Zásady vaření potravin v mikrovlnné troubě. Zeleninu či přílohy vaříme vždy s alespoň trochou tekutiny. Až na výjimky je kromě vhodné varné nádoby nutné používat též vhodný poklop, například tedy nekovovou poklici, víčko, případně talíř nebo poklop určený přímo do mikrovlnné trouby. Přestože to zní podivně, a pro někoho může být nepředstavitelné, pravdou je, že vaření v mikrovlnné troubě přináší mnoho výhod: je to záležitost několika mála minut, jednoduchá příprava, úspora času a energie, zachování nutričních hodnot potravin, jejich vzhledu, barvy, šťavnatosti.
Tématické fráze: vaření rýže vaření rýže v mikrovlnce jak vařit rýži jak uvařit rýži rýže v mikrovlnce jak se vaří ryže vaření rýže v mikrovlnné troubě rýže vařená v mikrovlnce vareni ryze recept jak uvařit řýži v mikrovlnce rýže v mikrovlnné troubě vaříme rýži vaření a recepty vaření vařená. V případě použití méně výkonné mikrovlnné trouby prodlužte čas vaření. Mikrovlnná trouba s výkonem 8Wattů vyžaduje 1. Otočný talíř ve vaší mikrovlnné troubě je zárukou rovnoměrného uvaření vaší brambory.
Nemáte-li otočný talíř, přerušte dvakrát vaření a bramboru. Po dokončení vaření v mikrovlnné troubě bychom zejména masité pokrmy - pečeně, větší a celé zeleniny, zapékaná jídla a koláče měli nechat určitou dobu po vyjmutí z trouby stát. Střed takových potravin získá čas dojít.
Pokrmy pak nebudou vysušené nebo nebudou více převařené jejich krajní části. Příprava jídel v mikrovlnné troubě zachovává v potravinách více vitamínů a minerálních látek. Týká se to hlavně zeleniny, kterou v mikrovlnné troubě připravujeme v minimálním množství vody. Taktéž menší množství tuku, které používáme při přípravě pokrmů v mikrovlnce, je pro náš organizmus velmi přínosné.
V horkovzdušné troubě nastavujeme vždy teplotu zhruba o °C nižší než v klasické troubě , tomu přizpůsobíme i pokyny v receptech, horkovzdušná trouba funguje při takto zvolené teplotě stejně jako elektrická, doba pečení se tím jen mírně prodlouží. Riskantní je ohřívat v mikrovlnné troubě například vajíčka. Díky velkým teplotním rozdílům na povrchu a uvnitř snadno explodují a člověka popálí. Proto je dávejte do mikrovlnky zásadně bez skořápky, rozklepnuté třeba v mis ce.
Blanku žloutku před spuštěním trouby propíchněte. Rozhodně nedoporučiji ohřívání nebo vaření jakékoliv potraviny v mikrovlnce zabalené do mikroténového sáčku (podle fotografie jste tak učinila), pokud používáte plastové nádoby a kryty, tak se ujistěte že jsou výrobcem doporučeny pro použití v mikrovlnné troubě. Pokud chcete vařit v mikrovlnné troubě , budete potřebovat vhodné nádobí. V obchodech se dnes již prodává nádobí speciálně určené pro vaření v mikrovlnné troubě.
Nejvhodnější je použití nádobí z varného skla nebo porcelánu, kterým mikrovlny lehce pronikají a jídlo tak dostává maximální množství energie. V mikrovlnné troubě můžeme připravit většinu z pokrmů, které vaříme klasickým způsobem. Tématické fráze: vareni v mikrovlnce špagety v mikrovlnce testoviny z mikrovlnky vaření špaget v mikrovlnce vaření těstovin v mikrovlnné troubě vaření v páře v mikrovlnce těstoviny v mikrovlnné troubě miska na vaření rýže v mikrovlnce jak uvařit špagety v mikrovlnce vařeni ryže v mikrovlnce vaření těstovin v párě.
Samotné vaření v mikrovlnné troubě stačí na cirka – minuty, opět podle čerstvosti a velikosti brokolice. Pak z mikrovlnky vyndáme a můžeme zchladit ve studené vodě, aby brokolice neztratila svou barvu. Takto připravenou bábovku dáme do mikrovlnné trouby a pečeme minut programem pečení (Grips).
Hotovou bábovku vyjmeme z mikrovlnné trouby a vyklopíme z formy. Správná forma je půl úspěch. Vaření brambor v mikrovlné troubě recepty, které budete milovat. Postup přípravy receptu. Nikdy v ní nic neusmažíme, jelikož olej dosáhne maximální teploty 1°C.
Velmi důležité je dodržování časů a výkonu. Dnes již náš trh nabízí dostatek kuchařek s recepty pro vaření v mikrovlnné troubě a ve většině z nich je u každého receptu určen čas přípravy a výkon mikrovlnky. Jestliže máte mikrovlnnou. Dámy, pokud tohle měl být ten fikaný recept na přípravu pudinku v MW troubě , tak mne to dost silně zklamalo.
Vaření v konvekční troubě recepty, které budete milovat. Snad ještě musím poděkovat za odstrašení, které Jikotka doplnila k fotkám, které jsou jinak naprosto jako kdyby mi je fotila přes rameno. Kdo má mít nervy věčně tahat.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.