pátek 9. srpna 2019

Pečení chleba v domácí pekárně

S pečením chleba v domácí pekárně jsem začal před cca lety, kdy se objevily na trhu první pekárny, a udělám ho stejně kvalitní jako z pečící trouby s hnětením a kynutím, s tou výhodou, že pekárna má daleko menší spotřebu el. Recepty domácí pekárna. Na těchto stránkách naleznete spoustu receptů pokrmů připravovaných v domácí pekárně.


Připravte si bylinkový chléb, cibulový chléb, pivní chleb, koblihy, bochánky, houskové knedlíky nebo třeba marmeládu. Rádi Vám pomůžeme problémy při bezlepkovém pečení v pekárně řešit.

Neváhejte se zeptat v komentářích přímo pod článkem. A sdílejte s námi Vaše zkušenosti s pečením bezlepkového chleba v domácí pekárně. Každá pekárna je jiná a nalezení toho správného programu může chvíli trvat. Pekárna má celkem různých programů, takže možnosti pečení jsou velmi rozmanité. V menu naleznete programy pro chleba s tvrdou kůrkou, měkký chleba , koláče, těsto na pizzu, džem a bezlepkový chleba a koláče.


Voda - k přípravě chleba můžeme použít vodu z vodovodu, ale vzhledem k vysokému obsahu chloru je vhodné ji nechat několik hodin odstát, aby se chlor odp. Co si ale doma asi nevystavíte bude pekařská pec, proto celé pečení bude probíhat v troubě (můžete využít i domácí pekárny a její programy, ale kdo se naučí péci v troubě, tak se k pekárně pro klasický chléb již nevrací a využívá ji jen jako hnětač). Už jsem v domácí pekárně upek spoustu chlebiku a pak na netu narazil na tento.

Jednoduchý a chuťové naprosto výborný moc za recept děkujeme. A poprosil bych o starý recept. Pečení chleba doporučuji nejprve krátce při vysoké teplotě, rozhodně nad 200°C, já dávám mezi 2a 240°C (pece na chleba v pekárnách mají cca 300°C) a po zhruba 5-minutách stáhnu na 15 ale než teplota tolik poklesne, chléb je hotov. Kontrola poklepáním na spodek chleba - jestliže zní dutě je hotový.


Tématické fráze: dynovy chleb z domaci pekarny chlebové směsi do pekáren dynovy chleba z domaci pekarny pečení chleba recepty dýňový chléb domácí pekárna dýňové recepty chlebové směsi perník z domácí pekárny pečení v domácí pekárně lc chléb šumava směs na domácí chléb domácí dýňový chléb směs na. Tenhle je výrazně lehčí, odhaduji ho na cca kg. Byla bych opatrná i co se týče vody. Podle fotky to vypadá, že jí je v těstě moc, chleba není po celém povrchu pěkně. Domácí pekárny chleba.


Pro pečení chleba nepotřebujete špinit žádné nádobí, hrnce, vály nebo mísy. Stačí pouze do pekárny nasypat suroviny a ona si poradí sama. Suroviny nejprve promíchá, uhněte těsto a nechá ho vykynout. Po kynutí těsto upeče a můžete vyndat čerstvý a voňavý domácí chléb.


Připravit si ho můžete v neděli, v noci nebo o státních svátcích, kdy jsou obchody zavřené. POPULÁRNÍM KUCHYŇSKÝM SPOTŘEBIČEM SE STALA V POSLEDNÍ DOBĚ DOMÁCÍ PEKÁRNA. Lze v ní velmi jednoduše připravit nejrůznější druhy chleba , na jaké si jen vzpomenete.


A bez složité přípravy – stačí jen vložit potřebné suroviny, nastavit vhodný program a pekárna sama zpracuje těsto a pak upeče.

Ti náročnější si mohou přidat ještě další koření dle chuti. Sprint“ – hodina příprava, hodina pečení. Nezapomeňte v pravou chvíli přidat semínka.


Poprvé, když maminka udělala chléb v domácí pekárně , kterou jí nadělil Ježíšek pod stromeček, jsme se nestačili divit. Tak dobrý chléb jsme neměli ani za komunismu. Pokud uvažujete o pečení kváskového chleba v domácí pekárně , hledejte modely, které mají možnost manuálně nastavit celý proces.


Můžete mimo obvykle přednastavené programy plně řídit proces pečení , teploty, doby kynutí atd. Raritou je pak třeba pekárna od Ety z řady Vital, kde ji pro prodejce Mojepekarna.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky