí šťávu. Přivedeme opět k varu a přisypeme zbytek cukru. Jam necháme chvíli zchládnout, a pak do něj zamícháme pálenku. Jedna z možností je vyrobit si netradiční domácí marmeládu s příchutí máty.
Vyberte si recept na hrušková marmeláda a připravte si chutný a výjimečný hrušková marmeláda pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší hrušková marmeláda ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty včetně. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů.
Rajčatová marmeláda se švestkami. Dobrý den, prostě se dá jen ovoce a cukr :-) Případně další přísady, jako třeba právě zázvor. Myslím, že se tomu říká klevela. Dělám tak skoro všechny marmelády. Cestou z víkendu jsem si koupila bedýnku meruněk.
Dostala jsem chuť na meruňkouvou marmeládu. V lednici jsem našla ještě pár hrušek a proto byla volba hruškové marmelády jasná. Proto se označení marmelada má dnes používat jen pro citrusové zavařeniny a to podle směrnice EU a ostatní je džem.
Záleží však také na struktuře, pokud není hladká, pasírovaná a jsou v ní kousky, jde o džem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.