čtvrtek 1. srpna 2019

Kvásek do buchet

Kvásek (z droždí - do buchet , rohlíků aj.) Kuchařka: cathleen. Pro začátečníky názorů. Recept si zatím oblíbilo kucha řů.


Kvásek do buchet

Máte-li v malíku přípravu kvásku, můžete se pustit do buchet , těsta na pizzu nebo knedlíků a kynutého těsta se bát nemusíte. Naučte se podle našeho receptu připravit kvásek , který vám zaručí perfektní výsledek. Vmícháme cukr, droždí a tolik mouky, aby vzniklo řídké těstíčko.


Klasický kvásek s čerstvého droždí. Kvásek je vhodný do buchet , pečiva a kynutých těst. Do vlažného mléka přidáme trochu cukru a droždí. Připravíme si tak kvásek.


Obě másla necháme zvlášť rozpustit. Mouku prosejeme do mísy. Přidáme do ní sůl, vanilkový cukr, zbytek krupicového cukru, vejce, teplé mléko, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Všechno vypracujeme v hladké těsto, které necháme asi minut vykynout na teplém místě. Kdyby směs zrůžověla a nepříjemně čpěla, dostaly se do ní nějaké špatné kvasinky a musíme začít od začátku.


Před použitím kvásek vyndáme z ledničky a necháme ho pár hodin (až hodin) odpočívat v teple. Pak odebereme tolik kvásku, kolik je ho potřeba na recept a odebraný kvásek doplníme. Máslo rozpusťte, ale nezahřívejte ho příliš, musí zůstat pouze vlažné. Uprostřed mouky udělejte důlek, vlijte do něj kvásek , vlažné mléko, máslo a žloutky.


Vařečkou vše smíchejte na těsto. Mísu uchopte jednou rukou do náruče. Do mísy prosejte mouku (z hladké budou buchty jemnější, z hruběji mleté nadýchanější) se solí. Uprostřed vytvořte důlek, vsypte do něj asi třetinu cukru, citronovou kůru, rozdrobte droždí (nebo vsypte sušené) a zalijte je většinou mléka. Chcete si upéct domácí křupavý chleba?


Můžete buď s droždí nebo z kvásku. Je to jak živý organizmus o který se musí neustále pečovat, omlazovat a krmit ho. Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalejeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek.


Kvásek do buchet

Potom do mouky přidáme vanil. Hexe: asi každý z lidí okolo mě ví, jak má asi vypadat kvásek do buchet. Pokud jde o ten druhý, používá se termín -žitný kvásek -, ale i ten je vlastně špatný nebo aspoň nepřesný.


Jak už jsem psala, jeho správný název je -žitný kvas-, ale všude potkáš jen - kvásek. A každý ví a rozlišuje je. Do velké mísy dejte zbylou mouku smíchanou se špetkou soli, žloutek, cukr a změklé máslo. Přidejte kvásek a důkladně vše propracujte.


Kvásek do buchet

Bochník těsta nechte v míse, přikryjte utěrkou a nechte vykynout. Lžičkou pak odebírejte kousky těsta, udělejte z nich kuličky a skládejte je do tukem vymazané. Odvážíme si do mísy aktivovaný žitný kvásek , vyndaný z lednice (zbylý kvásek ve sklenici přikrmíme a necháme v teple prokvasit pro další pečení, viz postup v uvedeném článku o přípravě kvásku) a přidáme vlahý obilný nápoj a dobře promícháme a tím žitný kvásek naředíme.


Do této tekutiny přidáme. Vyberte si recept na náplně do buchet a připravte si chutný a výjimečný náplně do buchet pokrm, lahůdku nebo nápoj. Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty včetně náplně do. Do větší mísy prosejeme mouku, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, zalijeme trochou vlažného mléka, zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. K vyběhnutému kvásku přidáme zbytek vlahého mléka s rozpuštěným máslem, vejce, žloutek, sůl a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na mísu.


Vybírejte vyzkoušené recepty na Tvarohové buchty s náplní, Hrušková náplň podle babičky, Maková náplň do buchet podle babičky, Kefírová buchta od babičky, Cuketová buchta podle babičky nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Při pečení buchet mám vždycky slavnostní náladu. Vím totiž, že jimi pokaždé překvapím.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky