úterý 27. srpna 2019

Kvalitní kuchyňský nůž

Jsme autorizovaným prodejcem kuchyňských nožů německého výrobce Wüsthof Dreizackwerk Solingen. Pro náročné zákazníky jsou určeny luxusní kované kuchyňské nože Epicure a IKON s rukojetí z tropického dřeva. Nůž je nejčastějším kuchyňským náčiním, které při vaření používáme.


Nabídka tohoto druhu kuchyňského nástroje je opravdu široká. Jak, ale kvalitní kuchyňský nůž vybrat? V tomto článku vám poradíme s výběrem kuchyňského nože.

V každé moderní kuchyni by měl být k dispozici alespoň nějaký základní set nožů, který by měl obsahovat minimálně krájecí nůž , nůž na pečivo, vykošťovací nůž a samozřejmě také univerzální nůž. Naše nabídka je ovšem bohatší a obsahuje mnoho dalších typů kuchyňských nožů, které využijete při. Každý nůž vyžaduje své. Podle toho, k jakému účelu nůž slouží, se tak musí i naostřit.


Zde je přehle pod jakým úhlem by nože měly být ostřeny: 30° úhel – Doporučený úhel pro pracovní nože používané v těžkých podmínkách. Takové nože se používají na řezání lepenky, drátu nebo koberce. Kvalitní nůž musí dobře padnout do ruky.


Při výběru nových kuchyňských nožů se často zapomíná na důležitou součást – rukojeť neboli střenku.

Nůž musí do ruky dobře padnout, musí se dobře držet, nesmí z ruky vyklouznout. Střenky nožů mohou být z plastu, dřeva i kovu, často jsou vyrobené oceli a pevně. Vybrat vhodný kuchyňský nůž , je první krok k tomu, aby jste uměli krájet jako profesionální kuchaři.


Stejně jako nůž je důležité na čem krájíte, používejte proto vždy měkčí materiály jako je dřevo či plast. Naprosto zásadní chybou je krájení na keramických talířích, plechu či skleněných podložkách. Nevyplatí se na něm šetřit. Kuchyňský nůž vám bude sloužit několik let. V případě nákupu nožů je dobré spoléhat se na osvědčenou značku.


Univerzální nůž na vaření. Nůž vhodný na krájení zeleniny od značky SCANPAN. Tento nůž má čepel vyrobenou z kvalitní německé nožířské nerezové oceli a temperovanou na tvrdost 56.


Ergonomická rukojeť zajišťuje pohodlný a bezpečný úchop. Nůž na zeleninu je vhodný pro krájení, loupání, zdobení a další úkony vyžadující přesnost. Jak vybrat správný kuchyňský nůž. Jen málokterý kuchyňský nástroj používáme tak často jako právě nůž , přičemž možnosti jeho využití jsou široké. Je možné zakoupit nože univerzální nebo účelově konstruované k jednomu speciálnímu úkonu.


Jak se zorientovat v široké nabídce? Ocel má sice menší protikorozní vlastnosti, ale tato vlastnost je vyvážena její houževnatostí a vynikající trvanlivostí ostří.

Jedná se o kvalitní originální japonský kuchyňský nůž typu Santoku Hocho. Je dodáván v elegantní dárkové dřevěné krabičce s japonským písmem kanji. Pokud krájíte opravdu často, vyzkoušejte si, jak vám nůž sedí v ruce, jestli má dobrou stabilitu a zda je dobře vyvážený.


Zesílená rukojeť v místě, kde se setkává čepel se střenkou, chrání prsty a umožní vám zapření a vyvinutí většího tlaku na nůž. Opravdu si myslíte, že vám stačí v kuchyni tři nože – malý, velký a zoubkovaný? Ne všechny nože jsou stejné – často se stává, že módní značka prodává nože nízké kvality za vysokou cenu, zatímco od méně známé značky je možné sehnat lepší, kvalitnější nože, které jsou levnější. V našem e-shopu najdete průřez celkem slušnou nabídkou kuchyňských nožů několika značek. Velmi často se nás ptáte, jak vybrat správnou sadu, jak poznat kvalitní nože, případně za jakou cenu člověk dostane slušný nůž.


Nejjednodušší nám tedy přišlo sepsat tento návod. Velice kvalitní a praktický kuchyňský nůž na chléb řady Grand Prix II od Wüsthof Dreizack Solingen kovaný z jednoho kusu kvalitní oceli.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky